Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

We proberen alle informatie zo goed actueel en accuraat mogelijk te houden.

Heb je aanvullingen of wijzigingen?
Mail direct naar communicatie.schermvliegen@KNVvL.nl.

Afdelingsvergadering afdeling Schermvliegen 24 november
Schermvliegen

De najaarsvergadering van de afdeling schermvliegen komt er weer aan! Hierin zal onder andere gesproken worden over de plannen voor 2018. Ook zal een update gegeven worden over de indeling van het Nederlandse luchtruim. Bekijk de agenda

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom de vergadering bij te wonen. Deze vindt plaats op vrijdag 24 november 2017 om 19:30 uur in Van Der Valk Hotel Leusden.

lees verder

Bezoek Bruce Goldsmith groot succes!
Schermvliegen

Op 4 november was Bruce Goldsmith in Nederland. Bruce heeft twee presentaties gegeven in Leusden: overdag een presentatie aan KNVvL instructeurs (en instructeurs in opleiding) en 's avonds voor alle andere geïnteresseerden.

Om voor alle deelnemers een nuttig onderwerp te hebben was zijn presentatie op ons verzoek verdeeld in drie thema's: XC vliegen, SIV-veiligheid en schermontwerp.

Bruce heeft gebruik gemaakt van door hem ontworpen BGD schermen om het verhaal interactief te maken. Na afloop was er de gelegenheid om een gesigneerd boek te kopen.

lees verder

Lezing Ferdy van Schelven
Schermvliegen

Op zaterdag 18 November houdt Ferdy van Schelven een lezing over de fantastische 4e plek die hij heeft behaald tijdens de X-Alps 2017.

De lezing wordt gehouden in Kasteel Woerden (Kasteel 3 te Woerden) en begint om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Voor KNVvL leden en/of crowdsourcing sponsoren van Ferdy is de lezing geheel gratis toegankelijk, alle overige geïnteresseerden betalen € 10,- entree.

Wil je bij de lezing aanwezig zijn? 


Hopelijk tot 18 November.

lees verder

Lezing Ferdy van Schelven
Schermvliegen

Op zaterdag 18 november 2017 geeft Ferdy van Schelven een lezing over zijn deelname aan de Red Bull X-Alps 2017, waarin hij een fantastische vierde plek heeft behaald.

Iedereen is welkom, maar aanmelden vooraf is wel verplicht. Voor leden van de KNVvL en/of crowdfunding sponsoren van Ferdy is de avond gratis. Niet-leden betalen 10 euro, bij aanmelding te voldoen.

De afdeling Schermvliegen biedt alle aanwezigen een gratis drankje aan, overige consumpties zijn voor eigen rekening. De lezing vindt plaats bij Kasteel Woerden (Kasteel 3, Woerden).

lees verder

Inschrijving theorie-examen najaar 2017
Schermvliegen

Op vrijdagavond 17 november is het eerstvolgende theorie-examen schermvliegen plaats voor brevetten 2 en 3. De inschrijving daarvoor is inmiddels geopend en kan via deze link.

De kosten voor het examen zijn € 35,50, en betaling geschiedt tegelijk met de inschrijving.
Het examen wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).
Om je in te kunnen schrijven moet je lid zijn van de afdeling Schermvliegen. Informatie over lid worden vind je hier.
Lees voor meer informatie vooral ook even onze veelgestelde vragen na op de website!

lees verder

locaties meer info