Officiƫle website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Harold van Veldhuizens deelname aan World Paramotors Slalom Challenge
Paramotorvliegen

De 22-jarige Nederlandse paramotorvlieger Harold van Veldhuizen heeft deelgenomen aan de World Paramotors Slalom Challenge (WPSC) in Egypte (27 oktober - 3 november).

Bij dit evenement was de wereldtop van paramotor slalomvliegen aanwezig. 37 paramotorvliegers streden om de felbegeerde titel. Na de kwalificatie wedstrijden werden twee groepen geformeerd, de top en de subtop. Harold kwalificeerde zich in de topgroep.

Uit deze topgroep kwalificeerden zich uiteindelijk 16 vliegers. Helaas zat Harold daar niet bij, maar hij had nog zeker een kans de finalewedstrijden te halen. Uit de tweede groep zouden de vier beste aansluiten bij de top 16. En vervolgens nog twee vliegers, waardoor de top uiteindelijk uit 22 vliegers zou bestaan.

lees verder

Zitting over weigering ontheffing Paramotorclub
Paramotorvliegen

Provincie Zeeland 2 Donderdag 2 november was de zitting over de weigering door het college van gedeputeerde staten van Zeeland een ontheffing te verlenen aan Paramotorclub Holland. De paramotorclub wil een ontheffing voor het stijgen en landen met gemotoriseerde schermvliegtuigen vanaf een andere plek in de provincie dan een luchthaven. Het provinciebestuur wil geen ontheffing verlenen voor dit 'tijdelijke en uitzonderlijke gebruik' van terreinen in de provincie. Volgens het provinciebestuur is het in strijd met zijn beleid een ontheffing te verlenen voor alle gemotoriseerde luchtsporten. 

lees verder

Eigen afdeling Paramotorvliegen
Paramotorvliegen

We zijn voornemens een eigen afdeling Paramotorvliegen op te gaan richten binnen de KNVvL. Voornemens, omdat er uiteraard eerst een intern besluit binnen de KNVvL over genomen moet worden.

Er is bewust gekozen voor een omgekeerde weg. Eerst inventariseren of er draagvlak is, de gewenste taken bepalen en vervolgens invullen.
Een aantal belangrijke taken zijn inmiddels ingevuld. 

Het blijkt ook, dat er een groot draagvlak is. Veel vliegers willen zich verenigen en beseffen ook steeds meer, dat een goede belangenbehartiging noodzakelijk is. Kijk alleen al naar de situatie rond Teuge. De KNVvL zet zich sterk in voor de belangen van de luchtsporter.

lees verder

Uitspraak inzake generieke TUG-ontheffing Zeeland; beroep gegrond verklaard!
Paramotorvliegen

De KNVvL is verheugd met de uitspraak van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, waarmee het bezwaar tegen de gedeeltelijke weigering van een TUG gegrond is verklaard. Luchtvaartjurist en voorzitter KNVvL Ronald Schnitker, heeft het beroep ingesteld namens Erik Chute Store. Ook Pim van Asch heeft juridische bijstand geleverd.

Doordat Gedeputeerde Staten Zeeland naar aanleiding van de uitspraak d.d. 15 maart 2016 van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant niet tijdig een hernieuwde beslissing heeft genomen, waarbij tevens een opgelegde last onder dwangsom door provincie is verbeurd, is in mei 2017 bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant opnieuw een beroepsprocedure gestart.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.