Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Verslag bezoek Nederlands Transportmuseum

28 maart 2018

Algemene Luchtvaart (ALA)

Op zaterdag 17 maart trotseerden 13 enthousiastelingen de snijdende kou om een bezoek te brengen aan het nieuwe Nederlands Transportmuseum (NTM) in Nieuw Vennep. We werden welkom geheten door Arno van der Holst.

Het museum is gevestigd in de oude Bols fabriek, waar tot voor een aantal jaren Fokker Services heeft gezeten. In het NTM zitten verschillende organisaties die zich bezig houden met historisch vervoer. Voor de luchtvaart zitten hier onder meer de Vliegtuig Compagnie en de stichting Fokker Erfgoed.

Een museum dat alle vormen van vervoer tentoonstelt is in die zin uniek in Nederland. Het is de verwachting dat het museum in de meivakantie voor het publiek opengaat. Er moeten echter nog wel verschillende objecten binnenkomen. De locatie is tijdelijk. Het museum wordt een van de belangrijkste onderdelen van het nog te ontwikkelen recreatiegebied tussen Hoofddorp en Nieuw Vennep.

In het museum zijn verschillende bijzondere dingen te zien. Naast oude bussen en bedrijfsauto's zijn dat voor de vliegtuigen onder meer een Stearman Hammond en een Cessna Bobcat. Een en ander werd uitgebreid toegelicht in een interessante rondleiding.

De vliegtuigen die er staan zijn allemaal in restauratie. De Harvard zal worden verbouwd naar een North American NA-27, de voorloper van de Harvard.

Het was een bijzonder interessante rondleiding. Houd de ontwikkelingen in de gaten via de Facebookpagina van het NTM.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info