Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terug naar nieuwsoverzicht

Air Combat Europe spreidt vleugels over Europees luchtruim

15 maart 2017

Berichten van derden

Het formatieteam van Air Combat Europe gaat zich dit seizoen presenteren op diverse Nederlandse en buitenlandse airshows en fly-ins. De Nederlandse vliegopleidingsorganisatie, die is gebaseerd op de Luchthaven Lelystad, doet dat met vier spectaculaire vliegtuigen van het type Blackshape Prime, allemaal in een militair jasje. 

Air Combat Europe zal in het seizoen 2017 deelnemen aan een aantal Europese airshows. In  het voorjaar zullen de piloten van ACE met hun vliegtuigen te zien zijn bij ´Volkel in de Wolken´ op 28 mei, bij de Oostwold Airshow op 4 en 5 juni, en bij de airshow van de luchtmacht van Noorwegen op de vliegbasis Sola op 10 en 11 juni. 

In de zomer zal Air Combat Europe zich presenteren bij de officiële (her)opening van het vliegveld Twente op 1 juli; bij de Texel Fly-in op 25-27 augustus, bij de Breda Airshow op 2 september en bij ´Heldair´ op 15 en 16 september op de luchthaven Den Helder. Waarschijnlijk zal ACE ook deelnemen aan enkele buitenlande airshows, waaronder in België en in Engeland.

Combat-ervaring
Air Combat Europe (ACE) organiseert zgn. ´advanced flying lessons´ voor belangstellenden mét en zonder vliegervaring. Deze lessen worden gegeven in de vorm van een gesimuleerd luchtgevecht. De ACE-instructeurs zijn allemaal ervaren militaire F-16-jachtvliegers met vele uren combat-ervaring boven voormalig Joegoslavië of het Midden-Oosten; naast tactische militaire experts zijn het ook ervaren vlieginstructeurs die hun deelnemers veilig tijdens hun vlucht begeleiden en hen leren om te gaan met de dynamiek van een ´dogfight´. Tijdens de speciale Air Combat vlieglessen krijgt de leerling - voorin in de cockpit – de kans om te ervaren hoe het is om fighter pilot te zijn. 

AERO 2017
Air Combat Europe zal zich dit seizoen ook officieel aan de internationale luchtvaartpers presenteren tijdens de internationale luchtvaartbeurs AERO 2017 in het Duitse Friedrichshafen in april. Belangstellenden voor de bijzondere vlieglessen van Air Combat Europe kunnen zich inschrijven via de site www.air-combat.eu. 

Bericht van Air Combat Europe.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties of personen; een selectie daarvan kun je hier lezen.
De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

locaties meer info