Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Slepen met MLA’s eindelijk toegestaan!

4 juli 2017

Zweefvliegen

Per 1 juli 2017 is het toegestaan met Micro Light Aeroplanes (MLA’s) zweefvliegtuigen op te slepen. Een wens die de KNVvL al heel lang had en nu dus eindelijk bewaarheid is.

In 2011 heeft, destijds vice-voorzitter van de KNVvL, Frits Paymans hier een uitgebreid rapport overgeschreven, maar het dossier liep al vele jaren. Door intensief lobbyen van de KNVvL en de inspanningen van het ministerie en deskundigen André van den Worm en Sape Miedema is een en andere in een stroomversnelling gekomen. Het is nu dus mogelijk in Nederland op een milieuvriendelijke, efficiënte en geluidsarmere manier zweefvliegtuigen op te slepen. In veel landen in Europa was dit overigens allang toegestaan.

De regeling MLA’s, MLH’s en Schermvliegtuigen is hiervoor aangepast. De eisen voor het opslepen met MLA’s zijn vrijwel identiek aan die van EASA. Helaas is ondanks de jarenlange inspanning van de KNVvL de bevoegdheid tot het verstrekken van de aantekening vergeven aan het Kiwa. De KNVvL had dit uiteraard liever in eigen beheer gehad.

De regeling zelf, waarmee ook opleidingsvluchten zijn afgedekt, is via deze link te vinden.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

UpdatesMeer info

locaties meer info