Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Ferdy zoekt sponsors

17 mei 2017

Schermvliegen

Ferdy van Schelven gaat voor de vierde keer meedoen aan de Red Bull X-Alps wedstrijd. Daarvoor zoekt hij nog sponsors. Wil je hem helpen, dan kan dat al vanaf 10 euro. Volg deze link voor alle informatie daarover.

Over de editie 2017 meldt Ferdy het volgende: "Het is alweer bijna zover; nog even en dan gaat het weer gebeuren de Red Bull X-Alps. Vorige keer hebben we een crowdfunding campagne gedaan, wat ik een super leuk idee vond om aan onze middelen te komen."

Sinds de vorige editie is er wel het een en ander veranderd, vertelt Ferdy: 

  • Ik woon nu in Zwitserland, geweldig om te trainen natuurlijk wat zeker zal helpen in de komende wedstrijd. 
  • Voor het eerst in lange tijd vlieg ik met een ander parapente merk Skywalk. Dit gaf weer iets meer mogelijkheden qua lichtgewicht uitrusting dan bij UP
  • Andere supporters ;) 
  • De ongeloofelijk gave route van dit jaar ;) (zeg ik nu)" 

Wie doen er mee? Ferdy van Schelven (piloot), Nicole Vincent Piazza (vriendin), Xavier Delbouille (vriend uit België) (supporters) aan een van de zwaarste wedstrijden die er is. 1100km racen van Salzburg naar Monaco. Hoe? Zo snel mogelijk, door middel van lopen of parapenten de hele alpen over steken. Geen auto, stoeltjeslift, motorische aandrijving of ander transport is toegestaan. Of de piloot draagt zijn scherm, of het scherm draagt hem. De route loopt langs de hoogste pieken van de alpen. Wie als eerste de finish bereikt in Monaco is winnaar! De race duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, 10 tot 14 dagen.

Dit alles doen we in teamverband van 3 man, een piloot en 2 supporters. De piloot zorgt ervoor dat hij elke dag zo ver mogelijk vliegt of loopt. De supporter zorgt ervoor dat alle andere zaken goed geregeld zijn. O.a, voeding, verzorging, routes, het weer, oriëntatie en de was. Maar de supporter zorgt ook voor mentale coaching en ondersteuning, motiveert en stimuleert. ... Meestal gaat de meeste aandacht naar de piloot maar zonder de supporter (ware helden) zou de hele race niet mogelijk zijn.

Beelden zeggen meer dan woorden, daarom nodig ik jullie uit om de website te bezoeken www.redbullxalps.com en het volgende fimpje te bekijken."

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info