Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Dutch Open / Dutch Paragliding Cup

Dutch Open, 11-17 augustus 2018 in Krushevo, Macedonië

Ook dit jaar doen we onze XC-wedstrijd in de bergen weer samen met de Britten in de week van 11-17 augustus, dit maal in Krushevo, Macedonië  waar al verschillende succesvolle wedstrijden zijn gevlogen.

De winnaar van deze wedstrijd is de Nederlands kampioen bergvliegen.

De vliegstek in Krushevo, Macedonië is een zeer interessante vliegstek, niet voor niets worden er in 2019 de World Championships georganiseerd. Daarbij komt nog eens dat er aansluitend een PWC in de buurt van Sopot, Bulgarije wordt gehouden. Speciaal daarvoor wordt er een transfer geregeld (door de Britten) voor piloten die ook aan de PWC in Bulgarije deelnemen. Voor verdere info kijk op https://pgcomps.org.uk/?page_id=27

Via deze website kun je ook inschrijven. De inschrijving opent 3 februari, reservering voor Nederlandse piloten geldt van 3-10 feb. Daarna worden de plekken vrijgegeven want de verwachting is dat er overschreven gaat worden.

Deelname eisen zijn volgens de eisen van de British Open. Mochten er meer dan 25 Nederlandse piloten zich inschrijven gaat deelname selectie op basis van WPRS ranking, met dien verstande dat er sowieso plek is voor 3 dames.

Dutch Paragliding Cup, 24-29 augustus 2018 in Tolmin Slovenië

Voor onze beginnende wedstrijd piloten is er de Dutch Paragliding Cup in Tolmin, Slovenië. Deze vind plaats van 24 t/m 29 augustus en een eventuele reserve dag op 30 augustus. Deze wedstrijd wordt georganiseerd onder de vlag van de Serial Cup 2018.

Dit is vooral een wedstrijd voor piloten die in een ontspannen sfeer kennis willen maken met het wedstrijdvliegen. Er worden uitgebreide briefings gegeven en er is elke avond een debriefing waarbij de taak van de dag wordt geëvalueerd. Ook zullen er een drietal top piloten deelnemen aan de wedstrijd op een EN-B scherm, zodat je kan leren van hun beslissingen in de wedstrijd, bijvoorbeeld door ze te volgen tijdens de vlucht. Zij zullen ook een aantal lezingen geven waar je gratis aan kan deelnemen.

Omdat het een wedstrijd is die gericht is op de beginnende wedstrijdpiloten, worden schermen met een classificatie hoger dan EN-C niet toegelaten. Verder zijn er vele prijzen te verdelen over de verschillende wedstrijd categorieën. Als kers op de taart zal er nog een loterij zijn aan het einde van de week waarbij iedereen kans maakt op zeer mooie prijzen.

Tolmin en omgeving is ook erg geschikt voor families. Er is in de omgeving genoeg te doen! Van raften tot een dagje Ljubljana of paardrijden langs de knalblauwe rivier de Soca.

De inschrijving gaat via website https://www.serialcup.com/competition-info-2018  en opent 16 maart om 10:00u. Kijk daar voor meer informatie over deelname eisen en verdere informatie.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info