Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Actueel

Trainingsdag NK Drone Race
Modelvliegsport

Op zondag 26 maart 10:30 uur start het NK Drone Race met een trainingsdag. De dag is vooral bedoeld om te racen en om kennis met elkaar te maken. Er zijn geen punten te verdienen voor het NK.

NK leden met een deelnemerspas kunnen kosteloos deelnemen. Naast een leuke dag krijg je als lunch twee consumpties (broodje bokworst) en twee drankjes aangeboden.

Ook zonder NK membership ben je welkom. Wij vragen dan een bijdrage van 10,– euro. Voor dit bedrag kun je deelnemen aan de race en ontvang je als lunch twee consumpties (broodje bokworst) en twee drankjes.

lees verder

NK Drone Race 2017 gaat door!
Modelvliegsport

De organisatie van het NK Drone Race is verheugd om te kunnen melden dat de Inspectie Leefomgeving en Transport van het ministerie van Infrastructuur en Milieu ontheffing heeft verleend aan de KNVvL voor het houden van het NK Drone Race 2017.

Het was even spannend of ILT de kwaliteit van de aanvraag voldoende vond om ontheffing te verlenen, maar uiteindelijk zijn alle inspanningen beloond.

Door de ontheffing is het mogelijk, onder strikte voorwaarden, tijdens het NK Drone Race outdoor FPV te vliegen op de genoemde vlieglocaties.

lees verder

Expositie: modelvliegtuigen van Wout Moerman
Modelvliegsport

Wout Moerman bouwt al vele jaren door rubber aangedreven modelvliegtuigen. De modellen wegen soms minder dan een gram tot zo'n 40 gram en vliegen zonder besturing. In de gehele maand februari zijn de modelvliegtuigen te zien in Bibliotheek Zwanenveld.

De fascinatie voor dit "vrije vlucht" modelvliegen stamt uit de tienertijd van Wout Moerman, maar in de jaren 70 was er in Nederland geen geschikt materiaal voorhanden om dit succesvol te doen. Tegenwoordig is via internet goed rubber te koop en dat maakt een wereld van verschil.

lees verder

It’s lift off for the FAI Drone Racing World Cup
Drones

Stand by drone racing fans: the FAI Drone Racing World Cup 2017 is coming - and it looks set to be better and more exciting than ever before. A total of 15 events have already been confirmed for the 2017 edition of the FAI Drone Racing World Cup.

That’s three more than there were in the 2016 competition, which was won by Belgian pilot Vincent Delcommene.

And event organisers expect further competitions to be announced in countries such as Slovakia, Poland and USA.

At each event, competitors will participate in a series of races flying multi-rotor drone with at least three power-driven propellers and weighing no more than 1kg.

lees verder

Reactie op webblog droneracers.nl
Drones

Onlangs verscheen op de website droneracers.nl een blogartikel over het aanstaande NK Drone Race wat door de KNVvL wordt georganiseerd. In dit artikel wordt een aantal onjuiste beweringen gedaan die voor verwarring en onrust kunnen zorgen. De voorzitter van de afdeling Modelvliegsport heeft de uitgestoken hand voor het geven van een reactie aangenomen. Hieronder kun jede reactie lezen:

Als voorzitter van de afdeling Modelvliegsport van de KNVvL neem ik de uitnodiging graag aan om te reageren op de blog “Het NK-drone racen 2017?” op droneracers.nl.

Allereerst betreuren wij dat artikel geschreven is zonder van tevoren te verifiëren of de beweringen daarin wel juist zijn.

Helaas zijn een aantal daarin genoemde feiten pertinent onjuist. 
De schrijver van dit artikel kijkt blijkbaar met afgunst naar het NK Drone racen 2017, kennelijk in eigen belang en zeker niet in het belang van iedereen die het drone racen een goed hart toedraagt.

Laten we de feiten eens op een rijtje zetten.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info