Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Active Air Adventure Paraglidingschool Inferno

Active Air Adventure Paraglidingschool Inferno: leren vliegen op de mooiste locaties

Roland en Esther ter Harkel
Plesmanweg 15, 7602 PD Almelo
+31 (0) 546-860662 / +31 (0) 6 - 20405029

Activiteiten bergopleiding, bergreizen, liervliegen, theoriecursus, shop.
Hoofdlocaties vliegactiviteiten Lac de Serre Ponçon (Frankrijk) en Sauerland (Duitsland)
Lierterrein: Molenweg, Halle, N515853 E062545
Website www.paraglidingschool.nl
Contact info@paraglidingschool.nl

Wil je graag paragliden op verschillende prachtige plekken in de bergen, maar wil je ook een relaxte vakantie met je vrienden of familie? Dan is de thuisbasis van Paraglidingschool Inferno in Zuid-Frankrijk een goede bestemming voor je volgende reis.

Als een van de eerste paraglidingscholen in Nederland is eind jaren tachtig vanuit het windsurfen, skiën en snowboarden, paraglidingschool Inferno ontstaan.

Roland ter Harkel werd besmet met het vliegvirus en besloot mede vanuit zijn opleiding als sportleraar in 1990 een paraglidingschool te beginnen.
Zowel Roland als zijn vrouw Esther werken fulltime voor de school. De vlieg-genen zijn overgebracht op hun zonen Nick en Sven en zij vliegen dan al ook van jongs af aan. Nick is inmiddels instructeur en behoort tot het team van zeven instructeurs van de school. Daarnaast zijn er nog twintig hulpinstructeurs actief.
In de opleiding van paraglidingschool Inferno sta je als cursist centraal, legt Roland uit. Samen met de instructeur werk je vanuit een takenboek en is de opleiding methodisch verdeeld in verschillende leerfasen. Door middel van het takenboek willen zij jou meer inzicht laten krijgen in de doelstelling, hun manier van lesgeven en de oefenstof om een betere piloot te worden.

Paraglidingschool Inferno is een zeer actieve school en heeft een groot aanbod aan vliegactiviteiten. De nadruk ligt op het vliegen in de bergen. Het lieren wordt gecoördineerd door vliegvereniging Skyclub Holland.
Van eind april tot medio september worden in Frankrijk wekelijks bergcursussen gegeven voor beginners en gevorderden op een van de mooiste vlieglocaties van Europa aan het Lac de Serre Ponçon in Zuid-Frankrijk. Daarnaast kun je elk weekend van mei tot november introductiedagen volgen op hun grote oefenhelling in het Sauerland (Duitsland). In het voor- en najaar zijn er vliegsafari’s naar Marokko, Turkije, Dolomieten, Spanje en verre reizen naar Kenia, Zuid-Afrika, Chili of Brazilië.
“Onze thuisbasis Lac de Serre Ponçon is een prachtig meer omringd door imposante bergen. Een fantastische vliegplek en ideaal voor vakanties met het hele gezin,” vertelt Roland. “Daarnaast beschikken we over stoere 4x4 terreinwagens die je naar de meest bijzondere startplekken kunnen brengen.”

Tegen alle beginnende piloten wil Roland nog zeggen: “Ook als je al cursussen bij andere scholen gevolgd hebt, kom naar ons prachtige Lac de Serre Ponçon of ga mee op één van de avontuurlijke reizen. Vliegen kan nog mooier en leuker. Je doet het niet elke dag, geniet er van en neem de tijd!"

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info