Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Vliegende monumenten 8 en 9 september 2018

5 september 2018

Historische luchtvaart

Op Oostwold Airport krijgen de vliegende monumenten alle aandacht, ook tijdens de openmonumentendagen op 8 en 9 september aanstaande.

Met de toekenning van de ‘Fiets van Messel Award’ aan Tom Karst van der Meulen tijdens de Nederlandse Luchtvaartdagen, is nog
eens onderstreept dat Oostwold Airport een belangrijke rol speelt bij het in standhouden van de monumenten, die in Europa vliegen.

De P51 Mustang ‘Damn Yankee’ de Harvard, de Boeing Stearman en de Piper Super Cub, vliegtuigen van ca. 70 jaar oud, zijn alle in topconditie. De P51 Mustang speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog en vele luchtmachtpiloten zijn op de Harvard getraind, voordat zij hun bijdrage aan de verdediging van ons land konden leveren.

Grijp 8 en 9 september aan om de vliegende monumenten te komen bekijken op Oostwold Airport. Het is ook mogelijk een historische vlucht met een van de toestellen te maken (prijzen zie website van Oostwold Airport). De vliegtuigen lenen zich uiteraard uitstekend voor een uniek fotomoment.


Op de foto de P51 Mustang 'Damn Yankee', fotocredits: website van Oostwold Airport

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info