Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Sky Club Holland

Sky Club Holland: even een dagje lekker vliegen boven prachtige Achterhoek

Bestuursleden   Ellen Canninga a.i, Rob Verheij
Activiteiten Liervliegen
Hoofdlocaties Halle, Molenweg/Meuweg
Contact e.canninga@gmail.com

Sky Club Holland is een van de oudste schermvlieg- verenigingen. Deze bestaat al vanaf 1995. De vereniging telt ongeveer dertig leden die  vliegen op de weilanden aan de Molenweg in het Achterhoekse Halle.

De locatie ademt een en al ontspanning, daarom is de sfeer tijdens het vliegen in het weekeind of doordeweeks ook altijd buitengewoon relaxed. Piloten komen er voor hun plezier en zorgen er samen voor dat iedereen kan vliegen.
Door de toeloop van piloten is een aantal liermannen in opleiding bij de huidige drie liermannen. Daardoor kan er vaker en meer worden gevlogen.
Van oorsprong is Sky Club Holland gelieerd aan vliegschool Inferno. Tegenwoordig komen er echter ook steeds meer piloten die bij andere scholen hun opleiding hebben gevolgd. Ze willen vooral graag ontspannen vliegen in de mooie omgeving van de Achterhoek. Het lierveld ligt in Halle en met enige hoogte is er uitzicht tot Nijmegen, Duitsland, Deventer en de Veluwe. Hoewel er vaak op het lierveld zelf wordt geland, is het een uitdaging om overland te vliegen en geen enkel probleem als elders in de omgeving wordt geland. De vereniging heeft het veld in Halle als huisveld, in de nabije omgeving zijn er nog diverse alternatieven.
Sky Club Holland heeft de ambitie om steeds vaker te vliegen. Zo wordt er op mooie dagen in het weekeind gevlogen en ook steeds vaker doordeweeks; eventueel na een drukke werkdag als het mooi weer is en het heerlijk is om bij ondergaande zon nog een vluchtje mee te pakken.
Daarnaast wordt jaarlijks op verschillende locaties het inmiddels befaamde Fly by Wire weekend georganiseerd waarbij een weekend lang het vliegen centraal staat en er een feestavond is met BBQ, pizza’s, muziek en veel gezelligheid.
Bij de vereniging komt iedereen om te lieren, maar daarnaast ook om de ervaringen van vliegreizen in de bergen te delen; vliegen in Marokko, Turkije, Frankrijk, Zuid-Afrika of Spanje.
Vanzelfsprekend kan er alleen worden gevlogen door piloten met een brevet. Daarnaast zijn er mogelijkheden om een opleiding te volgen onder de vleugels van Inferno. Wie een brevet heeft, is van harte welkom. Want niet alleen piloten die bekend zijn, zijn welkom, ook piloten die willen kennismaken en vliegen in een voor hen nieuwe omgeving. Ook zij ervaren dan de ontspanning en focus op veiligheid en zorgvuldigheid zodat iedereen plezier beleeft aan het vliegen.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info