Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Vergadering International Parachuting Commission

2 februari 2017

Parachutespringen

Van 25 t/m 29 januari vond de jaarvergadering van de International Parachuting Commission (IPC) plaats te Faro (Portugal). De IPC beslist over de wedstrijdreglementen, offertes van EK's en WK's, sportbeleid, PR, scheidsrechters, jury, etc. De IPC heeft bevoegdheid over parachutespringen en indoor skydiving. Voor Nederland waren Ronald Overdijk en Henny Wiggers als afgevaardigden aanwezig, Igor van Aperen was observer.

Er was veel discussie over de diverse bids voor internationale wedstrijden, dit ten aanzien van kwaliteit, timing en status. Uiteindelijk kon hierover op de plenaire vergadering gestemd worden. Helaas haalde het bid voor de WK wingsuitflying van 2018 te Teuge het niet. 

Het totaaloverzicht van alle internationale wedstrijden is te vinden op de website van de afdeling Parachutespringen.

FAI

Vanuit de FAI was voorzitter Frits Brink aanwezig (foto). Frits is vooormalig voorzitter van de KNVvL. Hij benadrukte onder andere het belang van een goede sportorganisatie, belangenbehartiging qua luchtruim en de ontwikkelingen met drones. Duidelijk is dat luchtsporten onder druk staan en dat we voor ons recht op luchtruim moeten vechten.

Al met al was het een goede vergadering waarbij Nederland weer een woordje meesprak. De volgende IPC vergadering is begin 2018 in Sofia (Bulgarije).

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info