Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Drones

Speciaal voor het commerciële dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht.

Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij een ROC-light ontheffing.

Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange Verzekeringen, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft. Bekijk de voordelen voor bedrijven en piloten.


Nieuws
 

Vlieghoogte ROC-light naar 120 meter
Drones

De recent door kamerleden Jan Paternotte (D66) en Remco Dijkstra (VVD) ingediende motie is unaniem aangenomen door de Tweede Kamer. Hiermee zal op korte termijn de maximale vlieghoogte voor ROC-lighthouders wettelijk worden verhoogd naar 120 meter. Wat “op korte termijn” precies inhoudt is nog niet bekend. Omdat het zomerreces tot en met 3 september duurt, verwachten we niet dat er voor deze datum duidelijkheid zal zijn.

lees verder

Utrechts Landschap kan meer reekalfjes redden dankzij drones
Drones

Rick en Rolf zijn blij: dankzij gulle donaties kunnen ze voortaan met behulp van drones nog meer reekalfjes redden. Utrechts Landschap hield begin dit jaar een wervingscampagne voor de aanschaf van twee drones. Deze helpen Rick en Rolf om nog meer reekalfjes te redden van de maaimachine.

Veldmedewerker Rick Polman en assistent-boswachter Rolf Dijkstra coördineren ieder een Reekalfjes Reddingsteam bij Utrechts Landschap. Deze teams speuren de graslanden af naar reekalfjes om te voorkomen dat ze in de maaimachine komen.

lees verder

Politieke steun verruiming vlieghoogte ROC-lighthouders
Drones

Door kamerleden Jan Paternotte (D66) en Remco Dijkstra (VVD) is een motie ingediend om de maximale vlieghoogte voor ROC-lighthouders te verhogen naar 120 meter. De motie kreeg voldoende steun van de achterban en van minister Cora van Nieuwenhuizen en wordt vandaag (5 juli) ter stemming gebracht in de Tweede Kamer. 

lees verder

ScanEagle Defensie bij intocht Nijmeegse Vierdaagse
Drones

De ScanEagle, Defensie’s meest geavanceerde onbemande vliegtuigje zal vrijdag 20 juli, de dag van de intocht, boven Nijmegen vliegen ter ondersteuning van de politie.

Het gaat om een proef op verzoek van de politie. De UAV (unmanned aerial vehicle) zal vanaf die vrijdag om 10.00 uur gaan vliegen en blijft tot 21.00 uur in de lucht. Er is door de ministers van Defensie, en Infrastructuur & Waterstaat toestemming gegeven om die dag te vliegen.

lees verder

Drone mee op vakantie?
Drones

Check je verzekeringspolis en de regels in het land van bestemming! De grote vakantie staat voor de deur, en aangezien drones steeds kleiner en lichter worden zal menig vakantieganger overwegen om ook zijn of haar drone mee te nemen.

Maar voordat je opstijgt om dronies te maken naast het Colosseum of om je kanotrip in de Ardennen vast te leggen is het goed om even stil te staan bij je polisvoorwaarden en kennis te nemen van de regels in het land van bestemming, om nare verrassingen te voorkomen.

lees verder

Dronesector gaat gedragscode natuurgebieden opstellen
Drones

De KNVvL gaat in samenspraak met Dronewatch en de provincie Flevoland werk maken van een gedragscode aangaande het vliegen met drones boven natuurgebieden. Dat is de uitkomst van een gesprek met de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV), de organisatie die namens de provincie Flevoland toezicht op natuurgebieden uitvoert.

Het gesprek vond plaats op uitnodiging van de OFGV, nadat Dronewatch bezwaar had gemaakt tegen het algehele vliegverbod dat de organisatie had afgekondigd.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MinidronesInschrijven

locaties meer info