Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Onderzoek piloten die recreatief motorvliegen
Gemotoriseerd vliegen

Beste piloot,

Mijn naam is Milou Nagtzaam en ik ben vierdejaars student aan de opleiding Management Toerisme aan de NHTV te Breda. Als onderdeel van mijn afstudeerscriptie doe ik onderzoek in opdracht van Breda International Airport. 

Het onderzoek richt zich op piloten die recreatief motorvliegen in de kleine luchtvaart.

Het doel van het onderzoek is om meer te weten te komen over piloten, de motieven om voor bepaalde vliegvelden te kiezen en de manieren waarop piloten bereikt kunnen worden met nieuws over vliegvelden. 

Graag nodig ik u uit om deel te nemen aan dit onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een online enquête, waarvan het invullen ongeveer 5 tot 10 minuten duurt. De enquête is in te vullen tot en met 30 april. De enquête kan ook ingevuld worden op een tablet of smartphone.

De enquête kan bereikt worden door te klikken op deze link.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!

lees verder

Oostwold Airshow 2017
Gemotoriseerd vliegen

Met ruim 20.000 betalende bezoekers is de Oostwold Airshow uitgegroeid tot het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Naast heel veel historische vliegtuigen kan je ook antieke trekkers, voertuigen en een compleet militair kamp uit de Tweede Wereldoorlog bewonderen.

Onder het motto ‘Time Flies’ kan je op 4 en 5 juni 2017 genieten van duizelingwekkende stunts, schitterende formaties warbirds en opvallende hedendaagse vliegtuigen.

Het vliegprogramma, de static display en alle randactiviteiten, waaronder de airmarket en de medewerking van ruim zeventig re-enactors, vormen een perfecte combinatie voor jong en oud.

lees verder

Memorial Hans Gutmann Tourist Rally Flight 2017
Historische luchtvaart

Every year pilots from all over Europe fly together, across borders, over nice countries paying tribute to famous Austrian airman Hans GUTMANN, who organized so many long-range trips in the previous decades, built his own airplanes and circumnavigated the world twice.

The last rally of 2016 was from Luxembourg to Georgia. Pilots traveled over 4000 nautical miles from Europe to Georgia. Over 10 aircraft participated and made this event a success. See the report at www.georgia.eu .

The 2017 rally, MID SUMMER NIGHTS, will take place from 15th to 25th June 2017. This year the rally route is going to be via the Scandinavian and Baltic countries, culminating in Saint Petersburg, Russia.

lees verder

Doorbraak C-130 Ops: tijdelijke naderingsprocedure
Gemotoriseerd vliegen

Regen, mist en kleine zandstormen vormen sinds kort geen show stopper meer voor de vliegcrew van de C-130 Hercules. Tegenwoordig zet de bemanning ook bij slecht weer het toestel aan de grond op zandstroken, grasvelden of oude voormalige vliegveldjes. Hiervoor ontwikkelden een tweetal innovatieve luchtmachters samen met een landmachter een tijdelijke naderingsprocedure. De kosten? Een paar extra manuren.

Dat de oplossing zo dichtbij lag, is misschien best opmerkelijk. Zonder dure ontwikkelkosten en het creëren van extra bureaus of functies lossen drie heren relatief eenvoudig een groot operationeel probleem op.

lees verder

General Declarations online
Historische luchtvaart

Operations Volgens de Schengen Grenscode is bij een vlucht die een buitengrens passeert een General Declaration benodigd met daarin de vliegtuig-, vlucht- en persoonsgegevens. De Koninklijke Marechaussee (KMar) kan hierop bij vertrek of aankomst controleren.

De KMar wil om deze controles te vergemakkelijken nu dat deze General Declaration, GenDec, tenminste 2 uur voor daadwerkelijk vertrek wordt ingediend. De KNVvL heeft hierover met de KMar overleg gevoerd zodat de invoering voor vliegers zo soepel mogelijk zou gaan. GenDecs kunnen nu digitaal worden aangevraagd via www.gendec.nl. Hiertoe moet de aanvrager zich eenmalig aanmelden en registreren. Aanvragen zelf kunnen dan worden gedownload en geprint en dienen dan ook als General Declaration. Bij de aanvraag van het vliegplan kan in veld 18 een referentie worden opgenomen naar de ingediende GenDec. Hoewel de digitale aanvraag een extra administratieve belasting betekent voor de vlieger is hiermee het controleproces en de communicatie hierover vergemakkelijkt. 

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

locaties meer info