Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terug naar nieuwsoverzicht

Tarief theorie-examen ROC-Light verlaagd!

29 januari 2018

Drones

Het tarief voor een examen ROC-Light is per 1 januari van € 250 naar € 200 verlaagd.

Deelnemers die zich al hebben ingeschreven voor examens in 2018 krijgen het verschil terugbetaald.

Omdat de KNVvL zich inzet voor een veilig luchtruim voor alle gebruikers streven we altijd naar een zo laag mogelijke drempel om deze veiligheid mogelijk te maken. Door het grote aantal examens dat we inmiddels afgenomen hebben is er voldoende dekking voor de investeringskosten en kunnen we de prijs naar beneden bijstellen.

Waarom is het belangrijk als professioneel drone gebruiker examen te doen?

- In de eerste plaats is het verplicht voor drones vanaf 1 kilo tot 4 kilo.

- Wij vinden het echter belangrijker dat iedereen in de lucht zich bewust is van de regels en daar ook naar kan handelen. Door het verhogen van de veiligheid is het mogelijk om samen met de overheid de restricties te minimaliseren en de drones zo breed mogelijk in te zetten.

Wat is het voordeel van een KNVvL-examen?

- We zijn aangewezen door de overheid deze examens af te nemen mede vanwege onze bewezen (110 jaar lang) kwalitatieve invulling van opleidingen en examens in de luchtvaart.

- We nemen ook examens af voor ballonvaren, deltavliegen, modelvliegen, parachutespringen, paramotorvliegen, schermvliegen en zweefvliegen. De kwaliteit van onze examens is in binnen én buitenland bekend en het bijbehorende certificaat zal zijn waarde dus behouden.

- Met een ROC-Light certificaat van de KNVvL kun je tegen interessant tarief de verplichte WA-droneverzekering afsluiten.

- Wij hebben direct contact met de overheid in Den Haag (DGB) en Hoofddorp (ILT) en kunnen bij vragen of problemen direct terugkoppelen en met ze naar een oplossing zoeken.
 

Het KNVvL KEI-examen kun je direct bij ons afnemen of via een aantal gerenommeerde opleiders.

Meer informatie

Voor meer informatie over dronevliegen, de verzekering en examens kijk je op de afdelingspagina. Een overzicht van de geplande examendata en locaties vind je op de KEI-website.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

MinidronesInschrijven

locaties meer info