Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Judith van Waveren (2016)

Zaterdag 12 maart liep ikvanaf station Maarssen langs het water naar EPST. Ik had geen idee waar het was en wat ik moest verwachten. Ik kwam langs een hele hoop bedrijven en vroeg me af of het hier wel echt was. Gelukkig zag ik een klein bordje met EPST erop en ik liep er naar toe. Ik werd vriendelijk ontvangen en kreeg meteen een naamkaartje en een tijdschrift.

Nadat een paar mensen mij hadden benaderd dat ik wel helemaal alleen uit Friesland was gekomen, gingen we naar boven en kregen we een voorlichting over hoe klein de kans eigenlijk is dat je het vak piloot kan uitoefenen. Maar niet te vergeten hoe gaaf het is als het je beroep is! 

Daarna kregen we een praatje van iemand die vertelde wat je kon verwachten bij het zweefvliegen. We werden weer naar beneden gestuurd en er werden namen geroepen van degenen die als eerste in de simulator mochten. In een groepje van 4 gingen we een ruimte in, begeleid door een afgestudeerde EPST student. We moesten een nog kleinere ruimte in waar allemaal lampjes brandden. Wow! Dit was een cockpit van een Boeing 747.

We mochten allemaal een kwartiertje vliegen maar dat ging zo snel om! Ik startte vanaf Rotterdam en vloog langs de kustlijn, toen ik opzij keek zag ik tot mijn teleurstelling dat er een gordijn hing. Jammer, ik vloog niet echt… Toen landde ik op Schiphol en was het voorbij. Hoe gaaf is het als dit je beroep is! We liepen de wachtruimte weer in en bedankte de begeleider. Iedereen praatte nog even na over hoe leuk het was en we wisten zeker dat we elkaar nog wel eens zouden tegenkomen, want het zweefvliegwereldje is tenslotte niet zo groot!

Op de terugweg in de trein, kijken naar de zonsondergang met oplossende vliegtuigstrepen besefte ik me pas echt hoe gaaf deze dag was! 

Foto's van Judith nu en vroeger, ze komt haar hele leven al bij de vliegclub.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info