Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Hollandse Waterlinie vanuit de lucht in 360º

1 mei 2018

Drones

Op het toeristische platform Show Me Holland zijn vanaf deze zomer de forten, vestingen en werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een wel heel bijzondere manier te bekijken.

De highlights van het historische verdedigingswerk worden de komende weken namelijk door middel van drones vanuit de lucht in 360º vastgelegd. De eerste locaties zijn nu al vanuit een interactief vogelperspectief te bekijken op www.showmeholland.com

360º luchtfoto’s

Volgens mede-initiatiefnemer Wiebe de Jager is het voor het eerst dat de waterlinie op deze manier wordt vastgelegd. “De forten, vestingen en verdedigingswerken zijn niet alleen prachtig cultureel erfgoed, maar de omgeving is ook nog eens fantastisch mooi. Vanuit de lucht kun je dat extra goed zien. Zeker omdat we gebruik maken van de nieuwste technieken op het gebied van 360º luchtfotografie. Dan kun je als een vogel rondkijken.”

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle forten vanuit de lucht te bewonderen zijn, en dat de kijker als het ware een virtuele vliegreis kan maken langs de historische verdedigingslinie. De eerste forten en vestingen - waaronder vestingstad Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Altena - zijn al gefotografeerd en te bekijken op showmeholland.com/themas/nieuwe-hollandse-waterlinie. Voor het maken van de opnamen werkt Show Me Holland samen met Dronewatch, een innovatief mediabedrijf dat 360º luchtfototours maakt in binnen- en buitenland.  

Eigen initiatief

Het project is een eigen initiatief van Show Me Holland en Dronewatch. De initiatiefnemers hopen dat fortondernemers, regionale VVVs en andere betrokkenen de waarde van het project inzien en aanhaken. “We kunnen bij iedere locatie natuurlijk nog meer 360º opnamen of promotievideo’s maken, ook vanaf de grond of in de vestingen. Ook kunnen we locaties extra in het zonnetje zetten via onze social media kanalen, waarmee we tienduizenden mensen bereiken”, licht Chris van Vleuten van Show Me Holland toe.

Volgens Wiebe de Jager van Dronewatch gaat het om een unieke kans om de waterlinie alvast op een bijzondere manier in beeld te brengen. “De Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt in 2019 door Nederland voorgedragen voor UNESCO werelderfgoed als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam. Die status zou dan in 2020 verleend moeten worden. Ongetwijfeld levert dat hernieuwde internationale belangstelling op voor dit gebied. Daar spelen wij alvast op in.”

Over Show Me Holland

Show Me Holland (www.showmeholland.com) is een website waarop bezienswaardige locaties in Nederland op vernieuwende manieren in beeld worden gebracht. Inmiddels zijn er al flink wat luchtbeelden, 360º fototours en zelfs 360º video’s van toeristische hotspots te zien. Het platform is een initiatief van een een drietal media-ondernemers met een achtergrond in videoproductie en -marketing, drones en 360º media. Partijen als Keukenhof, Stichting Liniebreed Ondernemen, VVV Zuid-Limburg, RBT Heuvelrug en Vallei en Holland boven Amsterdam werken al met het platform samen. 

Over Dronewatch

Dronewatch (www.dronewatch.nl) is een mediabedrijf dat gebruik maakt van drones en 360º opnametechnieken om toeristische en historische locaties in binnen- en buitenland op een vernieuwende manier in beeld te brengen. 

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info