Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

We proberen alle informatie zo goed actueel en accuraat mogelijk te houden.

Heb je aanvullingen of wijzigingen?
Mail direct naar communicatie.schermvliegen@KNVvL.nl.

NK Schermvliegen Vlakland
Schermvliegen

Het Nederlands Kampioenschap Schermvliegen Vlakland (NKSV) is dé wedstrijd voor overlandvliegen in onze Lage Landen. In de periode  half april tot en met half juni kun je bijna elk weekeinde plus enkele feestdagen een of meer taken vliegen. De taken worden afgestemd op de weersomstandigheden en daarom pas op elke wedstrijddag zelf bekend gemaakt via website en whatsapp. Het concept van het NKSV is uitermate geschikt voor een eerlijke competitie aan de lier. Voor piloten die een keer aan wedstrijdvliegen willen “ruiken” is dit een leuke kennismaking met de wedstrijdsport. Kijk op de website in de rubriek Wedstrijden voor alle informatie en data.

lees verder

Enquête en workshop wedstrijdvliegen
Schermvliegen

Enquête XC-wedstrijdvliegen

Momenteel organiseren we vanuit de KNVvL bovengenoemde XC-wedstrijden. Om beter aan te kunnen sluiten bij  de wensen van onze leden vragen we je om deze volgende enquête in te vullen:  https://www.survio.com/survey/d/KNVvL-schermvliegwedstrijden2017.

Dit kan tot 23 april 2017. De enquête is volledig anoniem. De resultaten van de enquête vormen input voor onderstaande workshop.

Workshop wedstrijdvliegen

Marga van Woensel is sinds augustus 2015 wedstrijdcommissaris van de afdeling Schermvliegen. Dit jaar wil zij een stap voorwaarts zetten met de organisatie van de Nederlandse wedstrijden. Het is de bedoeling om samen met de (opnieuw te vormen) wedstrijdcommissie de wedstrijden beter op de kaart te zetten. Marga zoekt dus hulp onder de leden. Wil jij meehelpen met het organiseren van wedstrijden en het opstellen van richtlijnen voor het wedstrijdvliegen? Kom dan naar de workshop Wedstrijdvliegen op dinsdagavond 9 mei op een centrale locatie in het land (Woerden of Leusden). Het is dus een workshop over hoe we als afdeling wedstrijden kunnen organiseren die aansluiten bij wat onze leden willen. Het gaat niet over de beste vliegtactiek tijdens een wedstrijd.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan de workshop op dinsdagavond 9 mei, stuur dan een e-mail aan Marga van Woensel via wc.schermvliegen@KNVvL.nl. Vermeld daarin ook of je interesse hebt om lid te worden van de wedstrijdcommissie.

lees verder

Dutch Paragliding Cup
Schermvliegen

Vanuit de KNVvL introduceren we een nieuwe wedstrijd die speciaal is bedoeld om beginnende wedstrijdpiloten de mogelijkheid te bieden om wedstrijdervaring op te doen: de Dutch Paragliding Cup. Van 23-27 juli wordt deze wedstrijd gehouden in Macedonië bij de plaats Krushevo. Dit is een wedstrijd die (ook) is bedoeld voor de beginnende Nederlandse wedstrijdpiloot die zijn overland skills wil verbeteren. Tijdens de avonden wordt er informatie gegeven door ervaren wedstrijdpiloten over allerlei aspecten van het wedstrijdvliegen. En bij de taken die worden uitgezet wordt ook besproken hoe deze het beste kunnen worden gevlogen. Kijk voor meer informatie in de rubriek Wedstrijden

lees verder

Inschrijving theorie-examen 24 maart
Schermvliegen

De theorie-examens in het voorjaar van 2017 voor brevet 2 en 3 zijn op de vrijdagavonden van 24 maart en 19 mei 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. De inschrijving voor het examen op 24 maart is gestart! Het wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Alle informatie over het theorie-examen vind je op deze pagina. Je betaalt meteen bij inschrijving het verschuldigde bedrag van €35,50. Klik op deze link om je in te schrijven, dat kan tot 10 maart, dus doe het nu meteen: http://www.brevet.aero/schermvliegen/theorie-examen. 
Om je in te kunnen schrijven moet je lid zijn van de afdeling Schermvliegen. Informatie over lid worden vind je hier: http://KNVvL.nl/KNVvL/lidmaatschap/lid-worden/

lees verder

Verkiezingen zijn gestart
Schermvliegen

Voor de verkiezing van afgevaardigden namens de individuele leden hebben zich vier kandidaten gemeld. In alfabetische volgorde: Paul Blok, Leontien Kragten, Steven Mooij en Jan Sikking. Op deze pagina stellen zij zich voor.

Stemmen kan van 1 tot en met 20 maart 2017. Dat gaat niet met het rode potlood, maar digitaal. Ga naar http://mijn.KNVvL.nl en log in met je gebruikersnaam, dit is je 6-cijferige KNVvL lidmaatschapsnummer. Dat kun je terugvinden op je KNVvL lidmaatschapskaart. Ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je op het inlogscherm kiezen voor de optie Wachtwoord vergeten. Je krijgt dan per e-mail een nieuw (tijdelijk) wachtwoord toegezonden. Dit wordt verzonden naar het e-mailadres dat in de ledenadministratie is opgenomen. Wil het inloggen niet lukken, stuur dan een e-mail aan de ledenservice.

lees verder
Naam
E-mailadres

locaties meer info