Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Ontwikkelingen aanvragen generieke TUG-ontheffing Zeeland
Paramotorvliegen

De provincie Zeeland heeft in de kwestie Erik Chute Store tegen Gedeputeerde Staten Zeeland haar hoger beroep voor de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingetrokken. Reden was dat de Raad van State afwijzend heeft beslist op het verzoek van Gedeputeerde Staten Zeeland uitstel te verlenen van de zitting die gepland stond op 17 maart 2017. Dit betekent dat de behandeling van deze zaak is beëindigd en dat in deze zaak door de Raad van State geen uitspraak wordt gedaan. Hiermee is de uitspraak van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant van 15 maart 2016 onherroepelijk geworden.

Omdat Gedeputeerde Staten Zeeland ook niet voldaan heeft aan de uitspraak van de rechtbank een nieuwe beslissing op bezwaar te nemen, is inmiddels een ingebrekestelling naar de provincie gestuurd. Indien Gedeputeerde Staten Zeeland op korte termijn niet alsnog met een nieuw besluit komt, verbeurt zij daarmee een dwangsom.

lees verder

Paramotor Club Wright
Paramotorvliegen

Op vrijdag 9 december was de 1e ledenvergadering van Paramotor Club Wright.

Het idee achter Paramotor Club Wright is het samen brengen van paramotorpiloten en op een niet-commerciële manier deze prachtige sport bedrijven. Hier zien we meteen een verschil met de paramotorscholen waar er al een aantal van bestaan.

Na het behalen van het vliegbrevet bij deze scholen vinden piloten vaak aansluiting bij al bestaande vliegers groepjes. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Voor deze piloten biedt Paramotor Club Wright een warm nest waar zij zich zelf verder kunnen ontwikkelen en kunnen profiteren van de kennis van de al meer ervaren piloten.

Een openbare club waar iedereen lid van kan worden.

lees verder

Vliegsportbeurs 2017
Schermvliegen

Op zondag 29 Januari 2017 wordt in de Warmond bij Dekker Sport en Partycentrum de 26e Nationale Delta & Parapente Beurs gehouden.

Bezoekers van de beurs zijn welkom op zondag 29 Januari 2017 van 10:00 uur tot 17:00 uur. Entree is 3,- euro en kinderen to 16 jaar zijn gratis. Wat mag je verwachten:

- Presentaties van paragliding-, delta- en paramotor vliegscholen
- Vertegenwoordigers van verschillende merken en materialen
- Tweedehands markt
- Kinderplein met activiteiten
- Prijsuitreiking XContest
- En natuurlijk een gezellige bar..... waar de sterke vliegverhalen rijkelijk aanwezig zijn.

Verkoop als particulier gratis je gebruikte vliegspulletjes op het 2dehand marktplein. Kijk op de website van de vliegsportbeurs voor meer informatie.

lees verder

Flight of the Swans in Nederland
Paramotorvliegen

De Australische Sacha Dench is al ruim twee maanden bezig om in een paramotor van Rusland naar Engeland te reizen. De natuurbeschermster vliegt precies dezelfde route als de Kleine Zwaan, om erachter te komen waarom veel van deze watervogels de jaarlijkse trektocht niet overleven.

Zie ook het bericht hierover van 26 mei 2016.

Op 21 november kwam Sacha aan in Nederland bij de Strandhoeve in Baarlo/Blokzijl. Woensdagavond 23 november zat Sacha aan tafel bij Humberto Tan (RTL Late Night). Op deze manier bereikte ze in één klap 680.000 televisiekijkers!

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.