Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Uitspraak inzake generieke TUG-ontheffing Zeeland; beroep gegrond verklaard!
Paramotorvliegen

De KNVvL is verheugd met de uitspraak van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, waarmee het bezwaar tegen de gedeeltelijke weigering van een TUG gegrond is verklaard. Luchtvaartjurist en voorzitter KNVvL Ronald Schnitker, heeft het beroep ingesteld namens Erik Chute Store. Ook Pim van Asch heeft juridische bijstand geleverd.

Doordat Gedeputeerde Staten Zeeland naar aanleiding van de uitspraak d.d. 15 maart 2016 van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant niet tijdig een hernieuwde beslissing heeft genomen, waarbij tevens een opgelegde last onder dwangsom door provincie is verbeurd, is in mei 2017 bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant opnieuw een beroepsprocedure gestart.

lees verder

Paramotorvliegers redden ree van de dood
Paramotorvliegen

Paramotorvliegers Claes Dick en Harry de Jong (broers) hebben een ree van een wisse dood gered.

Het relaas van Claes Dick: "Afgelopen weekend hebben m'n broer (Harry) en ik met onze paramotor mooi gevlogen boven het Friese landschap. Vliegend boven de de Surhuizumer Mieden (Surhuizum, grens Friesland Groningen) heb ik een ree gespot die met het gewei hopeloos vast zat in schrikdraad. 

Het was niet zo ver van onze start- en landingsplek. Snel landen was dus geen probleem en te voet konden we het gestrikte mooie dier makkelijk bereiken. We konden hem aan de lijn van het schrikdraad naar ons toe halen. Na enig gepruts wisten we het  gestreste beest te bevrijden.
Eén van z'n geweien heeft z'n benarde avontuur helaas niet doorstaan, maar hij was nog steeds in staat er sierlijk vandoor te sprinten.

Iedereen blij. We voelden ons de vliegende redders!"

lees verder

Ontwikkelingen aanvragen generieke TUG-ontheffing Zeeland
Paramotorvliegen

De provincie Zeeland heeft in de kwestie Erik Chute Store tegen Gedeputeerde Staten Zeeland haar hoger beroep voor de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingetrokken. Reden was dat de Raad van State afwijzend heeft beslist op het verzoek van Gedeputeerde Staten Zeeland uitstel te verlenen van de zitting die gepland stond op 17 maart 2017. Dit betekent dat de behandeling van deze zaak is beëindigd en dat in deze zaak door de Raad van State geen uitspraak wordt gedaan. Hiermee is de uitspraak van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant van 15 maart 2016 onherroepelijk geworden.

Omdat Gedeputeerde Staten Zeeland ook niet voldaan heeft aan de uitspraak van de rechtbank een nieuwe beslissing op bezwaar te nemen, is inmiddels een ingebrekestelling naar de provincie gestuurd. Indien Gedeputeerde Staten Zeeland op korte termijn niet alsnog met een nieuw besluit komt, verbeurt zij daarmee een dwangsom.

lees verder

Paramotor Club Wright
Paramotorvliegen

Op vrijdag 9 december was de 1e ledenvergadering van Paramotor Club Wright.

Het idee achter Paramotor Club Wright is het samen brengen van paramotorpiloten en op een niet-commerciële manier deze prachtige sport bedrijven. Hier zien we meteen een verschil met de paramotorscholen waar er al een aantal van bestaan.

Na het behalen van het vliegbrevet bij deze scholen vinden piloten vaak aansluiting bij al bestaande vliegers groepjes. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Voor deze piloten biedt Paramotor Club Wright een warm nest waar zij zich zelf verder kunnen ontwikkelen en kunnen profiteren van de kennis van de al meer ervaren piloten.

Een openbare club waar iedereen lid van kan worden.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.