Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Daphne Kramer, Turkije 2014

Verslag van Daphne Kramer over haar uitwisseling naar Turkije in 2014.

Dinsdag 22 juli

Om 11:25 vertrokken we vanaf Schiphol op weg naar Istanbul. Rond 16:30 kwamen we aan in het hotel waar een deel van de andere cadetten in de lobby zat. Ik maakte ook kennis met mijn roommate, Ashley uit Canada, waar ik gelijk al een klik mee had. ‘s Avonds hadden we een briefing waarbij er een aantal dingen uitgelegd werden en waarbij we een boekje kregen waar het programma en een aantal andere handige dingetjes in stonden. Daarna hadden we onze eerste diner (lekker Turks) bij de Burger King.

Woensdag 23 juli

We begonnen ‘s ochtends met een ontbijtje in het hotel. Om 9:00 gingen we naar International Ataturk Airport en de Control Tower waar we een tour kregen. Na de lunch kregen we een tour door het air museum waar we onder andere een filmpje keken over de vliegtuigen die er tentoongesteld waren. Hierna gingen we weer terug naar het winkelcentrum waar we de avond ervoor gegeten hadden. Omdat we een paar dagen later een joggingbroek nodig hadden voor het paragliden en zweefvliegen waren we er allemaal naar op zoek. Uiteindelijk slaagden we bij de Nike store.

Donderdag 24 juli

Donderdag gingen we meer naar het centrum van Istanbul en bezochten we de Blauwe moskee en het Hagia Sophia museum. Beide gebouwen waren erg indrukwekkend! De lunch was echt Turks, omdat ze potjes van aardewerk gevuld hadden met eten en deze kapot slagen. Het eten was ook erg lekker! Na de lunch zijn we naar de Yerebatan Cistern geweest wat erg leuk was om te zien, omdat we ons afvroegen hoe het water daar nou kwam. Daarna zijn we naar het Topkapi paleis geweest wat van binnen heel mooi was, maar vooral een hele mooie tuin had.

Vrijdag 25 juli

Na het ontbijt bezochten we een ander paleis, wat een beetje leek op die van de dag ervoor. Na de lunch zijn we naar het Harbiye museum geweest en niet veel later waren we onderweg naar de Grandbazaar, waar we ons enorm vermaakt hebben! Iedereen probeerde zoveel mogelijk te kopen en zo min mogelijk geld uit te geven. Daarna liet iedereen in de bus zijn gekochte spullen aan elkaar zien en vertelde wat ze ervoor betaald hadden. Ook kwamen er allemaal mooie verhalen naar boven waar we ontzettend veel om gelachen hebben!

Zaterdag 26 juli

Zaterdag bezochten we de Galata Tower, waar we een prachtig uitzicht hadden over Istanbul! Daarna gingen we naar het Rahmi Koc museum waar we ons enorm vermaakt hebben! Het was ontzettend leuk om daar rond te lopen tussen alle oude treinen, vliegtuigen en op een oude boot te kunnen zitten. Ook de oude auto’s, fietsen en andere vervoermiddelen binnen waren heel erg leuk om te zien. Na de lunch hebben we een boottocht gemaakt over de Bosporus, de zeestraat die de Middellands Zee en de Zwarte Zee met elkaar verbindt. Ook is het de scheidingslijn tussen Azië en Europa. Deze boottrip was heel erg gezellig en een leuke gelegenheid om even uit te waaien en te genieten van het weer. Deze dag was wat mij betreft een van de leukste dagen!

Zondag 27 juli

Deze dag was niet zo heel erg bijzonder, omdat we de hele dag in de bus zaten onderweg naar Kusadasi. De busreis duurde ongeveer 10 uur en ‘s avonds hebben we een soort pizza gegeten met als toetje iets wat leek op een pudding waar we in ieder geval heel veel plezier om gehad hebben!

Maandag 28 juli

Op maandag kregen we een tour door het huis van de maagd Maria, die maar heel erg kort was, maar wel indrukwekkend. Daarna zijn we naar de oude stad Ephesus gegaan wat ruïnes waren. Het was enorm warm om daar rond te lopen omdat het bijna een woestijnlandschap was. Ook de oude gebouwen (en de resten) die hier nog stonden waren erg indrukwekkend en vond ik heel interessant om te zien! Na de lunch zijn we naar het TAA Selcuk vliegveld gegaan waar een hele korte rondleiding was. Rond 16:00 zijn we doorgegaan naar het strand waar we tot het diner lekker gezwommen hebben en genoten van het warme weer.

