Natuurlijk doe je je werk in je eigen club, maar er zijn ook interessante dingen te doen op landelijk niveau. Zo zijn we op zoek naar een penningmeester Afdelingsbestuur (wekelijks gemiddeld 2 uur met af en toe een piekje) en een voorzitter en lid van de Commissie Veiligheid (beide ca 8 uur per maand).

"Interessant nieuw gezichtspunt"..

.. zegt recent benoemd lid van het Afdelingsbestuur Natasja. Het is leuk om breder te kijken dan alleen je eigen club en bezig te zijn met een bepaald onderwerp.

En de - helaas met vliegen dus ook met zijn bestuursfunctie gestopte - vorige penningmeester: "Het is minder ingewikkeld dan een club en je hebt professionele ondersteuning. Maar je praat wel mee op niveau dus je hebt ook echt invloed!"

Een korte omschrijving van wat er nu zoal te doen is..

* Penningmeester van het Afdelingsbestuur. “Het is minder ingewikkeld dan clubpenningmeester, en in de praktische zaken heb je een goede ondersteuning”
De afdeling Zweefvliegen van de KNVvL behartigt de belangen van ongeveer 3.000 zweefvliegers. De contributie besteden we zo efficiënt mogelijk met als grote doel het zweefvliegen in Nederland mogelijk te houden. Dit behelst een scala aan activiteiten waaronder verzekeringen, opleidingen en veiligheidsmanagement. Hierbij worden we ondersteund door de professionals van het KNVvL-verenigingsbureau. Hoeveel tijd het kost? gemiddeld 2 uur per week, met af en toe een piek(je). Vacaturemelding klik hier

* Bestuurslid met accent op instructie dus verbindingspersoon naar de CIZ, ( een paar uur per maand) mogelijk te combineren met

* HoT g-DTO. De HoT is er wat drukker mee, die gaat bijvoorbeeld regelmatig op bezoek bij de g-DTO aangesloten clubs, regelmatig ook samen met de inspecteur van ILT. En onderhoudt ook contact met de niet-g-DTO clubs, want het blijft belangrijk om samen op te trekken. Wel heel interessant voor iemand met ruime ervaring als instructeur.

* Voorzitter Commissie Veiligheid (CVZ) :Wij zoeken een enthousiast iemand die zin heeft om de commissie te helpen de volgende stap te zetten in het veiligheidsdenken. Iemand die het leuk vindt vergaderingen voor te bereiden met de secretaris en vergaderingen voor te zitten. Het is niet noodzakelijk om in het veiligheidsteam van jouw club te zitten, maar dat kan natuurlijk wel. Hou rekening met een tijdsbesteding van gemiddeld 8 uur per maand. Vacaturemelding klik hier

* Lid Commissie Veiligheid ; Enthousiaste mensen die zin hebben om de commissie te helpen de volgende stap te zetten in het veiligheidsdenken. Iemand die zin en tijd heeft projecten op te pakken zoals het schrijven van teksten, het ontwerpen van posters, het helpen ontwikkelen van een e-learning of het organiseren van een congres. We kijken samen wat er bij jou interesses, kennis en ervaring past.
Het is niet noodzakelijk om in het veiligheidsteam van jouw club te zitten, maar dat kan natuurlijk wel. Commissieleden met een diverse achtergronden. Van jong (graag zelfs!) tot oud (voor de ervaring!), van de verschillende clubs, (groot/klein, uit de verschillende regio’s). Tijdsbesteding gemiddeld 8 uur per maand. Vacaturemelding klik hier

* Voorzitter commissie Technische Zaken: deze commissie is gewend heel zelfstandig te werken dus hier wordt met name gezocht naar iemand die kan coördineren. Veel gebeurt on-line. Interesse in techniek én samenwerken met techneuten in heel Nederland? Leuke klus!

* Secretaris Commissie Instructie (CIZ). De commissie is op zoek naar iemand met affiniteit met het onderwerp, maar de secretaris hoeft niet zelf instructeur te zijn. Die zijn ruimschoots voorradig in de CIZ! Wat vooral belangrijk is in deze functie: de communicatie en vastlegging binnen de commissie maar ook de presentatie naar buiten. Wie moet wát weten om effect te hebben op de kwaliteit en 'studeerbaarheid' van zweefvliegen in Nederland?

Bestand Type Grootte
Gezocht penningmeester pdf 106,153 KB
Vacature algemeen lid CVZ juni 2024 pdf 119,457 KB
Vacature voorzitter CVZ juni 2024 pdf 131,444 KB

Nogal droge tekst - maar laat je eens bijpraten!

Zo'n vacaturemelding is maar een slap afgietsel van wat de klus is, en wat de klus leuk maakt, dat moet je vooral horen van iemand die óók op landelijk niveau actief is of is geweest. Daarom begonnen we ook met een paar uitspraken van ervaringsdeskundigen. Een onderwerp om in de club te bespreken. Wil je ook als club opgenomen zijn in het landelijk netwerk waar de zaken van belang voor zweefvliegen in Nederland worden besproken? Kijk eens om je heen. Praat erover, vergroot je invloed, ook als club! De tijdsbesteding blijft binnen de perken en meestal is er ook veel ruimte om in overleg met je collega's je inzet naar je eigen voorkeuren en mogelijkheden aan te passen.

Informatie via [email protected]