Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Ere-insignes voor zweefvliegers

22 februari 2018

Zweefvliegen

Frank Beemster met Sijmen de Vries Op zaterdag 27 januari 2018 reikte Sijmen de Vries, de nieuwe voorzitter van de afdeling Zweefvliegen, een aantal ere-insignes uit. In een afgeladen volle Thermiekbel op Terlet ontving Frank Beemster (VC Teuge) het ere-insigne in goud als waardering voor het opzetten van de CAMO (Continuing Airworthiness Management organisatie) en zijn bijna onuitputtelijke enthousiasme waarmee hij vrijwilligerswerk voor de zweefvliegclub Teuge heeft verricht.

Zes andere zweefvliegers viel de eer te beurt de bijzonder ere-insigne in goud met lauwerkrans en briljant te mogen ontvangen voor het feit dat zij 50 jaar onafgebroken in het bezit zijn van het Zweefvliegbewijs (Glider Pilot Licence). 

De jubilarissen zijn: Ger Cremers(WBAC), Wim Ferwerda (VC Hoogeveen, begonnen bij FAC), Paul Lücker (Venlo Eindhoven Zweefvlieg Club), Hendrik van Putten (LSA/VHZ en Kennemer ZC), George Slot (VC Hoogeveen) en Niels Visser (Gliding Adventures Europe / VHZ).

Toegevoegd op 19 maart:
Op 9 maart ontving Gerard Boersen (Gilzer ZC Illustrious) uit handen van de afdelingsvoorzitter het ere-insigne in goud met lauwerkrans en briljant. Gerard was verhinderd tijdens de uitreiking van 27 januari.

Aan Jan Ritsma (VHZ) wordt op een later tijdstip de onderscheiding voor 50 jaar Zweefvliegbewijs uitgereikt.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info