Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Actueel

Vragen van clubs over lesvliegen
Modelvliegsport

Soms zijn er vragen uit het veld die misschien ook interessant zijn voor andere clubs. Hier een vraag hoe je moet omgaan met een leerling die al wel solo is maar nog niet gebrevetteerd. Hoe zit dat bijvoorbeeld met aansprakelijkheid.

Gedurende de lesperiode gebeuren er twee zaken: de leerling krijgt de techniek van het vliegen onder de knie en  bouwt zelfvertrouwen op. Zelfvertrouwen dat hij nodig heeft om solo te vliegen. Dat is een kwetsbaar proces wat gelijke tred moet houden met het opbouwen van zijn vliegervaring. Niet sneller, niet langzamer. Met het zelfvertrouwen van de leerling bouwt ook de instructeur zíjn vertrouwen in de leerling op en hij weet wanneer de leerling geen onverwachte dingen meer doet.

De opbouw van het zelfvertrouwen schiet niet op als een leerling tot aan het examen aan de kabel hangt. Evenmin als je hem te vroeg los laat en er dan toch was mis gaat.

lees verder

Doe weer mee met watervliegen!
Modelvliegsport

De ARMC organiseert op zaterdag 15 september, van 10.00 uur tot 18.00 uur watervliegen op Bussloo (bij Apeldoorn). We vliegen vanaf 'de boothelling', wat in alle opzichten een fantastische locatie voor watervliegen is. 

Dit evenement wordt ondersteund door RCWings, door de VMVC en door de commissie recreatief Modelvliegen en heeft daarmee de status van een landelijke watervlieg recreade. 

Iedereen is welkom, of je nou lid bent van de KNVvL of niet.

lees verder

Looking for a new hobby?
Modelvliegsport

Ook de afdeling Modelvliegsport neemt deel aan de Nationale Sportweek.

Wil jij kennis maken met de modelvliegsport en dronevliegen? Breng een bezoek aan een modelvliegclub bij jou in de buurt

 

lees verder

Nieuwe kaart met no fly zones in Nederland
Drones

Bekijk de nieuwe kaart met no fly zones voor drones in Nederland. 

Deze kaart geldt voor vliegen met drones en is ter informatie; er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
De regels waaraan u zich moet houden (Wet luchtvaart (artikel 5.3) en Regeling modelvliegen) staan op: rijksoverheid.nl/drones.

Enkele voorbeelden uit de regeling zijn:

  • alleen bij daglicht en tot een maximale hoogte van 120 meter;
  • niet boven mensenmenigten, aaneengesloten bebouwing, wegen, spoorlijnen, industrie- en havengebieden;
  • drones verlenen voorrang aan vliegtuigen, helikopters, zweeftoestellen, vrije ballonnen en luchtschepen;
  • binnen laagvlieggebieden moet er iemand meekijken om u te waarschuwen voor luchtvaartuigen.

lees verder

Publiek geniet massaal tijdens Zeeuwse Vliegdagen
Modelvliegsport

In het weekend van 10 en 11 augustus was vliegveld Midden Zeeland het toneel voor vele modelvlieg demonstraties. 
Dit evenement staat geheel in het teken van alles wat met luchtvaart te maken heeft en wordt georganiseerd door de stichting Midden-Zeeland. Zij hebben Modelvliegclub Delta gevraagd om een show te organiseren met modelvliegtuigen. Op hun beurt heeft de club dit moment gedeeld met de KNVvL (Modelvliegsport Commissie recreatief) om zo samen de luchtvaartsport en de KNVvL te promoten tijdens dit 2-daags evenement.

Met de vele bevriende piloten welke uit heel Nederland hun geweldige bijdrage leverde konden we rekenen op spektakel!

lees verder

Nederlander Andrzej Krasny pakt goud
Modelvliegsport

Op 12 Augustus kreeg Andrzej (onder droneracers beter bekend als SirCrashaLot) de eer om als nummer 1 op het podium te staan als winnaar van de FAI Open World Cup in Spanje.

Uit dit bericht blijkt maar weer dat de #droneracers uit Nederland zich goed kunnen meten met de wereldtop.

Naast Andrzej heeft ook Tom Koopmanschap een goede prestatie geleverd, maar kon hij door technische problemen niet verder.

lees verder

The Drone Race Federation
Modelvliegsport

Omdat er vanuit de DroneRace-community een grote wens is veel te racen en ook grote en mooie wedstrijden te kunnen bijwonen is een nieuwe stichting opgericht, The Drone Race Federation (TDRF).

De stichting gaat zich niet alleen richten op het mede-organiseren van het NK Dronerace maar ook op het promoten van de sport. Zo is de doelstelling in Nederland meer dan alleen het NK Dronerace te organiseren en is er de wens in Nederland een FAI - EK of World Cup te hosten.

lees verder

NK Dronerace ranking 4
Modelvliegsport

Voor deze ranking ging de crew van het KNVvL NK Dronerace op zaterdag 28 juli naar de Veendammer Luchtvaartclub. Een geweldige club welke wij dan ook nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid en de uitnodiging terug te komen accepteren.

Op vrijdagavond zijn de voorbereidingen begonnen, samen met vele enthousiaste leden van de modelvliegclub.

Na tijden van extreme hitte zou net die zaterdag het weer omslaan en was de kans groot op onweer. De meteo bronnen werden door de organisatie op de voet gevolgd tijdens de voortgang van de race.....alles om in te kunnen grijpen indien nodig. Maar de race groeide uit tot een volwaardige race en de buien trokken aan twee kanten het veld in Veendam voorbij.

lees verder

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info