Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terugblik kwalificatie NK DroneRace

11 juli 2017

Modelvliegsport

Na 4 rankings te hebben georganiseerd is het nu tijd voor een korte terugblik en gaan we genieten van een welverdiende zomer stop.

De finale van het NK DroneRace zal op 9 en 10 september gehouden worden op het vliegveld van Modelvliegclub Delta Vlissingen.

Voor je verder leest willen wij graag de vliegclubs waar het NK DroneRacen is neergestreken bedanken voor jullie enthousiaste medewerking en het in ons gestelde vertrouwen!

Na 4 rankings te hebben georganiseerd is het nu tijd voor een korte terugblik en gaan we genieten van een welverdiende zomer stop.

Voor je verder leest willen wij graag de vliegclubs waar het NK DroneRacen is neergestreken bedanken voor jullie enthousiaste medewerking en het in ons gestelde vertrouwen!

Ranking 1: Modelvliegclub de Valken in Someren

De eerste ranking vond plaats bij Modelvliegclub de Valken in Someren, een voor de organisatie spannend moment, gaat alles zoals het moet gaan? Het opbouwen en uitzetten van de track, het parcours wat de drones afleggen is een secuur en toch tijdrovend karwei. Maar al in de vroege morgen stonden vrijwilligers klaar om te helpen met de opbouw. En we waren tijdig klaar voor de start met een zonovergoten dag in het vooruitzicht.

De race is in volle gang als zich tijdens de lunch de ‘drone-burger’ zijn intrede maakt. Erg leuk om te zien dat hier de leden van de vliegclub de Valken zo enthousiast werk van maken.

Ranking 2: Modelvliegclub Delta in Zeeland

De tweede ranking gehouden bij Modelvliegclub Delta in Zeeland, een thuiswedstrijd voor de organisatie. De eerste kinderziektes hadden we kunnen oplossen en ook hier beloofde het weer een spannende race te worden. Met weer een uitdagend track, welke de piloten aflegde met grote snelheid!

Tijdens deze track werd ook de hoogte op gezocht en moesten de piloten door een poort op 7 meter hoogte vliegen. Dit zorgde voor spectaculaire beelden en acties.

Deze beelden werden door een camera crew vastgelegd van Formula FPV en zo kon menigeen kennis maken met het FPV DroneRacen.

Ranking 3: The Hawks in Vught

De derde ranking streken wij neer bij The Hawks in Vught. Alweer een prachtige zonnige dag in het vooruitzicht, maar wel kans op een klein buitje. De modelvliegclub was voorbereid en had gezorgd voor een hele grote tent waar alle piloten in konden schuilen mocht het nodig zijn.

De race begon en de snelheid die men aflegde was al direct op een hoog niveau! De piloten wisten dat er punten verdiend moesten worden die belangrijk zijn voor het binnenhalen van een finale plaats.

Het parcours en de materialen kregen het af en toe zwaar te voortduren en moesten met regelmaat hersteld worden. Hiervoor zorgde een geweldige groep vrijwilligers van The Haks, zij waren de hele dag druk in de weer en zorgden dat het parcours tip top in orde bleef.

En ook hier leerde het publiek dat DroneRacen toch een echt een sport genoemd mag worden!

Ranking 4: Deventer Luchtvaart Club in Deventer

De vierde ranking ging naar Deventer bij de Deventer Luchtvaart Club, een eind rijden voor de organisatie maar wederom met goede moed op pad!

Na het opbouwen van de track gingen we van start, en al direct zagen we dat het nu menens was. Wel of geen finale plaats, dat wisten ook de piloten en ze gingen ervoor!

Voor deze dag was een track ontworpen waar men behendigheid voor nodig had en ook hier wisten sommige piloten hele snelle tijden neer te zetten. Aan het einde van de dag was de uitreiking voor de dagwinnaars en tevens ook een eerste voorlopige bekendmaking van de top 16. Deze 16 deelnemers mogen aan de finale meedoen en strijden voor de titel Nederlandskampioen FPV DroneRace!

Tevens was hier de mogelijkheid voor piloten aan de race deel te nemen en dat hebben ze gedaan. We kunnen zeggen dat nu heel Nederland kennis heeft gemaakt met het FPV DroneRacen.

Nu op naar de finale!

De finale van het NK DroneRace zal op 9 en 10 september gehouden worden op het vliegveld van Modelvliegclub Delta Vlissingen. Wellicht heb je op de Facebookpagina van het NK DroneRace gelezen dat de datum van de finale was gewijzigd. Dit vanwege een mogelijke World Cupwedstrijd. Nu deze niet doorgaat is het programma van het finaleweekend als volgt:

9 september
Op de zaterdag zal de DeltaCup worden georganiseerd. Dit is een open wedstrijd die geen directe link heeft met het NK (op materiaal en crew na). In de avond is er een gezellige BBQ en kan men even ontspannen en bijpraten met elkaar. De BBQ zal op het veld van MVC Delta worden georganiseerd.

Doe je mee met de DeltaCup + BBQ + kijk op www.nkdronerace.nl voor meer info en inschrijven.

10 september

De finale met de top 16! De track zal spannend en uitdagend zijn en een beroep doen op de skills van de piloten. Natuurlijk zullen wij de track voor de finale bekendmaken zodat de deelnemende piloten deze kunnen oefenen en weten wat ze kunnen verwachten.

Volg de finale!

Tijdens de finale is het publiek van harte welkom en kan live mee kijken door middel van een echte FPV bril. Zo beleef je de race optimaal en zie je wat ook de piloot ziet.

Deze mogelijkheid wordt u aangeboden door Droneshop, sponsor van het NK.

 

De organisatie wenst iedereen een hele fijne zomervakantie toe en graag tot ziens tijdens de finale!

Namens het hele team van het NK F3U.

 

W. Flipse
Voorzitter

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Luchtsporters.nl

locaties meer info