Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

De KNVvL is er voor jou

Wij proberen je zorgeloos te laten vliegen door:

Belangenbehartiging

De KNVvL is aangesloten bij (inter)nationale organisaties als NOC*NSF, FAI en EAS. Deze organisaties maken luchtsporten mede mogelijk.
We nemen met grote regelmaat deel aan overleg met centrale overheid, inspectie, luchtvaartpolitie, defensie, provincies en gemeentes om de belangen van luchtsporters te verdedigen en maximale gebruiksmogelijkheden te creëren.

Brevetten

Uitgifte van internationaal erkende brevetten als kwaliteitssysteem voor de luchtsporten in Nederland en daarbuiten. Meer informatie over het KNVvL Examinering Instituut.

Collectieve WA-verzekeringen

De KNVvL kan aanzienlijke kortingen bewerkstelligen door collectieve verzekeringen voor de verschillende luchtsporten af te sluiten.

Evenementen

Wij organiseren meerdere keren per jaar evenementen en congressen ter ondersteuning van de recreatieve luchtvaart in Nederland. Enkele alleen voor KNVvL-leden, maar ook regelmatig samen met onze partners in de kleine luchtvaart.

Jongeren

International Air Cadet Exchange (17 - 21 jaar)

Voor jonge leden (17 - 21 jaar) is de mogelijk op uitwisseling te gaan met andere landen. De IACE  is een wereldwijd ondersteund initiatief en daardoor is het aantal deelnemende landen groot.

iFly! (14 - 21 jaar)

De KNVvL afdeling Zweefvliegen geeft jongeren (14 - 21 jaar) de mogelijkheid voordelig kennis te maken met zweefvliegen. iFly! is een regeling waarbij je een heel jaar kan zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs.

KNMI Luchtvaartmeteo gratis

Onze vliegende leden kunnen gratis inloggen op KNMI luchtvaartmeteo en hebben daarmee toegang tot de best verkrijgbare meteorologische gegevens van Nederland.

Korting

Leden hebben natuurlijk ook individueel voordeel. Bijvoorbeeld 25% korting op Aviodrome en 7 andere Libéma attractieparken, maar ook bij George de Jong Optiek (15%) en Vliegbril.nl (15%).

Nieuwsbrief en website

Via deze website, maar zeker ook door onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van activiteiten, nieuws en informatie over de (hobby) luchtvaart.

Onze vrijwilligers

Wij zijn blij met onze vrijilligers en ondersteunen ze dan ook graag. Dit kan zijn door materialen, financieel maar ook door middel van onze vrijwilligersverzekeringen.

Opleidingen

Zowel de basisopleiding, de vervolgopleiding tot luchtsporter en tot wedstrijdpiloot alsmede de kaderopleidingen worden door de KNVvL verzorgd.

Wedstrijden en sportontwikkeling

Wij stimuleren de ontwikkeling van onze (top)sporters. Door het organiseren van wedstrijden, sportevenementen en kennissessies maar ook door sporters samen te brengen zodat ze van elkaar kunnen leren. Natuurlijk ondersteunen wij ook de uitzending van sporters naar internationale evenementen zoals EK’s en WK’s.

Webshop

Via onze webshop heb je makkelijk toegang tot producten (lesboeken, luchtvaartkaarten etc) tegen aantrekkelijke prijzen.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info