Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

SkyGliders Paragliding

SkyGliders Paragliding: efficiënt lieren in het Groene Hart

Joost en Alice Mineur
Westvliegweg 72 X, 2495 AA Den Haag
+31 (0)6-24532026
Activiteiten lieropleiding, liervliegen, tandemvliegen, bergreizen
Hoofdlocaties vliegactiviteiten Aarlanderveen (N520827 E044430) en Nieuwkoop (ZH)
Website www.skygliders.nl
Contact info@skygliders.nl

Op een goede dag halen ze tweehonderd lierstarts. Dat is nog eens efficiënt lieren. Maar SkyGliders is meer dan een geoliede liermachine. De school biedt lierlopleidingen, paraglidingvakanties, gezelligheid, vriendschap en veiligheid.

SkyGliders is gestart in 2003 door Alice en Joost Mineur met als belangrijkste doel het paragliden met behulp van de lierstart zo efficiënt mogelijk, dus met korte wachttijden, in het westen van Nederland aanbieden.
“Tevens willen we onze passie voor het vrije vliegen met zoveel mogelijk mensen delen. Ons oorspronkelijke motto is vandaag nog steeds onze grote drijfveer, alleen zijn de activiteiten veel breder geworden,” zegt oprichter Joost Mineur.
Inmiddels is SkyGliders een bloeiende all-round paraglidingschool. Joost vertelt: “Onze activiteiten omvatten het gamma van basisopleiding aan de lier in Nederland tot SIV-training in het buitenland. Ieder van ons twintig leden tellende instructieteam heeft buiten het paragliding nog ander werk, waardoor we in het weekeind op het veld en tijdens onze bergreizen extra gemotiveerd zijn om iets moois te bieden.”

SkyGliders is van 1 april tot 31 oktober elke weekeinde actief op een van de liervelden midden in het Groene Hart. Het is er mooi om te vliegen en voor veel piloten is het binnen een uur bereikbaar. Zo’n drie keer per jaar gaat de school op reis naar bijvoorbeeld de Vogezen in Frankrijk. Dan zijn er dus geen lieractiviteiten.
Op alle vliegdagen in binnen- en buitenland wordt instructie gegeven. Wil je de opleiding volgen, dan word je lid van de vereniging SkyGliders. De basisopleiding start aan het begin van het jaar. “We zijn vooral een lierschool, omdat we van mening zijn dat je in Nederland in je eigen tempo en tegen relatief lage kosten een goede basis kan leggen voor je verdere vliegcarrière,” vindt Joost.
Maar de club is ook actief in de bergen. De vaste kern van zo’n 150 leden van SkyGliders vormt een hechte vriendengroep. De bergreizen zijn paraglidingvakanties met de nadruk op gezelligheid, vriendschap en veiligheid.
Joost vertelt: “Veel piloten nemen hun hele familie mee en er is voor iedereen plek, ongeacht je leeftijd of ervaring. We nemen wel alleen piloten mee die we zelf hebben opgeleid aan de lier. Uiteraard gaat het ook om het vliegen, je eigen verantwoordelijkheid, gedegen kennis van materiaal en techniek, opbouw van vaardigheden – en dat alles zonder tijdsdruk of machogedrag.”
De reis naar de Vogezen in Frankrijk is een jaarlijks hoogtepunt. Het is een vriendelijk gebied, toegankelijk voor piloten met weinig ervaring en uitdagend voor de cracks. Maar SkyGliders bezoekt uiteraard ook andere plekken, vertelt Joost: “Elk vlieggebied heeft zijn eigen charme: de ruige bergen in Slovenië, het grote hoogteverschil van start- en landing in Turkije, de bergliften in Oostenrijk. En dan zijn er nog zoveel mooie plekken om in de toekomst te ontdekken…”

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info