Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Action Air Sports

Action Air Sports:
serieus leren vliegen met plezier

Ronald ten Berge en Angélique Lormans
Anemoonhof 20, 6002 WN Weert
+31 (0)495-548595 
info@actionairsports.nl | http://www.actionairsports.nl
Activiteiten lieropleiding, bergopleiding, tandemopleiding, bergreizen, diverse trainingen
Hoofdlocaties vliegactiviteiten Sterksel (NB), Pandijk tussen nr. 12 en 14 (niet de camping oprijden, 1 oprit verder nemen), N512034 E053757  Route en Lierterrein 2: Ronde Bleek, Sterksel Route en St.Hilaire du Touvet (Frankrijk)
Website www.actionairsports.nl
Contact info@actionairsports.nl

Ronald ten Berge heeft de afgelopen veertig jaar zo’n beetje alle luchtsporten beoefend die je kunt bedenken. Sinds 2004 houdt hij zich fulltime bezig met zijn paraglidingschool Action Air Sports. Zijn ambitie: verstandige piloten opleiden tot een hoog niveau met veel vliegplezier.

Action Air Sports, opgericht in 2004, wordt gerund door Ronald ten Berge en Angélique Lormans, beiden paraglidinginstructeur lier en berg. Ronald is in 1972 begonnen met zweefvliegen en andere luchtsporten maar richt zich nu volledig op paragliding. Angélique doet aan paragliding sinds 1997 en is naast haar fulltime baan de pilaar van structuur binnen de vliegschool. Hun team bestaat uit circa 25 enthousiaste piloten.
Ronald vertelt: "Wij vinden het enorm leuk om mensen te leren vliegen en op te leiden tot zelfstandig paraglidingpiloot. Met een eigen vliegschool bepalen we zelf de manier waarop, want daar zijn we erg kritisch in. Veiligheid, professionaliteit en vliegplezier zijn onze drijfveren."

Het vliegen met behulp van de lierstart gebeurt in Sterksel, net ten zuidoosten van Eindhoven. Daar heeft Action Air Sports de beschikking over een aantal velden met veel ruimte in de lengte en breedte, wat prettig is bij opleidingen.
In de zomer slaat de school het kamp op in St. Hilaire, Frankrijk. "Dat is een prachtige stek die veel mogelijkheden biedt aan piloten van alle niveaus," vertelt Ronald. "Ook andere landen waar we vliegen hebben hun eigen charmes zoals Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Turkije, Spanje en Italië. Maar het meest mooie is toch wel onze jaarlijkse vliegsafari naar Zuid-Afrika."

Action Air Sports kwalificeert zichzelf als een zeer serieuze vliegschool, zegt Ronald. "Dat betekent niet alleen dat de veiligheid voorop staat, maar we leiden een piloot op tot een niveau dat hoger is dan de gestelde minimale eisen voor een brevet. Los daarvan is er uiteraard veel ruimte voor vliegplezier en het hebben van een prachtige en gezellige tijd samen. Piloten die bij ons vliegen zijn verstandig, bewust, niet overmoedig, leergierig, sociaal en vaak natuurliefhebber."
De cursusweken zijn gericht op bepaalde doelgroepen, zoals beginners om de basis van het bergvliegen te leren en gevorderden om het thermiekvliegen te leren. Of een overland/xc-training of veiligheidstraining voor verder gevorderde piloten. “We zijn daarbij flexibel om delen van zo’n cursus aan te passen voor mensen die ergens langer over doen bijvoorbeeld door angst, of juist extra aspecten in te bouwen voor piloten die als een speer gaan,” aldus Ronald.
Doordat het cursusaanbod van Action Air Sports zo veelzijdig is, blijven veel cursisten vanaf hun eerste solovlucht tot ver in hun paraglidingcarrière bij Action Air Sports. Dat heeft een groot voordeel, zegt Ronald: "Je vlieginstructeurs leren jou dan door en door kennen, waardoor je opleiding perfect bij jou aansluit. En bovendien leer je steeds meer medecursisten kennen, waardoor je in elke vliegweek ‘vliegvriendjes’ zult tegenkomen."

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info