Officiƫle website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Verlenging S-BVL Paramotor

Verlenging SBVL Paramotor

In het verleden kreeg iedere eigenaar van een in het luchtvaartuigregister ingeschreven paramotor jaarlijks, ongeveer twee maanden voor het verlopen van het SBVL een al gedeeltelijk ingevuld aanvraag formulier en een formulier "eigen verklaring" van de afdeling luchtvaartuigregister van ILT toegestuurd.

Door omzetting van het computer systeem bij het register is dit niet meer mogelijk. Iedere eigenaar moet nu zelf in de gaten houden wanneer het S-BVL van zijn of haar paramotor verloopt en minimaal 30 dagen voor het verlopen er van het formulier "aanvraag/verlenging S-BVL" downloaden van de site van ILT.
De afdeling paramotorvliegen heeft i.s.m. het register een "eigen verklaring verlenging S-BVL paramotor" opgesteld, dat gebruikt mag worden.
Indien de paramotor, waarvoor de verlenging van het SBVL aangevraagd wordt luchtwaardig is, en er geen wijzigingen aan het luchtvaartuig aangevracht zijn, dan kan overal "NVT" (niet van toepassing" ingevuld worden.

Klik hier om het formulier "aanvraag/verlenging S-BVL" te downloaden. Op deze pagina staat de link naar het formulier. 


Klik hier om het formulier "eigen verklaring verlenging S-BVL paramotor" te downloaden.

Klik hier voor de "checklist afgifte/verlenging S-BVL".


Let op, het eerste gedeelte van deze checklist gaat over een nieuwe afgifte. Het tweede gedeelte gaat over de verlenging. Het meesturen van een correct ingevuld formulier "eigen verklaring verlenging S-BVL paramotor" is voldoende. 

Zie ook: www.paramotorweb.nl

Afdeling Paramotorvliegen

Demonstratie Paramotorvliegen voor DGLM
Paramotorvliegen

Op donderdagavond 5 juli 2018 hebben een aantal paramotorvliegers, waaronder drie paramotortrikevliegers deelgenomen aan een demonstratie voor de beleidsmedewerker van DGLM.

Zonder het daadwerkelijk gezien te hebben is het lastig een goed beeld te krijgen van onze luchtsport. We waren dan ook zeer verheugd, dat de beleidsmedewerker van DGLM paramotors in de praktijk wilde zien. Hij heeft hiervoor zelf het initiatief genomen en daar waren we erg erg blij mee. Juist ook vanwege de regelgeving rond de paramotortrike wilde hij graag deze variant zien opstijgen, vliegen en landen. 

lees verder

Controleer regelmatig je uitrusting
Paramotorvliegen

Recentelijk is er een incident gemeld met bovenstaande foto ter illustratie. De melding werd gemaakt om eenieder op de hoogte te brengen van de mogelijkheid, dat dit ook jou kan overkomen.

Tijdens turbulente vliegomstandigheden controleerde de betreffende paramotorvlieger tijdens de vlucht zijn scherm extra.
Hierbij constateerde hij, dat de bevestigingswartel van de maillon los was gekomen en door de krachten op de A-riser opengebogen.

Geadviseerd wordt met regelmaat deze punten van je scherm te controleren en uiteraard onderdeel uit te laten maken van de reguliere controles van je materiaal.

lees verder

Ontwikkeling elektrische paramotor met 4 propellers
Paramotorvliegen

Een Amerikaan is al een tijd bezig met een open source project waar paramotor piloten over de hele wereld aan mee kunnen werken.
Hij ontwikkelt een in eerste oogopslag misschien wat vreemde elektrische paramotor met 4 propellers.

Het lijkt een erg interessante ontwikkeling. Als het project succesvol wordt, dan zal er uiteraard ook een certificatie moeten komen, zodat hij ook in Nederland ingeschreven en daarmee gebruikt kan worden.

lees verder

Verlenging S-BVL Paramotor
Paramotorvliegen

In het verleden kreeg iedere eigenaar van een in het luchtvaartuigregister ingeschreven paramotor jaarlijks, ongeveer twee maanden voor het verlopen van het S-BVL een al gedeeltelijk ingevuld aanvraag formulier en een formulier 'eigen verklaring' van de afdeling luchtvaartuigregister van ILT toegestuurd.

Door omzetting van het computer systeem bij het register is dit niet meer mogelijk. Iedere eigenaar moet nu zelf in de gaten houden wanneer het S-BVL van zijn of haar paramotor verloopt en minimaal 30 dagen voor het verlopen er van het formulier 'aanvraag/verlenging S-BVL' downloaden van de site van ILT.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.