Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

We proberen alle informatie zo goed actueel en accuraat mogelijk te houden.

Heb je aanvullingen of wijzigingen?
Mail direct naar communicatie.schermvliegen@KNVvL.nl.

Inschrijving theorie-examen najaar 2017
Schermvliegen

Op vrijdagavond 17 november is het eerstvolgende theorie-examen schermvliegen plaats voor brevetten 2 en 3. De inschrijving daarvoor is inmiddels geopend en kan via deze link.

De kosten voor het examen zijn € 35,50, en betaling geschiedt tegelijk met de inschrijving.
Het examen wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).
Om je in te kunnen schrijven moet je lid zijn van de afdeling Schermvliegen. Informatie over lid worden vind je hier.
Lees voor meer informatie vooral ook even onze veelgestelde vragen na op de website!

lees verder

Samenvatting NK Precisie Klassiek 2017
Schermvliegen

In het weekend van 23 en 24 september heeft voor de 42e keer het NK Precisie klassiek plaatsgevonden. Het werd georganiseerd bij Falcon Air, in Horst/America. In totaal deden 18 deelnemers van PTN, Sky Rebels en Falcon Air mee aan de wedstrijd.
De wind was nogal wisselend, waardoor in verband met de veiligheid besloten is de "Open klasse" (squares) niet door te laten gaan.

Op zaterdag zijn er 3 rondes gevlogen, en op zondag kwamen daar nog 2 bij. Het totaal van deze vijf rondes is uiteindelijk gebruikt om de scores te bepalen.
De wedstrijd is gewonnen door John van der Reijden, van Sky Rebels. De overige podium plekken zijn verdeeld tussen Paul Hendriks (tweede) en Adri Graat (derde), beide van Falcon Air.
Het winnende team was Sky Rebels, gevolgd door Falcon Air en team de Buitenlanders.

Iedereen heeft genoten van een leuk weekend, met lekker weer en een goede sfeer. De zaterdag werd afgesloten met een BBQ voor de aanwezigen.
Een speciaal bedankje gaat uit naar Huub Coumans, die de wedstrijdleiding op zich heeft genomen.

lees verder

Save the date: Ferdy van Schelven vertelt
Schermvliegen

lees verder

Presentatie Bruce Goldsmith
Schermvliegen

Paraglidingexpert, paragliderdesigner, XC-piloot en voormalig wereldkampioen Bruce Goldsmith geeft op 4 november, (19.30 uur in Leusden) een presentatie. Deze presentatie is voor alle schermvliegpiloten die interesse hebben in XC-vliegen, schermontwerp en veiligheid bij het vliegen.

Bruce Goldsmith is al vele jaren een paragliding goeroe. Hij is bekend door zijn paragliding ontwerp, als paragliding XC-piloot en als schrijver van zijn boek Fifty ways to fly better en als columnist voor onder andere het CrossCountry magazine.
Bruce heeft na zijn ervaringen bij Airwave en Advance en het opzetten van Ozone, zijn eigen merk opgezet met de naam Bruce Goldsmith Design.

Op deze avond komt hij voor alle piloten zijn ideeën uitleggen over XC-vliegen, het vleugel ontwerp (& proces) en diverse tips and tricks om je veiliger in de lucht te krijgen / te houden.

lees verder

Inschrijven NK Precisie Klassiek
Schermvliegen

Op 23 en 24 september 2017 wordt op het lierterrein in Horst-America het NK Precisie klassiek gehouden. Deze wedstrijd is niet alleen bedoeld voor precisievliegers, maar ook voor andere Nederlandse paragliding piloten. Het gaat er om op de doelstip van 3 cm te landen of er zo dicht mogelijk bij te komen. Die stip ligt op een elektronische doelschijf van 30 cm doorsnee, daaronder ligt een kussen van 50 cm dik.

Alles binnen 10 meter wordt gemeten. De landingen zijn volgens de klassieke manier, dus je hoeft niet te blijven staan. Wat het eerste de grond of de schijf raakt (voet, knie, zitje) wordt gemeten. In de briefing op de dag zelf volgt een uitgebreidere uitleg.

lees verder
Naam
E-mailadres

locaties meer info