Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Microlight aeroplanes

Microlight Aeroplanes (MLA) is de benaming van lichte 1 of 2 persoons luchtvaartuigen, met gesloten of open cockpit. Het maximum startgewicht van deze toestellen is 472,50 kg.

MLA’s worden gebruikt, naast recreatief, voor milieudoeleinden, opsporen van bosbranden, politie surveillances en observaties. De MLA is milieuvriendelijk door het lage geluidsniveau (60 dBa) en het zuinige brandstof verbruik. Gemiddeld 12 liter per uur.

De huidige MLA’s doen qua prestaties niet onder voor de conventionele sportvliegtuigen. zoals de Cessna.

De kenmerkende eigenschappen van MLA’s zijn, naast het maximum gewicht van 472,50 kg, de korte start- en landing mogelijkheden zonder grote eisen aan de infrastructuur, de lage exploitatie kosten door het gebruik van zuinige benzine motoren (euro-95) en de lagere aanschafprijs.

In Nederland kent men in de categorie helikopters de Autogyro en de Microlight Helikopter (MLH’s). De autogyro is een helikopter waarbij de rotor wordt aangedreven door de voorwaartse snelheid dit in tegenstelling tot de conventionele helikopter waarbij de rotor wordt aangedreven door een motor.

Light sport aeroplane

Dit zijn doorontwikkelde MLA’s met een hoger start gewicht.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER

locaties meer info