Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Jarno Cordia naar Worldcup Wingsuit Basejumpen

7 oktober 2016

Parachutespringen

Jarno Cordia, een 38 jarige wingsuit parachutespringer en basejumper uit Den Haag, zal binnenkort vertrekken naar de 5de editie van de World Wingsuit League Grand Prix. Deze wedstrijd zal plaatsvinden van 13 t/m 16 oktober te Zhangjiajie, China.

Jarno werd vorig jaar 4de tijdens deze Grand Prix en behaalde bij de kwalificaties indertijd in Noorwegen de 3de plaats van 36 wingsuit atleten. Jarno behoort dus bij de wereldtop.

Bij de komende wedstrijd zullen 16 van de beste wingsuit basejumpers in de Tianmen mountains tegen elkaar strijden in een slalom course, in head to head races en met het vliegen dwars door een papieren target. Dit alles om te bepalen wie die snelste mens ter wereld is.

Wingsuit

Er word bij de race gevlogen met zgn. wingsuits. Dit zijn pakken met vleugels tussen de armen en benen welke de vrijeval in een vlucht veranderen, waarbij voorwaartse snelheden van over de 300 km/h worden gehaald. De race zal in geheel China live worden uitgezonden, en trekt daar jaarlijksmeer dan een miljoen kijkers. Vanuit Nederland zal de race via live-stream online online te volgen zijn via www.worldwingsuitleague.com.

Jarno Cordia

Jarno is een parachutist met meer dan 4500 sprongen ervaring. Hij geeft wereldwijd fulltime les in het wingsuit vliegen, organiseert en doet mee in verschillende internationale wedstrijden, en doet daarnaast aerial camerawerk voor Film & TV commercials.

Hij zal Nederland en de KNVvL vertegenwoordigen op de 1ste WK wingsuit Performance vliegen te Zephyrhills, Florida van 2 t/m 6 november. Daarna vliegt hij door naar de Redbull Aces waar wedstrijden worden gehouden om pylons die onder helikopters hangen. Jarno heeft verschillende nationale en wereldrecords op zijn naam, en is zowel binnen het basejumpen als het normale parachutespringen een actief deelnemer in competities waar hij regelmatig podiumplaatsen behaalt.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info