We hadden geluk met het weer.. een frisse ochtend, een stralende middag. De organiserende GeZC had een aantrekkelijk programma gemaakt, zodat er wel 58 aanmeldingen binnenkwamen; zweefvliegsters natuurlijk, maar deelneemsters die normaal gesproken een andere luchtsport bedrijven, wilden ook wel eens een zweefvlucht maken in een state-of-the-art tweezitter, en er kwam ook een Slingsby, en een topless ASK13!

Bovendien kon je je aanmelden voor een ballonvaart of een aerobaticsvlucht.

En dan het vooruitzicht om kennis te maken of weer eens bij te praten met vliegvriendinnen uit andere clubs, elkaars jonge aanwas te bewonderen..

Na de lunch: serieus aan het vliegen!

De GeZC organisatie legde een zo ongeveer professionele gestroomlijnde striporganisatie neer; ze doen immers ook al jaren het Nederlands Kampioenschap. Veilig, efficiënt en toch gezellig; het kán! De foto's vertellen het verhaal van een fijne middag met 70 starts.

Vrouwenvliegdag, maar we waren blij met de aanwezige heren... sommige in style met pruik, andere met vliegbril of 'als zichzelf'.

Een bijzonder inkijkje: de super close-ups van Willemijn

Voor de liefhebbers: de ballon gaat vertrekken!

Terlet is een mooie plaats om een ballon te laten opstijgen; van dichtbij spectaculair én grappig; voor degenen die op de strip bleven: een ballon boven het bos zien verschijnen, hoogte winnen en heel langzaam richting Giesbeek zien varen... "zit ook niet echt vaart in, zo'n ballon".. terwijl de lierstarts door bleven gaan in een flink tempo.

Super afsluiting met aerobatics vuurwerk tegen de ondergaande zon

De Fox was al gesignaleerd op de strip en een bofkont had er al even in mogen meevliegen; daarna werd er van alles aan de tippen gehangen. Het spectaculaire resultaat bewonderden we vanaf het terras met een glaasje bubbels in de hand. Met muzikale begeleiding werd het een fantastische show, eindigend met de landing over het Lange Pad in de richting van de toeschouwers.

Borrel, dankwoord, maaltijd - uitdaging

De borrel was het juiste moment voor woorden van dank aan de organisatie en vooral aan Ingeborg die de (pro)motor was van het hele evenement.

In haar weerwoord dankte zij natuurlijk ook alle andere werkers én alle deelneemsters aan deze geslaagde editie van de Nationale Vrouwen Vliegdag. En ze legde de uitdaging op tafel: Wie volgt? Volgend jaar weer een vrouwen vliegdag? Het logo is beschikbaar..

Foto's: van heel veel deelneemsters! Spontaan gedeeld op de appgroep..