Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

GhettoDino met volle snelheid over de streep

24 mei 2018

Modelvliegsport

Dino Joghi - ook wel bekend onder de bijnaam GhettoDino - eindigde zaterdag 19 mei als dagwinnaar van de tweede ranking van het Nederlands Kampioenschap Drone Race 2018.

De tweede ranking van het NK Drone Race 2018 werd op 19 Mei gevlogen bij de Vughtse Modelvliegclub The Hawks in Vught. Al vroeg in de ochtend arriveerden de eerste piloten van in totaal 52 deelnemers op het veld van de modelvliegclub.

Er is dan ook voor de wedstrijd begint weer even de tijd om met elkaar kennis te maken en bij te praten.

Op weg naar de finale

Als door de wedstrijdleiding het officiële praatje en de track door de piloten te voet is verkend, is men klaar de race te beginnen. Alle deelnemers doen het de eerste ronde even rustig aan om zo te wennen aan de track en te ontdekken waar de snelheid omhoog kan. Als we verder in de wedstrijd zijn, zien we de rondetijden steeds sneller worden;  de piloten weten waar ze tijdwinst kunnen halen in de track.

Als er in de laatste heat nog gestreden wordt voor een plekje in de dag-finale zien we een ware battle ontstaan, met soms harde crashes als gevolg.

Een moeilijke beslissing

Gedurende de race kan het gebeuren dat een situatie ontstaat waar de wedstrijdleiding op basis van de reglementen een beslissing moet nemen en moet zorgen voor een eerlijke uitkomst. Dit overkwam Vince Irie. Hij werd tijdens de vlucht geraakt door de Quad van een mede-piloot, Vince kwam hard op de grond en kon niet meer verder. Zijn kans op de finale leek niet voorbij.

Een enorme teleurstelling voor Vince werd door een professioneel besluit van de jury voorkomen, hij kreeg een herkansing en moest de battle aangaan met Tom Koopmanschap voor een finaleplaats.

Dit betekend een waar gevecht voor de laatste plaats in de finale. Maar dan, met zijn finaleplaats binnen bereik, raakt Vince met hoge snelheid de gate en crasht. Tom Koopmanschap geeft de complimenten aan Vince voor een fair battle, het applaus is voor Vince en de finaleplaats voor Tom Koopmanschap.

Finale

Na de kwalificatierondes en de spannende battle gingen de volgende piloten naar de dag-finale:
• Tom Koopmanschap (Mr. Green)
• Nick Boon (Nick B)
• Thierry Ligeon (Afrobotic FPV)
• Dino Joghi (GhettoDino)
• Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV)
• Dennis Mennema (DroneDFPV)

De finale

Zeker was het nog niet, maar Dino maakte een grote kans de finale te gaan winnen en de extra bonuspunten op zijn naam te schrijven. Dennis (DroneDFPV), winnaar van ranking 1, zou het Dino zeker niet cadeau geven en wist hem aardig bij te houden net als Thierry (Afrobotic FPV), een echte finale dus!

Maar als het tempo gaat is het Dino die met een enorme snelheid de streep passeert en zelfs de laatste gate totaal omver vliegt!

Voor de komende rankings kunnen we meer van dit soort spannende finales verwachten. De piloten zijn aan elkaar gewaagd en er worden geen kostbare punten weggeven.

Eindstand

Na een spannende finale race kende de tweede ranking van het NK Drone Race 2018 in Vught de volgende eindstand:
1. Dino Joghi (GhettoDino)
2. Dennis Mennema (DroneDFPV)
3. Thierry Ligeon (Afrobotic FPV)

Dino Joghi

Het is geen verrassing dat Dino Joghi als dagwinnaar naar huis gaat. De Amsterdammer schreef al vele nationale en internationale titels op zijn naam en behoort zonder twijfel tot de beste droneracers van Nederland. Joghi is dit jaar ook uitgenodigd voor het derde seizoen van de Drone Racing League (DRL), een professioneel droneracing kampioenschap uit de Verenigde Staten met de beste droneracers ter wereld. Ook schreef hij dit jaar Drone Racing Middenwaard 2018 op zijn naam, eindigde hij derde met Team Droneshop.nl tijdens IDRA Utrecht Internationals 2018 en won hij vorig jaar – voor het tweede jaar op een rij – DronePortal 2017.

Dronerace opmars gaat door

Niet alleen de media heeft steeds vaker aandacht voor het dronerace en met name het NK DroneRace, ook het publiek neemt graag even een kijkje.

Ook in Vught was er veel publiek en moest men een plekje zoeken op het toch zo grote vliegveld om te parkeren. Het is vooral de jeugd die toch zo nieuwsgierig is en gerichte vragen stellen aan de piloten welke graag uitleg geven aan de piloten van morgen.

De KNVvL is blij met deze groei en weet ook dat het droneracen in Nederland nog verder kan groeien en dit de sport van de toekomst zou kunnen zijn.

Met het organiseren van het NK DroneRace zet Nederland zich zeker op de kaart en laten we zien dat het organiseren van een EK of een WK tot de mogelijkheden behoort!

Wil jij ook mee doen als gastpiloot ?

Je kunt als gastpiloot mee doen tijdens de  volgende ranking bij Modelbouwvereniging Jules Verne in Doornspijk op  zaterdag 2 juni 2018. Er zal dan op het vliegveld een nieuw en gaaf parcours gebouwd worden.

Het is dan mogelijk om als gastpiloot deze race dag bij te wonen en mee te racen, ook jij maakt dan kans als dagwinnaar met een mooie beker huiswaarts te gaan en de eer op te strijken!

Geef je snel op via de website: www.nkdronerace.nl en ga naar Inschrijven. Dit kan tot en met 31 mei 20.00 uur

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info