Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Parachutespringen

Op dit gedeelte kun je algemene informatie vinden over parachutespringen in Nederland.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van de afdeling Parachutespringen, parachute.nl.

 

Nieuws

Living to the max
Parachutespringen

Hoe extremer de trucs, hoe groter de aandacht. In Living to the Max zien we BMX’er Daniel, die bijna al zijn botten brak, freedivester Jeanine, die met één hap adem tot 92 meter diepte duikt. We ontmoeten basejumper Jarno, die met een vleermuispak van rotspartijen springt. En we gaan op zoek naar Max Verstappen, die op zijn zeventiende al in de Formule 1 reed.

Wat maakt deze daredevils zo interessant en waarom kijkt het publiek zo graag naar mensen die spelen met de dood? Psychiater Damiaan Denys denkt dat hij wel weet waarom: 'Voor wie de dood in de ogen kijkt, krijgt het leven meer betekenis.' Living to the Max is een documentaire over leven op het randje. En soms eroverheen.

lees verder

Nederlander maakt langste wingsuitvlucht ooit
Parachutespringen

Maandag 8 januari heeft Jarno Cordia (39) de langste vlucht ooit met een wingsuit gemaakt. De Guinness record poging vond plaats in een nieuwe windtunnel in Zweden. Jarno bleef in totaal zes en half uur in de lucht, zonder pauzes.

Jarno Cordia is, met meer dan 5000 sprongen, één van de meest ervaren wingsuit skydivers en basejumpers van de wereld. Een jaar geleden maakte hij al voor het tv-programma 'Wedden dat ik het kan' een vlucht van 6 km hoogte van Den Helder naar Texel, waarna hij landde in een rijdende auto met een totale vrijeval van tegen de 5 minuten. 

lees verder

Wereldrecord grootste formatie sequential
Parachutespringen

217 1e formatie Eind oktober werden in Eloy (VS) twee nieuwe wereldrecords gevestigd van de grootste formatie sequential. Hierbij wordt met een zo groot mogelijke formatie meer dan één formatie gemaakt. Hoe groter of meer formaties, hoe beter.

Er werden 3 formaties gebouwd met 217 springers en 2 formaties met 219 springers, zeer knap. Ook waren er diverse Nederlanders bij betrokken, zie de foto van de deelnemers voor het vliegtuig, v.l.n.r: Herman Landsman, Conny van Setten, Arjen Nieuwenhuis, José Brouwers, Henny Wiggers (gehurkt, cameraspringer), Mark Bos, Marloes Swarthoff (gehurkt) en Tom Winkler. 

lees verder

Aanpassing springgebieden Hoogeveen
Parachutespringen

Met ingang van 21 september jongstleden zijn twee springlocaties van Skydive Hoogeveen qua hoogte naar boven toe bijgesteld.

Oorzaak was een voorval op basis van communicatie en verschil in hoogte tussen de locaties van Echten en Spier en die van het vliegveld Hoogeveen. De laatste heeft een hoogte van FL150, de eerste twee stonden op FL130. Om onduidelijkheid te voorkomen, en omdat de locatie dichtbij elkaar liggen, heeft LVNL besloten alle springgebieden op FL150 te plaatsen. Skydive Hoogeveen en de KNVvL afdeling parachutespringen zijn verheugd met deze positieve aanpak van de kwestie.

Verder wordt verwezen naar de mededeling zoals opgesteld door LVNL.

lees verder

9de plaats EK Formatiespringen
Parachutespringen

Het Nederlandse team 'Out of the Blue' heeft bij het Europees kampioenschap Formatiespringen bij het onderdeel FS4 de 9de plek behaald. Dit valt binnen de top10 doelstelling van NOC*NSF die de KNVvL ook onderschrijft.

De wedstrijd had helaas te leiden van veel slecht weer. Slechts 5 van de 10 ronden konden versprongen worden. Het team bestaat uit Mechie Voermans (captain) Leon van Leeuwen, Mandy Feijen, Danny Dörfel, Bart Daenen (video) en Rogier Carper (reserve).

Daarbij nam Mike Pennock deel aan de internationale scheidsrechterscursus voor formatiespringen. Mike slaagde hiervoor en mag nu ook internationale wedstrijden jureren. De KNVvL feliciteert het team en Mike met deze resultaten.

lees verder

City Skydivecentrum geopend in Leidsche Rijn
Parachutespringen

Bericht van De Utrechtse Internet Courant.

“De mensheid heeft altijd willen vliegen als een vogel. Dat kan nu hier in Utrecht”, aldus Kees Geldof, wethouder Leidsche Rijn. Het City Skydive is vanaf vrijdag 14 april geopend bij de A2 in Leidsche Rijn.

Het centrum werd geopend met onder meer een demonstratie van Inka Tiitto, wereldkampioene indoor freestyle skydiving. De Finse vertelt: “Ik ben professioneel danser en heb een achtergrond in yoga. Met het indoor freestyle skydiven combineer ik al mijn passies.” En inderdaad de demonstratie lijkt meer op een dans dan op een vrije val. Gemakkelijk zweeft ze in verschillende poses door de tunnel heen.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info