Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Parachutespringen

Op dit gedeelte kun je algemene informatie vinden over parachutespringen in Nederland.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van de afdeling Parachutespringen, parachute.nl.

 

Nieuws

City Skydivecentrum geopend in Leidsche Rijn
Parachutespringen

Bericht van De Utrechtse Internet Courant.

“De mensheid heeft altijd willen vliegen als een vogel. Dat kan nu hier in Utrecht”, aldus Kees Geldof, wethouder Leidsche Rijn. Het City Skydive is vanaf vrijdag 14 april geopend bij de A2 in Leidsche Rijn.

Het centrum werd geopend met onder meer een demonstratie van Inka Tiitto, wereldkampioene indoor freestyle skydiving. De Finse vertelt: “Ik ben professioneel danser en heb een achtergrond in yoga. Met het indoor freestyle skydiven combineer ik al mijn passies.” En inderdaad de demonstratie lijkt meer op een dans dan op een vrije val. Gemakkelijk zweeft ze in verschillende poses door de tunnel heen.

lees verder

Kickstart Camp Parachutespringen
Parachutespringen

Het Kickstart Camp is hét skillscamp voor het halen van de praktijkeisen voor je A en B brevet Parachutespringen. Je maakt snel progressie door met andere mensen te springen. Na afloop ga je met een nieuw brevet, geleerde skills en toffe springmaatjes goed voorbereid de zomer in.

Er zullen genoeg coaches zijn voor het maken van je one-on-one sprongen en er zal coaching beschikbaar zijn voor FS en FF. Let op dat wanneer je FF coaching wilt volgen je eigen free fly proof materiaal gebruikt. Ook als je het A of B brevet al hebt en toch graag coaching wilt krijgen ben je van harte welkom.

lees verder

Bring your friend actie
Parachutespringen

Vol trots vieren wij dit jaar 10 jaar indoor skydiven in de Benelux! Met de komst van onze windtunnel is de sport enorm gegroeid en daar zijn wij trots op! In een reis door tijd blikken we dit jaar terug op fantastische momenten! Van leerzame trainingssessies, tot gave events en wedstrijden in onze tunnel. Wij willen alle skydivers bedanken voor de support!
 
Als dank voor de support van skydivers hebben we een unieke actie! Neem je vrienden, familie of fans mee en laat ze ervaren waarom indoor skydiven jouw passie is. Op vertoon van je skydive brevet vliegen jij en 3 vrienden voor een super voordelig tarief! Natuurlijk vlieg jezelf op je huidige skydive tarief.

lees verder

Promotievideo tandemspringen
Parachutespringen

In het kader van 'beelden zeggen veel meer dan woorden' is door de afdeling Parachutespringen wederom een film gemaakt om deelname aan deze sport te bevorderen. Deze keer is het maken van een tandemsprong het onderwerp.

Drie mensen worden vooraf en achteraf geïnterviewd over hun verwachting ten aanzien van de sprong, met daarna hun beleving ervan. Twee tandemmasters geven uitleg over de ins en outs.

Dit is de zesde film die door de afdeling over parachutespringen gemaakt is. Vragen en verwachtingen die je als niet-springer vooraf hebt, worden in deze films vanuit persoonlijk perspectief belicht. Dit alles voorzien van mooie en professionele beelden. 

Geinteresseerd? Bekijk de video

lees verder

Vergadering International Parachuting Commission
Parachutespringen

Van 25 t/m 29 januari vond de jaarvergadering van de International Parachuting Commission (IPC) plaats te Faro (Portugal). De IPC beslist over de wedstrijdreglementen, offertes van EK's en WK's, sportbeleid, PR, scheidsrechters, jury, etc. De IPC heeft bevoegdheid over parachutespringen en indoor skydiving. Voor Nederland waren Ronald Overdijk en Henny Wiggers als afgevaardigden aanwezig, Igor van Aperen was observer.

Er was veel discussie over de diverse bids voor internationale wedstrijden, dit ten aanzien van kwaliteit, timing en status. Uiteindelijk kon hierover op de plenaire vergadering gestemd worden. Helaas haalde het bid voor de WK wingsuitflying van 2018 te Teuge het niet. 

lees verder

Vacature Indoor Skydive Instructor
Parachutespringen

Als skydive instructeur ben je verantwoordelijk voor de beleving, ervaring en veiligheid van de gasten. Je ontvangt de gasten, verzorgt de briefing, begeleidt de deelnemers in de tunnel waarbij je voor alle verschillende niveaus aan vliegers een uitdagende en spannende ervaring kan bieden zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

Verantwoordelijkheden:

  • Verzorgen van een optimale ervaring voor alle gasten
  • Besturen van de windtunnels als operator
  • Maken en verwerken van foto's en certificaten
  • Verkoop van City Skydive merchandise
  • Schoonhouden van de tunnels, het pand en omgeving van City Skydive

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info