Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Actueel

Parachutespringen met poppen
Modelvliegsport

Bericht van Omroep Flevoland

Relaxed maar bloedfanatiek sturen ze hun poppen naar de middenstip. Tenminste, dat is de bedoeling. Door de stevige wind landen sommige poppen in een omgeploegde akker verderop, of zelfs snoeihard tegen een gebouw. De deelnemers aan de eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap RC Parachutespringen in Almere hebben niet het beste vliegweer, maar dat mag de pret niet drukken. 

RC Parachutespringen lijkt op parachutespringen, maar dan met houten poppen van ongeveer 2 kilo. Een modelvliegtuigje laat een aantal poppen met een parachute eraan vanaf een paar honderd meter hoogte vallen. De poppen worden vanaf de grond bestuurd. Het doel is om zo precies mogelijk op een grote middenstip te landen. Wie het minste strafpunten heeft wint.

lees verder

Ere-insigne in goud voor Paul Beks bij afscheid
Modelvliegsport

Op 19 april is tijdens de ALV van de afdeling Modelvliegsport afscheid genomen van Paul Beks. Paul is ruim 22 jaar actief geweest voor de afdeling Modelvliegsport, waarvan de laatste 11 jaar als secretaris.

Paul ontving uit handen van KNVvL-voorzitter Ronald Schnitker het ere-insigne in goud.

Daarnaast ontving hij van zijn medebestuursleden een theaterbon en werd hem door de afdeling een rondvlucht met een Cessna aangeboden. Deze zal worden gevlogen door Richard Branderhorst, verantwoordelijk voor Instructie en Veiligheid in het bestuur van de afdeling.

Uiteraard is het jammer dat Paul vertrekt, maar we respecteren zijn besluit. Ook langs deze weg willen wij Paul bedanken voor al het werk dat hij voor de KNVvL, en voor de afdeling Modelvliegsport in het bijzonder, heeft gedaan.

lees verder

NK DroneRace: Ranking 1
Modelvliegsport

Bericht van Drones.nl.
Afgelopen zondag vond op modelvliegclub Delta Zeeland de eerste ranking plaats van het NK Drone Race 2017. Na twee trainingsdagen was het nu eindelijk tijd voor het echte werk!

In totaal verschenen er 32 droneracers aan de start die hun eerste Paasdag hadden opgeofferd om te strijden in dit eerste Nederlandse Kampioenschap droneracing. Onder hen een groot aantal bekende namen uit zowel Nederland als België.

Met een grote kans op neerslag was het weer de grootste vrees van de organisatie. Wonder boven wonder bleef het droog in Zeeland zodat alle wedstrijden gewoon door konden gaan. Ondanks de harde wind lieten de racers zich niet uit het veld slaan.

lees verder

Start NK DroneRace in Zeeland
Modelvliegsport

Op zondag 16 april zal bij Modelvliegclub Delta in 's Heer Arendskerke om 10:00 uur het 1e officiële NK DroneRace outdoor officieel van start gaan.

Aan de start staan naast Zeeuwse piloten ook vele toppiloten uit heel Nederland. De 45 piloten starten aan de race met drones (tot 1 kg) die ze besturen door middel van een speciale videobril en kijken mee met de camera op de drone.

Zeeland heeft de primeur en is gastheer van de eerste van in totaal 4 ranking toernooien. Na Zeeland zal de NK tour door Nederland trekken en nog drie plaatsen aandoen. Na de 4e ranking zal het NK met een twee dagen durende finale worden afgesloten. deze zal ook in Zeeland worden gehouden.

lees verder

Vliegprogramma voor de jeugd
Modelvliegsport

In april is het nieuwe vliegseizoen bij Modelvliegclub Crash in Katwoude weer gestart. Na afsluiting van alle 40-jarige jubileum-activiteiten begint deze club weer met frisse nieuwe ideeën voor het nieuwe vliegseizoen.

Tijdens de vliegshow van vorig jaar is er veel animo gebleken onder de jeugdige deelnemers om met deze leuke tak van modelvliegsport kennis te maken. MVC Crash heeft besloten hieraan een vervolg te geven en met een heus vliegprogramma voor jeugdige deelnemers te komen. Iedere donderdagavond kunnen geïnteresseerde jongeren (leeftijd vanaf 8 jaar) kennis komen maken met modelvliegen, zonder enige verplichting.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info