Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terug naar nieuwsoverzicht

Paramotor Club Wright

14 december 2016

Paramotorvliegen

Op vrijdag 9 december was de 1e ledenvergadering van Paramotor Club Wright.

Het idee achter Paramotor Club Wright is het samen brengen van paramotorpiloten en op een niet-commerciële manier deze prachtige sport bedrijven. Hier zien we meteen een verschil met de paramotorscholen waar er al een aantal van bestaan.

Na het behalen van het vliegbrevet bij deze scholen vinden piloten vaak aansluiting bij al bestaande vliegers groepjes. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Voor deze piloten biedt Paramotor Club Wright een warm nest waar zij zich zelf verder kunnen ontwikkelen en kunnen profiteren van de kennis van de al meer ervaren piloten.

Een openbare club waar iedereen lid van kan worden.

Ook vliegers die nog geen brevet hebben kunnen zich aansluiten. Tijdens vliegtripjes zullen ze dan natuurlijk begeleid moeten worden door een instructeur, maar buiten het vliegen om kunnen ze al wel vertrouwd raken met de sport.

Er zijn natuurlijk veel meer zaken op te noemen waarbij een club een voordeel kan zijn. Als eerste werd er op de vergadering genoemd: "Omdat het leuk en gezellig is. Dit zal voor velen de belangrijkste reden zijn." Maar denk ook aan technische kennis met elkaar delen en sleutel- en onderhoud avonden organiseren. Onafhankelijk kennis van materiaal delen en van elkaar kunnen uitproberen en elkaar helpen bij de aanvragen van benodigde papieren/vergunningen.

Verder een keer in een andere omgeving vliegen, de mogelijkheid tot gebruikmaken van elkaars velden met duidelijke afspraken hierover. Kortom alles rondom paramotorvliegen, met elkaar.

PCW

Bij Paramotor Club Wright (PCW) staat het samen doen en samen plezier beleven aan onze mooie vliegsport centraal en hier gelooft het bestuur in. Samen hobbels nemen en samen plezier beleven. Het bestuur zit vol ideeën en sommige zijn al in een ver stadium van ontwikkeling.

Het mooie van mensen bij elkaar brengen is dat er veel ideeën los komen. Het bestuur hoopt ook op veel actieve leden met veel leuke ideeën voor leuke vliegtrapjes in het binnenland maar wellicht ook over de grens.

Verantwoordelijk vlieggedrag

Een heel ander aspect wat hoog in het vaandel staat bij Paramotor Club Wright is verantwoordelijk vlieggedrag. Het bestuur is zich er van bewust en van overtuigd  dat er alleen een toekomt is voor de Club, maar eigenlijk ook voor de hele paramotor vliegsport, als er op een verantwoordelijke manier gevlogen wordt.

Onze paramotoren vallen allemaal binnen de wettelijke vastgestelde geluidsnormen, maar wij vliegers moeten ons altijd bewust blijven dat ze niet geluidloos zijn. Boven in de lucht hebben we een geweldig gevoel van vrijheid wat misschien wel te vergelijken is als bij het motorrijden. Maar die vrijheid neemt niet weg dat we niet alleen zijn op deze wereld.

Gelukkig zijn de meeste vliegers in Nederland zich hier best bewust van en zijn er maar weinig klachten. Maar het bestuur is er van overtuigd dat dit nog veel beter kan en zal er ook alles aan doen.

De paar geluidsincidenten die zich jaarlijks voordoen, hadden heel makkelijk voorkomen kunnen worden. Hier maken wij onze hard voor.

2017

Paramotor Club Wright heeft inmiddels 20 leden en het bestuur dankt deze leden voor het gestelde vertrouwen.

We gaan er aankomend jaar een prachtig vliegjaar van maken, met mooie initiatieven en prachtige vluchten. En natuurlijk heten we nieuwe leden van harte welkom!

Voor meer info over de club of als je lid wilt worden: paramotorclubwright@gmail.com en  www.paramotorclubwright.nl.
 

Dennis Groeneveld
Voorzitter Paramotor Club Wright

 

Bestuur PCW:
Voorzitter: Dennis Groeneveld
Secretaris: Olfie Smit
Penningmeester: Gert Blankvoort

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info