Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Actueel

Terugblik kwalificatie NK DroneRace
Modelvliegsport

Na 4 rankings te hebben georganiseerd is het nu tijd voor een korte terugblik en gaan we genieten van een welverdiende zomer stop.

De finale van het NK DroneRace zal op 9 en 10 september gehouden worden op het vliegveld van Modelvliegclub Delta Vlissingen.

Voor je verder leest willen wij graag de vliegclubs waar het NK DroneRacen is neergestreken bedanken voor jullie enthousiaste medewerking en het in ons gestelde vertrouwen!

lees verder

Laatste ranking NK DroneRace
Modelvliegsport

De 4e en tevens laatste ranking van het NK DroneRace zal vandaag gehouden worden bij de Deventer Luchtvaart club in Olst.

Het is de laatste kans voor piloten een finale plaats te veroveren. Voor menig piloot is het een spannende dag en is een goede tijd neerzetten een must. De organisatie heeft bekend gemaakt dat er een grote opkomst is te verwachten en dat er sprake is van een gezonde en sportieve spanning tijdens deze dag.

Ook zijn er veel piloten welke deze dag als gast hebben ingeschreven en zo hun intrede maken bij de Nederlandse Kampioenschappen. De organisatie is blij met deze grote opkomst en ziet dat er veel animo is voor deze sport!

lees verder

Open dag Modelvliegclub Pegasus
Modelvliegsport

Modelvliegclub Pegasus uit oostelijk West-Friesland (Enkhuizen), houdt ook dit jaar een open dag. Op deze dag geven de leden een demonstratie met de grote variëteit aan modelvliegtuigen, helikopters en drones die zij in huis hebben, en informeren zij de belangstellenden over hun boeiende hobby.

Voor de belangstellenden, die ook wel eens willen proberen hoe het is om een modelvliegtuig te besturen, zijn er instructeurs op het veld aanwezig die door middel van een dubbele bediening deze unieke ervaring met u delen. Het is een uitgelezen gelegenheid om met het hele gezin naar toe te gaan. Het biedt kijkplezier voor jong en oud, voor technisch geïnteresseerden en voor mensen die gewoon van de gezelligheid houden.

lees verder

FPV droneracen/vliegen: mag het wel of niet?
Modelvliegsport

Er is nogal wat onduidelijkheid over het FPV droneracen of FPV vliegen, mag het nu wel of mag het nu niet.
Indoor mag het wel en outdoor is het niet toegestaan, tenzij in een kooi gevlogen wordt, waarbij ook de bovenkant is dichtgemaakt met bijvoorbeeld een net.
 
Een stukje geschiedenis
Bij de opkomst van het massale 'drone' vliegen, medio 2013/14 kwam ook het fenomeen 'FPV' vliegen om de hoek kijken.
Dat werd toen in eerste instantie gebruikt door drones die filmden of foto’s maakten vanaf grotere hoogtes, waar ook regelmatig mandragend verkeer vliegt.
 
Omdat het zicht op de omgeving door een FPV bril te beperkt is en met weinig moeite vér buiten zicht gevlogen kan worden, heeft de overheid, in het belang van de veiligheid in het Nederlandse luchtruim en publiek op de grond, het FPV vliegen en droneracen verboden.

lees verder

EASA publishes a proposal to operate small drones in Europe
Drones

The European Aviation Safety Agency (EASA) published today a proposal to regulate the operation of small drones in Europe. All interested parties are welcome to comment this proposal from 12 May until 12 August 2017.

The proposal provides a framework to safely operate drones while allowing this industry to remain agile, to innovate and continue to grow. The risk posed to people on the ground and to other aircraft as well as privacy, security and data protection issues created by such drones are also taken into account.

The proposed regulation defines the technical and operational requirements for the drones. Technical requirements refer for example to the remote identification of drones.  Operational requirements refer among others to geofencing, a system that ensures drones do not enter a prohibited zone. The proposal also addresses the pilots’ qualifications. Furthermore, drone operators will have to register themselves, except when they operate drones lighter than 250g.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info