Dinsdag 29 juli

Dit was een dag waar iedereen al naar uitkeek, het aqua park! We hebben hier enorm veel gelachen en heel veel plezier gehad! Vooral de regenboog glijbaan was heel erg leuk, maar hier hebben we helaas ook bijna drie kwartier voor moeten wachten (gelukkig wel in de schaduw!).

Woensdag 30 juli

Op woensdag zijn we ‘s ochtends met de bus vertrokken richting het Inonü trainingscentrum. Deze busreis duurde ongeveer 8 uur. Donderdag 31 juli Na de eerste nacht in het trainingskamp hadden we een ontbijt die nogal anders was dan die in de hotels. Er was eigenlijk geen keus en heel lekker was het ook niet. We kregen die ochtend een tour door het trainingskamp en ‘s middags gingen we paragliden. Bij mij zat mijn parachute in de knoop toen we sprongen dus moesten we onmiddellijk landen omdat het anders te gevaarlijk was. Best jammer, want alle anderen hadden een fantastische sprong met gave stunts! Al met al was het alsnog wel een leuke dag

Vrijdag 1 augustus

Deze dag gingen we zweefvliegen wat ontzettend gaaf was! ‘s Middags bezochten we de 1st Main Base waar een aantal phantom’s voor onze neus opstegen en landden. Mijn oren deden wel een beetje pijn maar dat was het zeker waard! Daarna konden we rondlopen in Eskisehir wat een grote speeltuin was. Niet heel bijzonder voor ons, maar wel leuk om eens gezien te hebben.

Zaterdag 2 augustus

Op de planning voor deze dag stond ook zweefvliegen, maar omdat iedereen dat al gedaan had hadden we ‘s ochtends vrij. Na de lunch vertrokken we richting Ankara met de bus. Toen we aankwamen bij het hotel keken we onze ogen uit door het vijf-sterren hotel waar we in verbleven! Dit was het eerste hotel met een zwembad (en een Turks bad en sauna!) waar we die avond goed gebruik van hebben gemaakt!

Zondag 3 augustus

We begonnen met een heerlijk ontbijt in het hotel en gingen toen richting Ataturk’s mausoleum, wat leuk was om te zien. Na de lunch bezochten we het Old National Assembly museum waar we vrij snel klaar mee waren. We hadden daarna vrije tijd om even in Ankara rond te lopen maar door de hitte had niemand daar echt veel zin in. Daarom zijn we terug naar het hotel gegaan waar iedereen natuurlijk gelijk in het zwembad dook.

Maandag 4 augustus

Door wat omstandigheden zijn een aantal dingen verplaatst de laatste twee dagen. We bezochten de TAA universiteit en de 11th Main Jet Base. Ook gingen we deze dag naar het TAA Aviation museum en kregen we een tour door de Army Aviation school.

Dinsdag 5 augustus

Dit was onze laatste officiële dag waarop we een tour kregen door de TAA Headquarters en TAA president ontmoetten. Na de lunch hebben we de Turkish Grand National Assembly bezocht wat erg leuk was om eens van binnen te zien. ‘s Avonds hadden we de Farewell Dinner met de president wat wel spannend was omdat we ook een presentatie moesten geven. We kregen een heel mooi cadeau in plaats van een certificaat van de president.

Woensdag 6 augustus

Om 9:00 verzamelden de Australiërs, Belgen en de Nederlanders in de lobby omdat we eerst een binnenlandse vlucht moesten maken van Ankara naar Istanbul. In Istanbul moesten we nog 5 uur wachten tot onze volgende vlucht maar wij konden ons wel vermaken met de Australiërs die maar liefst 7,5 uur moesten wachten.

Mijn mening over deze reis

Ik heb dit echt een fantastische reis gevonden en heb eigenlijk geen moment gehad dat het niet leuk was! Ik vond het vooral heel erg leuk dat je met een niet al te grote groep bent (38 incl. de escorts) zodat je met iedereen bent. Ook omdat we elke keer in hotels zaten met zijn allen maakte ons een hechte groep. Het enige minpuntje wat ik heb is het trainingskamp. De activiteiten daar waren ontzettend leuk, alleen het eten en drinken daar was slecht.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER

locaties meer info