Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Frequentie theorie-examens paramotorvliegen omhoog
Paramotorvliegen

Veel kandidaten (en ook de paramotorvliegscholen) hebben aangegeven graag vaker de gelegenheid te hebben theorie-examen te doen. Dit is mogelijk gemaakt door aan te haken bij het KNVvL Examinering Instituut (KEI). Vanaf nu kan zes keer per jaar het theorie-examen worden gevolgd. Hierbij is ruimte voor 14 kandidaten.

De examens zullen op de eerste donderdag van de even maand gehouden worden. Het eerstvolgende examen zal op 1 februari 2018 plaatsvinden. Inschrijven zal binnenkort mogelijk zijn via de website van het KEI, www.brevet.aero.

De vakken en leerdoelen staan ook op deze pagina. Je instructeur kan je verder informeren.

lees verder

Afdeling Paramotorvliegen
Paramotorvliegen

Op 23 november 2017 werd bekend dat er een nieuwe vliegende afdeling binnen de KNVvL bestaat: de afdeling Paramotorvliegen.

Paramotorvliegen is een luchtsport die in 2004 in Nederland gelegaliseerd is. Vanaf het begin is paramotorvliegen opgenomen binnen de afdeling Gemotoriseerd Vliegen. Op dat moment logisch, want de milieu (geluids)regels zijn identiek aan die van de MLA’s. Een paramotor is echter volgens de officiële definitie een zweeftoestel. Dat brengt weer andere rechten en plichten met zich mee in de Wet- en regelgeving.

lees verder

Provincie Zeeland mag ontheffing paramotorclub weigeren
Paramotorvliegen

Op 22 november 2017 heeft de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State opnieuw uitspraak gedaan over de weigering door het college van gedeputeerde staten (GS) van Zeeland een TUG-ontheffing te verlenen aan Paramotorclub Holland voor het stijgen en landen met gemotoriseerde schermvliegtuigen vanaf een andere plek in de provincie dan een luchthaven.

De Afdeling bestuursrechtspraak heeft het beroep van Paramotorclub Holland gegrond verklaard en het besluit van het college van gedeputeerde staten van Zeeland van 13 december 2016 vernietigt, maar de rechtsgevolgen van het besluit van het provinciebestuur geheel in stand gelaten. Dit betekent dat de weigering van GS aan Paramotorclub Holland een TUG-ontheffing te verlenen overeind blijft.

lees verder

Harold van Veldhuizens deelname aan World Paramotors Slalom Challenge
Paramotorvliegen

De 22-jarige Nederlandse paramotorvlieger Harold van Veldhuizen heeft deelgenomen aan de World Paramotors Slalom Challenge (WPSC) in Egypte (27 oktober - 3 november).

Bij dit evenement was de wereldtop van paramotor slalomvliegen aanwezig. 37 paramotorvliegers streden om de felbegeerde titel. Na de kwalificatie wedstrijden werden twee groepen geformeerd, de top en de subtop. Harold kwalificeerde zich in de topgroep.

Uit deze topgroep kwalificeerden zich uiteindelijk 16 vliegers. Helaas zat Harold daar niet bij, maar hij had nog zeker een kans de finalewedstrijden te halen. Uit de tweede groep zouden de vier beste aansluiten bij de top 16. En vervolgens nog twee vliegers, waardoor de top uiteindelijk uit 22 vliegers zou bestaan.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.