Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

AA Paragliding Holland

AA Paragliding Holland: enthousiasme voor het vliegen voorop

Vincent Verbon & Rob van Baalen
Hoefzijde 4-09, 3961 MX Wijk bij Duurstede
+31 (0)343-446066
Activiteiten: liervliegen, bergvliegen, soarvliegen, lieropleiding, bergopleiding, soaropleiding, tandemvliegen, shop, schermkeuringen, reserves vouwen, klein onderhoud, theoriecursussen.
Hoofdlocaties vliegactiviteiten Lieren in Houten/Schalkwijk, Familie van Bennekom, Achterdijk 9, N51.9819 E05.1851
Bergvliegen in Bassano (Italië) en Lijak (Slovenië) en vele andere locaties wereldwijd
Website www.paragliding.nl
Contact info@paragliding.nl

Wat is er nou mooier dan van je hobby je werk maken? Dat vinden Vincent Verbon en Rob van Baalen die samen Paragliding Holland runnen. Voor Vincent is het zijn fulltime werk en beiden vinden het geweldig leuk om mensen hun eerste ervaringen in de sport bij te brengen maar ook gevorderde piloten net dat stapje verder te brengen. Met inmiddels ook drie mensen die "op de zaak" allerhande activiteiten verrichten is PaHo een van de grootste en meest professionele scholen van Europa. Arjen van Viegen is een van de hoekstenen van ons lier- en bergbedrijf, keurt gliders, vouwt noodchutes en vervult diverse rollen op kantoor. Bimu Shrestha neemt een groot deel van het klant en leverancierscontact voor haar rekening en Bas van Duijn is naast zijn rol als lier- berg- en soarteamlid verantwoordelijk voor marketing, communicatie en het verder uitbouwen van onze activiteiten.

Paragliding Holland, ook wel PaHo in de volksmond, bestaat al 25 jaar en heeft een groot team van ruim veertig instructeurs en hulpinstructeurs. Het hele jaar door wordt er gelierd, soarles gegeven én staan er bergreizen op het programma. In totaal zijn er meer dan veertig cursusweken in het buitenland per jaar. “We zien dan ook veel cursisten zowel bij het lieren, soaren, als in de bergen. Je kunt op deze manier ook beter en sneller je vaardigheden verbeteren en onderhouden,” zegt Vincent Verbon.
PaHo vliegt erg graag In Bassano (Italië) en Lijak (Slovenië). Beide stekken hebben als kenmerk dat er een vlakte voor is die doorloopt tot aan zee, wat zorgt voor doorgaans mooie laminaire omstandigheden. Prima geschikt en veilig voor vooral beginners, maar ook uitdagend genoeg voor de gevorderde piloten die willen thermieken en hun eerste overlandjes willen maken. “De rest van de wereld is onze speeltuin, ons programma spreekt voor zich,” Naast het bergvliegen beschikt de school over een lierterrein in Houten waar meerdere dagen per week (ook doordeweeks) wordt gelierd en PaHo geeft al jarenlang als een van de eerste KNVvL erkende scholen ook soarles aan de nederlandse duinen.

Bij PaHo is en blijft veiligheid een randvoorwaarde maar dat kan ook in een ongedwongen en ontspannen sfeer, zegt Vincent. “Wij geven graag cursus op maat. We geven iedereen de ruimte die hij of zij aankan, waardoor de piloten min of meer zelf hun tempo bepalen. Als je meer kan mag je ook meer, uiteraard binnen de grenzen van veiligheid. Het is ons streven om piloten op te leiden tot volwaardige schermvliegpiloten met alle benodigde bagage om op een veilige manier de sport te beoefenen. Dat betekent dat we in onze opleiding ook aandacht besteden aan op een veilige manier thermieken.” 
Het enthousiasme voor vliegen staat bij PaHo altijd voorop: “Als het vliegbaar is gaan we vliegen! De piloten die bij ons komen, zijn vaak sociaal en niet te beroerd om anderen te helpen, waardoor een goed groepsgevoel ontstaat tijdens de cursussen. De piloten die bij Paragliding Holland vliegen, waarderen vooral de professionele aanpak en de gemoedelijke, ongedwongen sfeer.”
Paragliding Holland is niet alleen een school maar ook een vereniging met 64 leden. De activiteiten van de vereniging vallen samen met die van de school. Daarnaast kun je al je paraglidingspullen aanschaffen in de shop in Wijk bij Duurstede of in onze webshop. Ten slotte benadrukt Vincent dat PaHo het hele jaar door vliegt. “Daardoor kun je makkelijk jouw agenda naast ons programma leggen. Je hebt dan altijd wel een mogelijkheid om met je opleiding te beginnen of te vervolgen.”

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info