Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Verlenging S-BVL Paramotor

Verlenging SBVL Paramotor

In het verleden kreeg iedere eigenaar van een in het luchtvaartuigregister ingeschreven paramotor jaarlijks, ongeveer twee maanden voor het verlopen van het SBVL een al gedeeltelijk ingevuld aanvraag formulier en een formulier "eigen verklaring" van de afdeling luchtvaartuigregister van ILT toegestuurd.

Door omzetting van het computer systeem bij het register is dit niet meer mogelijk. Iedere eigenaar moet nu zelf in de gaten houden wanneer het S-BVL van zijn of haar paramotor verloopt en minimaal 30 dagen voor het verlopen er van het formulier "aanvraag/verlenging S-BVL" downloaden van de site van ILT.
De afdeling paramotorvliegen heeft i.s.m. het register een "eigen verklaring verlenging S-BVL paramotor" opgesteld, dat gebruikt mag worden.
Indien de paramotor, waarvoor de verlenging van het SBVL aangevraagd wordt luchtwaardig is, en er geen wijzigingen aan het luchtvaartuig aangevracht zijn, dan kan overal "NVT" (niet van toepassing" ingevuld worden.

Klik hier om het formulier "aanvraag/verlenging S-BVL" te downloaden. Op deze pagina staat de link naar het formulier. 


Klik hier om het formulier "eigen verklaring verlenging S-BVL paramotor" te downloaden.

Klik hier voor de "checklist afgifte/verlenging S-BVL".


Let op, het eerste gedeelte van deze checklist gaat over een nieuwe afgifte. Het tweede gedeelte gaat over de verlenging. Het meesturen van een correct ingevuld formulier "eigen verklaring verlenging S-BVL paramotor" is voldoende. 

Zie ook: www.paramotorweb.nl

Afdeling Paramotorvliegen

Ontwikkeling elektrische paramotor met 4 propellers
Paramotorvliegen

Een Amerikaan is al een tijd bezig met een open source project waar paramotor piloten over de hele wereld aan mee kunnen werken.
Hij ontwikkelt een in eerste oogopslag misschien wat vreemde elektrische paramotor met 4 propellers.

Het lijkt een erg interessante ontwikkeling. Als het project succesvol wordt, dan zal er uiteraard ook een certificatie moeten komen, zodat hij ook in Nederland ingeschreven en daarmee gebruikt kan worden.

lees verder

Verlenging S-BVL Paramotor
Paramotorvliegen

In het verleden kreeg iedere eigenaar van een in het luchtvaartuigregister ingeschreven paramotor jaarlijks, ongeveer twee maanden voor het verlopen van het S-BVL een al gedeeltelijk ingevuld aanvraag formulier en een formulier 'eigen verklaring' van de afdeling luchtvaartuigregister van ILT toegestuurd.

Door omzetting van het computer systeem bij het register is dit niet meer mogelijk. Iedere eigenaar moet nu zelf in de gaten houden wanneer het S-BVL van zijn of haar paramotor verloopt en minimaal 30 dagen voor het verlopen er van het formulier 'aanvraag/verlenging S-BVL' downloaden van de site van ILT.

lees verder

Britannia Trophy toegewezen aan Sacha Dench
Paramotorvliegen

12 februari is bekend geworden dat Sacha Dench, natuurbeschermer bij Wildfowl & Wetlands Trust en paramotorvlieger, de Britannia Trophy in mei uitgereikt zal krijgen vanwege haar expeditie ‘Flight of the Swans’.

Vanochtend was Sacha te gast bij BBC Breakfast. In Nederland is de prijs niet zo bekend, maar het is een grote eer deze te ontvangen.

lees verder

Update situatie paramotortrikes
Paramotorvliegen

Op 23 januari hebben Hans Visser, beleidsmedewerker Operations van de KNVvL en Frank Moorman, voorzitter van de afdeling Paramotorvliegen, een gesprek gehad met Arjan Vermeij, de nieuwe beleidsmedewerker van het Directoraat Generaal Luchtvaart en Maritieme zaken van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

De heer Vermeij heeft in korte tijd veel kennis opgedaan over de Wet- en regelgeving van en ​de ​knelpunten bij de luchtsport paramotorvliegen. Primair aandachtspunt is nu de situatie bij de paramotortrikes. Met name de borging van deze variant in de Wet- en regelgeving heeft een zeer hoge prioriteit. De heer Vermeij stelde tevens een nieuwe definitie van ‘gemotoriseerd schermvliegtuig’ voor.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.