Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Luchtvaartwetenschappen

Voor de vakmensen die in de Nederlandse luchtvaart werkzaam zijn heeft de KNVvL de afdeling Luchtvaartwetenschappen. Dit is het overkoepelende orgaan van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechniek (voor hoger en academisch gevormde luchtvaarttechnici), de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde (voor medici werkzaam in of met belangstelling voor de lucht- en ruimtevaartgeneeskunde) en 'Leonardo da Vinci' (vereniging van studenten Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft).

De activiteiten van deze drie verenigingen bestaan voornamelijk uit het organiseren van voordrachten, symposia, congressen en excursies.

Voor meer informatie neem contact op met onze voorzitter.

NVvL-jubileumboek
Luchtvaart wetenschappen

De Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechniek werd in 1941 opgericht, als onderdeel van de toenmalige ‘Vakafdeeling Luchtvaarttechniek’ van de KNVvL. Het doel van de NVvL is om luchtvaarttechnische kennis uit te wisselen en luchtvaartingenieurs met elkaar in contact te brengen, door het organiseren van lezingen, excursies en symposia. In de loop van de achterliggende 75 jaren is dat succesvol geweest. Zoals ook blijkt uit het recent uitgebracht boek, geschreven door DirkJan Rozema, getiteld: 

Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechniek:
75 jaar platform voor kennisuitwisseling

lees verder

Jubileumeditie van AKCD wordt interessantste editie
Luchtvaart wetenschappen

De tiende editie van de Aviation Knowledge and Career Day vindt ook dit jaar plaats op de Hogeschool van Amsterdam. Het Leeuwenburg gebouw naast het Amstelstation is op 10 december het decor van een dag met een druk en afwisselend programma.

De AKCD is een jaarlijks terugkerend evenement waarop de Nederlandse en internationale luchtvaartbranche ruim podium krijgt om zich te presenteren. Het doel van de AKCD is het samenbrengen van de verschillende takken van luchtvaart, van commercieel tot militair en van professionals tot studenten.

lees verder

75-jarig jubileum NVvL
Luchtvaart wetenschappen

De Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechniek (NVvL) bestaat 75 jaar en dat werd op 22 november 2016 gevierd met een symposium in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. De NVvL, deel uitmakend van de afdeling Luchtvaartwetenschappen, positioneert zich als een vereniging voor al diegenen die vanuit hun professie of interesse geïnteresseerd zijn in luchtvaarttechnologie.

Tijdens het symposium brachten een aantal  sprekers hun visies en inzichten over technologische ontwikkelingen in de luchtvaart naar voren. DirkJan Rozema, een van de sprekers, legde 75 jaar geschiedenis van de NVvL vast in het boek ’75 jaar platform voor kennisuitwisseling’. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan NVvL-voorzitter Fred Abbink. 

lees verder

Article Next-Generation Airport Check-In
Luchtvaart wetenschappen

Luchtvaartfeiten.nl heeft een nieuwe publicatie: 'Next-Generation Airport Check-In'.

Het klassieke check-in proces heeft de afgelopen twintig jaar verschillende grote veranderingen ondergaan, gedreven door de introductie van zogenaamde ‘self-service’ technologie (bijvoorbeeld kiosks en internet of mobiele check-in). Deze technologie, waarbij de passagier zelf (een deel van) het proces uitvoert, heeft het mogelijk gemaakt om de verschillende onderdelen van het gehele check-in proces los te koppelen en te optimaliseren.

Voor luchthavens die hun check-in proces en infrastructuur aanpassen is het echter noodzakelijk om duidelijk inzicht te krijgen in de vereisten van de markt. Zowel passagiers als luchtvaartmaatschappijen zijn in toenemende mate voorstander van het gebruik van self-service technologie, maar dit is zeer afhankelijk van factoren zoals de mate waarin gebruiksgemak en het nut ervan wordt ervaren, alsook de mate waarin passagiers het gewoon zijn om technologie te gebruiken.

lees verder

Fact sheets luchtvaartfeiten.nl
Luchtvaart wetenschappen

Luchtvaartfeiten.nl heeft twee nieuwe publicaties: de ‘Shared Situational Awareness for CDM’ en de ‘Airport Capacity Fact sheet’. 

Shared Situational Awareness for CDM
Om het groeiende aantal vluchten op Europese luchthavens te kunnen verwerken is een efficiëntieslag benodigd. Door deze uitdaging is het Total Airport Management programma in het leven geroepen door Eurocontrol. De grondslag van het programma is om het voor sector partijen zoals de luchthaven, luchtvaartmaatschappijen, grond afhandelaren en luchtverkeersleiding mogelijk te maken om een operationeel plan bij te houden.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info