Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Met de ALA de lucht in

15 juni 2017

Algemene Luchtvaart (ALA)

De ALA organiseert, samen met Zweefvliegclub Flevo en Klaas Kruysdijk, voor leden van de ALA, de Vriendenkring, leden van KNVOL - Noord Holland en voor overige leden van de KNVvL op vrijdag 7 juli een Zweefvliegdag.

Op deze dag kun je een zweefvlucht maken voor €30 per start. Het is op de dag zelf duidelijk of het maken van een sleepstart tot 500 meter (€25 extra) mogelijk is.

Onder voorbehoud van het weer wordt het verloop van de dag als volgt:

De start van de dag is rond 10.00 uur en per uur worden 5 starts gemaakt. Je wordt per uur uitgenodigd zodat het veld niet overbevolkt raakt. Vanaf de ontvangstplek word je door een auto naar de startplaats gebracht.

Voor de start worden de procedures en veiligheidsvoorschriften uitgelegd. Bij een lierstart is de duur van de vlucht afhankelijk van de thermiek. Na de vlucht kun je nog een poosje op het veld blijven om te genieten van het zweefvliegen en wat na te praten of misschien een tweede vlucht te maken als dat kan. Daarna word je weer teruggebracht naar de ingang en gaat een ieder zijns weegs. 

Locatie

Mosselweg 10a
8256 RB Biddinghuizen
www.zcflevo.nl

Er is gratis koffie en thee. Lunch en andere dranken kun je zelf meebrengen, want deze zijn niet ter plekke beschikbaar.

Belangrijke informatie

Gelieve ter plekke contant af te rekenen, er is geen pinautomaat bij de organisatie. 
Vanwege veiligheidsredenen  is het van belang dat je de aanwijzingen van de leiding van de zweefvliegclub opvolgt.

Inschrijven

De inschrijving sluit op zaterdag 1 juli. Je krijgt bericht over het uurvak op maandag 3 juli. Is het weer te slecht, wijken we uit naar donderdag 14 september. 

Het is mogelijk 1 introducee mee te nemen.
 

Schrijf je in

Deel dit artikel: Facebook Twitter

MagazinesLEES MEER

locaties meer info