Officiƫle website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Hoekse Vliegers

Bestuursleden  Egbert Cijsouw en Danny Mout
Activiteiten Zeil- en Schermvliegen
Hoofdlocatie Vliegterrein 'Vliegende Hollander', Hoek bij Terneuzen, N511937 E034550
Website http://dehoeksevliegers.nl 
Contact  ecijsouw@gmail.com

Het is de uitzonderlijke combinatie van schermvliegen en zeilvliegen in het landelijke Zeeland, die De Hoekse Vliegers bijzonder maakt. De Hoekse Vliegers is een van de jongste loten van verenigingen van de Afdeling Schermvliegen. Behalve lieren, is ook zeilvliegen mogelijk. Daarom presenteert de club zich ook als Vereniging van en voor Zeil en Schermvliegers Zeeuws-Vlaanderen.

Belangrijkste motivatie voor de vereniging is, meer piloten gelegenheid geven om gebruik te maken van de faciliteiten van het vliegterrein de Vliegende Hollander bij het plaatsje Hoek westelijk van Terneuzen. En dit dan in een meer geregelde vorm van een echte vereniging.

De vereniging is in juli 2012 opgericht en is op dit moment een nog kleine vereniging met behalve vaste leden ook gastpiloten die regelmatig komen vliegen. De vereniging combineert het schermvliegen en zeilvliegen. Door deze redelijk unieke combinatie is het ook leerzaam om over beide manieren van vliegen te praten en ervaringen uit te wisselen, alsmede het in de praktijk omgaan met beide soorten van (lier)vliegen.

De vereniging streeft ernaar om zoveel mogelijk op vliegbare dagen te kunnen vliegen. Door het jonge bestaan is een goede indicatie voor vliegdagen nog niet altijd goed te geven, maar wordt er ieder goed weekend en eventueel doordeweeks gevlogen.
Voorlopig zijn de hoofdactiviteiten van de vereniging geconcentreerd op het liervliegen op en rond het veld, maar komend seizoen wordt ook gekeken of er bergreizen kunnen worden gemaakt, omdat alle leden en gastpiloten over beide brevetten beschikken en ook in beide activiteiten geĆÆnteresseerd (en actief) zijn.
Het terrein heeft de beschikking over twee lierbanen van resp. 750 en 550 meter zodat bij alle windrichtingen eenvoudig gestart kan worden. De Kabelhoogte is tot 910 meter met een plafond in het weekend op 1700 meter hoog.
Het lierveld ligt landelijk in het mooie Zeeuws Vlaanderen in de nabijheid van industrieterreinen die bij noordelijk windrichtingen mooie thermiek bieden waarin langere (duur)vluchten zijn te maken. Tevens is op het terrein ook nog een minicamping zodat overnachtingen mogelijk zijn. Zie voor informatie de website.

Als vanzelfsprekend zijn de leden altijd serieus met veiligheid bezig, maar het vliegen, het plezier, de gezelligheid samen en het leren van elkaars ervaringen op het vliegterrein (en daarbuiten) geeft toch iedere keer de kick van deze hobby.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info