schreef teamcoach Sander Terpstra in zijn een na laatste bericht op de facebook pagina van Dutch Gliding team. Een bijzonder kampioenschap, helaas zonder top eindklasseringen maar met enkele prima dagresultaten en een deelnemer, Stephan Grunder, die het na zijn tweede plaats op dag 1 en een dagoverwinning op dag 4 wel 5 dagen uithield op plaats 1 van het klassement op de 15 meter! Helaas eindigde hij op plaats 6. In deze klasse scoorde Sikko Vermeer op dag 8 ook een podiumplaats: 3e

Een podiumplaats voor Frank Hiemstra: tweede op dag 7 van de Standaardklasse

Een dagoverwinning voor Roelof Corporaal op dag 10.

Stephan (6e plaats 15m) en Robin (10e plaats std) kregen bij de prijsuitreiking een FAI diploma uitgereikt.

Lastige omstandigheden en defensief vliegende concurrentie

Het bleek elke dag weer een hele klus te zijn om een goed beeld te krijgen van het weer; voorspellingen spraken elkaar tegen, verschillende gebiedjes boden weer vreemde verrassingen, zo sta je dan ineens weer buiten.

Maar de Nederlandse deelnemers hebben hun gedurfde tactiek vastgehouden; dan heb je soms een spectaculair resultaat. Andere landenteams kozen voor een defensieve stijl. Keken de kat uit de boom, speelden behendig voor rugzak..

En verder leverde dat natuurlijk prachtige plaatjes op van cumuls

Als teamcoach zijn baby meeneemt heb je wel een speciaal sfeertje in het NL kamp

Foto's van een goed voorzien 'kantoor' met schermen en kabels, dat hebben we wel eens vaker gezien. Met een teamcoach die geconcentreerd bezig is om met behulp van al die informatie zijn 5 vliegers zo goed mogelijk te ondersteunen en de teamgeest te bevorderen. En dat daar dan glazen bier bij in beeld komen: ook logisch wel. Maar dat die kleine daar dan zo serieus bij zit te helpen.. Jong geleerd; de teamcoach voor over 25 jaar wordt nu opgeleid!

Die foto van de teamcoach in opleiding houden we natuurlijk gezien haar jeugdige leeftijd nog even privé.. en het facebook account van Dutch Gliding Team werd, mét het stokje, overgedragen naar het WK team in Uvalde.

Veel succes daar! Groetjes..