Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Para Adventure

Para Adventure:
bergvliegen op een historische plek

André Wieringa
Amsterdamsestraatweg 400, 3551 CW Utrecht
+31 (0) 30-2434264
Activiteiten bergopleiding, bergvliegen, tandemvliegen, theoriecursus
Hoofdlocatie vliegactiviteiten Mieussy (Frankrijk)
Website www.parapente.nl
Contact andre@parapente.nl

De vliegschool van André Wieringa heeft zijn basis op een historische plek. In het Franse Mieussy werd halverwege jaren zeventig de pers opgetrommeld voor een stunt om met parachutes naar beneden te vliegen. Het parapente was geboren. Wat is er mooier dan op deze plek je eerste stappen naar zelf parapenten te zetten?

Para Adventure is een van de oudste vliegscholen van Nederland. Oprichter en eigenaar André Wierenga is een van de bekendere en illustere figuren uit de Nederlandse paraglidingwereld met zijn karakteristieke baard en inmiddels 73 jaar. Vanuit zijn sportschool ontstond de stichting Para Adventure die is gespecialiseerd in parapente-opleidingen. André’s echtgenoot en zoon zijn eveneens zeer actief in de school en zij waren allen betrokken bij de oprichting van de KNVvL-afdeling schermvliegen.

Het vijftienkoppige instructieteam van Para Adventure heeft ruime ervaring in allerlei luchtsporten naast parapente, vertelt André, zoals parachutespringen, zeilvliegen, ultralightvliegen en snorvliegen. De school verzorgt bergopleidingen parapente voor beginners en gevorderden in het Franse Mieussy.
“Wij hebben vanaf het begin besloten om ons op het bergvliegen te richten en daarin te specialiseren,” zegt André. “Mieussy en Samoëns zijn de plekken waar het voor ons allemaal is begonnen. We hebben het hier altijd goed naar onze zin gehad. Binnen de lokale gemeenschap zijn we in de loop der jaren een begrip geworden met onze rode bussen. We voelen ons hier thuis.”

Para Adventure is niet alleen een school maar tevens de eerste Nederlandse parapente vereniging die op dit moment zo’n 105 leden heeft. De school en vereniging organiseren diverse vliegweken per jaar voor beginners, gevorderden en zelfs voor paramotorvliegen en parachutespringen. Bijzonder bij de opleiding parapente is dat de aanstaande piloot eerst enkele tandemvluchten maakt met een instructeur, alvorens solo de lucht in te gaan.
De reizen gaan behalve naar Frankrijk ook naar Bassano en Fermo in Italië, naar Slovenië en naar Tenerife. “Het ontdekken van nieuwe landen gaat in overeenstemming met de wensen en behoeften van de leden,” vertelt André. “Uiteraard staat veilig vliegen bovenaan. Veel vliegen in verschillende landen. Plezier in het vliegen hebben, lekker eten en het plezier in de sport delen. Geen negen tot vijf mentaliteit, maar daarheen gaan waar er te vliegen valt. Dus ook touren in de bus hoort erbij.”
“De meeste piloten die bij ons vliegen doen dit al heel lang en komen regelmatig terug om met eigen kinderen en zelfs kleinkinderen te vliegen. Een groot gedeelte van het instructieteam vliegt tandem met eigen kinderen,” vervolgt André. “Ook vliegt een aantal regelmatig bij andere clubs en dat is alleen maar goed, want overal valt te leren. En dat moet je doen binnen deze sport. “

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info