Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Arne Tänzer winnaar NK Deltavliegen

21 september 2017

Deltavliegen

Kernploeglid Arne Tänzer heeft Gijs Wanders afgelost als Nederlands kampioen Deltavliegen. Afgelopen twee weken streed hij om de Nederlandse titel tijdens de NK die deze keer op Aeroclub Salland en nabij Greifenburg in Oostenrijk werden georganiseerd.

Het eerste deel van de wedstrijd werd veertien dagen geleden gehouden op het zweefvliegveld van Aeroclub Salland, alwaar de piloten met een ultralight vliegtuig werden opgesleept. Daar werden drie geldige taken genoteerd. Door de goede thermische weersomstandigheden bedroeg de grootst gevlogen taak van het deelnemersveld deze editie zo’n 80km en werd met gemiddelde snelheden van ± 45km/uur gerond. 

Het tweede deel in Oostenrijk was vanwege slechte weersomstandigheden verplaatst van april naar september. Ook nu lieten de weergoden wederom geen vliegdagen toe, waarna de piloten alsnog onverrichter zake huiswaarts keerden.

In Nederland wist Arne de beste overall score neer te zetten en trok daarmee de punten naar zich toe voor de overwinning en de Nederlandse titel. Andre Disselhorst (Lent) en Araldo van der Kraats (Enschede) werden respectievelijk tweede en derde.

Arne Tänzer beoefent het deltavliegen reeds meerdere jaren in wedstrijdvorm. Hij is al als 14-jarige begonnen en als wedstrijdpiloot met zijn 28 jaar ook nog jong te noemen. Binnen de kernploeg acteert Arne inmiddels als supertalent en voert steevast de internationale ranglijst aan bij de Nederlanders. Ook in andere internationale wedstrijden beginnen zijn prestaties op te vallen.

Op www.avda.nl staan de volledige resultaten.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info