Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Actueel

SirCrashaLot eerste Nederlands kampioen Drone Race
Modelvliegsport

Op zondag 10 september stond bij Modelvliegclub Delta Zeeland de finale van het NK Drone Race 2017 op het programma. Na de vele oefenwedstrijden en rankingtoernooien waren de verwachtingen hoog gespannen. De beste 16 piloten van Nederland namen het tegen elkaar op in een zinderende finale.

Na de lange strijd trok Andrzej Krasny aan het langste eind en wist hij in de finale zijn tegenstanders voor te blijven. Daarmee sleept hij als allereerste de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Drone Race in de wacht. De 38-jarige Krasny, in het racen bekend als SirCrashaLot, is vereerd met de titel en kijkt er naar uit om deze volgend jaar te verdedigen. De tweede plek werd behaald door Ralph Hoogenbirk (ShaggyFPV) en het brons ging naar Wim Reinders (ControllFPV).

lees verder

Aanmelding voor het Van Hattum diploma
Modelvliegsport

Het bestuur van de afdeling Modelvliegsport is op zoek naar jeugdleden die in aanmerking komen voor het Van Hattum diploma.

Kent u een jeugdlid (<18 jaar) dat zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden met een bijzondere prestatie op sportief of recreatief gebied.

Kent u zo iemand en denkt u dat hij/zij in aanmerking komt? Draag hem voor bij het bestuur van uw modelvliegclub, die kan hem/haar vervolgens, na instemming het betreffende jeugdlid, nomineren voor het diploma.

In de aanmelding dienen de volgende vaardigheden naar voren te komen: behaalde prestaties/brevetten, resultaten van wedstrijden of fun-evenementen, enthousiasme etc.

Het afdelingsbestuur kiest de winnaar uit de ingezonden aanmeldingen. De winnaar ontvangt naast het diploma een aanmoedigingsprijs.

lees verder

Uitstel ALV najaarsvergadering Modelvliegsport
Modelvliegsport

Door capaciteitsproblemen is het bestuur van de afdeling Modelvliegsport niet in staat u tijdig de stukken voor de vergadering van 18 oktober a.s. toe te zenden.

Besloten is de ALV najaarsvergadering te verplaatsen naar:

Woensdag 29 november 2017, aanvang 19:30 uur

Locatie is het KNVvL-verenigingsbureau, Houttuinlaan 16A te Woerden.

Agenda en andere stukken worden tijdig naar de secretarissen van de clubs gestuurd. Individuele leden krijgen deze stukken toegestuurd op aanvraag via secretaris.modelvliegsport@KNVvL.nl.

Indien u aanwezig wilt zijn bij de vergadering dient u zich vooraf aan te melden bij Frits Müller, secretaris afdeling Modelvliegsport via secretaris.modelvliegsport@KNVvL.nl.

lees verder

NK DroneRace gaat door
Modelvliegsport

De organisatie houdt een kleine slag om de arm, maar de kans is groot dat de finale van het NK DroneRace op zondag 10 september gewoon doorgaat. Vrijdag 12.00 uur zal het definitieve besluit middels Facebook en de website bekendgemaakt worden gemaakt, maar de wens is het evenement door te laten gaan.

Het was een moeilijk besluit, zo is een stevige wind te verwachten en kan tijdens de finale een stevige bui vallen waardoor de wedstrijd tijdelijk onderbroken moet worden. De organisatie is voorbereid en heeft gezorgd dat voldoende ruimte beschikbaar is om bij regen te kunnen schuilen.

Gelukkig kunnen we ook rekenen op de zon en verwachten we dat er voldoende tijd zal zijn om de finale met de beste 16 piloten te vliegen.

lees verder

In memoriam Joop van Lent
Modelvliegsport

Zondagavond 3 september 2017 bereikte ons het droevige en onwerkelijke bericht dat Joop van Lent op 72 jarige leeftijd plotseling is overleden.

Hij is die zondagmiddag tijdens een fly-in bij de Odoornse luchtvaart club onwel geworden, gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Emmen gebracht waar hij later is overleden.

Joop was zeer bekend in de RC helikopterwereld in Nederland en daar buiten en een zeer geziene gastvlieger op fly-ins en andere activiteiten op helikopter gebied. Hij was, in de jaren 70 van de vorige eeuw, één van de eerste rc-helikopter piloten in Nederland en nog steeds zeer actief. Hij trad ook op als coach van zijn zoon Ronald en andere piloten bij de NK F3C wedstrijden.

Joop heeft vanaf 1979 tot en met 1994 meermalen meegedaan aan nationale-, Europese- en Wereldkampioenschappen FAI F3C.

lees verder

We gaan weer watervliegen! Zorg dat je erbij bent
Modelvliegsport

Het heeft even geduurd eer geschikte locaties gevonden werden, maar nu organiseren clubs zelfs op twee locaties het watervliegen. Zij worden onder andere in financiële zin ondersteund door de Commissie Recreatief.

Op 2 september organiseert de A.R.M.C. vliegen op de recreatieplas van Bussloo (tussen Apeldoorn en Voorst) en op 10 september organiseert de RC Watervliegen vliegen op de kasteelvijver bij Parkhotel Horst (alleen voor vliegtuigen uitgerust met een elektro motor).

Beide locaties bieden prima mogelijkheden voor starten en landen, voor de eventueel wat minder fortuinlijke landingen is een ‘nood-boot’ aanwezig. Deelname is gratis en iedereen is natuurlijk welkom, zowel leden van de KNVvL als niet-leden. Gevlogen wordt conform het veiligheidsreglement, maar dat zal voor niemand een belemmering zijn.

lees verder

RC‐paraglider treffen MVC Columbia
Modelvliegsport

Op zaterdag 23 en zondag 24 september organiseert MVC Columbia een Radio Controlled Paramotor/glider treffen op haar vliegveld te Boxmeer.
Dit weekend is bedoeldvoor iedereen die zich bezig houdt met RC paragliding of zij die hiermee willen beginnen.

Deze meeting is onafhankelijk van welk merk dan ook. Eigenbouw, tweedehands, nieuw of juist oeroud, alles kan en mag meedoen.

Gezelligheid en gezamenlijk vliegen staat voorop.

lees verder

Vincent Merlijn wereldkampioen F3K
Modelvliegsport

Vincent Merlijn is wereldkampioen F3K geworden. F3K is de klasse met zwevers van anderhalve meter spanwijdte die met een zogenaamde discusworp in de lucht geworpen worden. Vandaar ook de benaming DLG (Discus Launched Glider).

Van 23 tot 29 juli vond in Lviv (UKR) het wereldkampioenschap F3K vliegen plaats. Het deelnemersveld bestond uit 87 personen uit maar liefst 32 verschillende landen.

Nederland werd vertegenwoordigd door piloten Vincent Merlijn, Jeroen Kole en Jaap Hogeboom. Jorn Beerendonk was de Teamcaptain.

lees verder
Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info