Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terug naar nieuwsoverzicht

NVAV verenigingsdag: wat is geluid eigenlijk?

8 februari 2018

NVAV

Na jaren bouwen gaat menigeen uiteindelijk een prestatiemeting doen, gevolgd door een geluidsmeting. Bij deze meting willen we maximale score behalen want weinig geluid betekent laag landingstarief!

Maar wat is geluid eigenlijk, hoe werkt een uitlaat, kun je die misschien tunen en wat is de invloed van een propeller op het geluidsniveau van je kist? Welke andere factoren spelen mogelijk een rol? 

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens een boeiende verenigingsdag die verzorgd gaat worden door Jos van Heck.

Jos heeft ruime ervaring als onderzoeker in de automotive omgeving. Hij zal tijdens een interactieve sessie proberen zoveel mogelijk handvatten te geven om geluid te begrijpen en mogelijk te beteugelen. Tijdens de voordracht zal hij geluiden afspelen. Toehoorders kunnen deze geluiden live analyseren met hun telefoon, zodat ze nog meer betrokken raken bij het verhaal en later wellicht ook nog metingen kunnen doen aan hun vliegtuig.  Wie actief mee wil doen kan de (gratis) app 'spectroid' installeren op zijn Android telefoon en de geluiden die afgespeeld worden ter plekke analyseren.

Agenda 24 februari 2018

10.30 uur - ontvangst Pionierhangaar Lelystad
11.00 uur - 1e deel van presentatie
12:30 uur - gezamenlijke lunch
13:30 uur - 2e deel van presentatie

Na afloop gezellig napraten onder het genot van een drankje. Aanmelden voor de lunch is verplicht en kan tot uiterlijk donderdag 22 februari via activiteiten@nvav.nl

Kosten voor de lunch zijn € 5,= p.p., bij voorkeur gepast betalen.

Locatie PionierHangaar: Maraboeweg 12 in Lelystad.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info