Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging van de Regeling boorduitrusting voor. Vanaf 1 januari 2025 moeten luchtvaartuigen die vliegen in de North Sea Area Amsterdam (NSAA) zijn uitgerust met een ADS-B Out transponderfunctie. Daarnaast blijft een mode-S transponder verplicht. Op verzoek van de general aviation sectorpartijen geldt de verplichting van een ADS-B Out transponderfunctie niet in de strook van 2,5 NM vanaf de kustlijn van Noord- en Zuid-Holland westwaarts, zodat vliegverkeer langs de kust zonder ADS-B Out kan blijven vliegen.

Wat is het doel?

Het doel van de nieuwe regelgeving is om de ADS-B Out verplichting in te voeren voor luchtvaartuigen in de NSAA. Dit stelt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) in staat haar dienstverlening voort te zetten en het veiligheidsniveau te handhaven.

Wil je hierop reageren?

Verwacht je dat de regeling invloed op je zal hebben? Je kunt tot en met 23 oktober 2024 via deze website reageren op het deel van de regeling en de toelichting met betrekking tot de ADS-B Out verplichting.