Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws over drones

Drone Cup haalt het creatieve in kinderen boven
Drones

Samen met kinderen drones ontwerpen, waarom niet? De Fontys Pabo-studenten Jordy van Loon en Tim Vissers haalden er al eerder het Jeugdjournaal en de krant mee, maar staan weer volop in de belangstelling. Ze wonnen de #DenkGroter-prijs.

Ze hebben het er maar druk mee, de twee winnaars van de Denk Groter-prijs voor Fontys-studenten. Nee, niet met de voorbereiding van de volgende Drone Cup, het uitdagende onderwijsproject waarmee Jordy van Loon en Tim Vissers afgelopen maandag de prijs in de wacht sleepten. De twee, deze zomer aan de Pabo in Tilburg afgestudeerd, hebben inmiddels een tijdelijke baan op een basisschool. Bovendien viert Tim vandaag zijn 23ste verjaardag!

lees verder

Beste dronevideo’s van 2017 bekend gemaakt
Drones

In VUE Cinemas Hilversum is vrijdagavond bekendgemaakt wat de beste dronevideo’s van 2017 zijn. Tijdens de eerste editie van het Peugeot Dutch Drone Festival (DDFF) ontvingen zes makers uit handen van juryvoorzitter Wiebe de Jager (Dronewatch) een award. Publiekswinnaar werd Daan van Reijn met zijn film over Bali.

De eerste editie van het festival is succesvol verlopen, met tachtig inzendingen. Juryvoorzitter Wiebe de Jager is aangenaam getroffen door de kwaliteit van de inzendingen. “Er zaten video's tussen die conceptueel sterk waren, en waarbij goed gebruik gemaakt werd van droneshots. Dit is een veelbelovend begin van een traditie,” aldus De Jager.

lees verder

Preparing for the Drone Invasion
Drones

The message from the first day at the first FAI International Drones Conference could not have been clearer: The drones are coming, and they are coming fast. Not only that, they are arriving en masse and will affect all air-users within a decade if not well before.

In a keynote presentation to an audience of 200 at the Ecole polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL), Alain Siebert, chief economist at the Single European Sky ATM Research Programme (SESAR) said there will be an estimated 7.4 million drones in operation in the skies above Europe within two decades. Some 400,000 will be commercial, with 7m consumer drones.

lees verder

Regelhulp voor drones
Drones

Bericht van Dronewatch Onlangs heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een online regelhulp beschikbaar gemaakt die helpt bij het bepalen van het antwoord op de vraag of een bepaalde drone-operatie vergunningplichtig is of niet. Uit de tool blijkt dat de beroepsmatige inzet van drones voor eigen gebruik niet vergunningplichtig is, een uitkomst die her en der tot nogal wat verwarring leidt. We vroegen de ILT om toelichting.

Regelhulp drones
Veel mensen worstelen met de best complexe regelgeving voor drones. Niet alleen zijn er verschillende regels voor het recreatief en beroepsmatig vliegen met drones, er is ook nog eens sprake van meerdere vergunningsvormen (ROC en ROC-light) en aanvullende voorwaarden waaraan voldaan moet worden bij zakelijk gebruikte drones, zoals een verzekeringsplicht, een bewijs van inschrijving, bewijs van luchtwaardigheid en een bewijs van bevoegdheid (of ontheffingen daarvoor).

lees verder

Dronewatch brengt World Solar Challenge in beeld
Drones

Op 8 oktober 2017 gaat in Darwin (Australië) de 14de editie van de Bridgestone World Solar Challenge van start. Het doel is om met door zonne-energie aangedreven auto’s zo snel mogelijk over de finish in Adelaide te komen. Er doen drie Nederlandse teams mee, waaronder Solar Team Twente. Om de verrichtingen van dit team zo goed mogelijk in beeld te brengen wordt er dit jaar voor het eerst een drone ingezet. Hiervoor is het team uit Twente een samenwerking aangegaan met Dronewatch.

lees verder

Help, ik heb een drone!
Drones

Hierboven staat een kreet, die vaak op de sociale media werd en wordt geslaakt. Niet in de zin wat moet je er mee, maar wat kan en mag je er mee.

Eind 2016, begin 2017 is de afdeling Drones van onze vereniging (de KNVvL) van start gegaan. Aangezien ik met vallen en opstaan de weg heb leren vinden in het (professionele) drone gebeuren leek het mij een goed idee om daar lid van te worden, immers “eendracht maakt macht” en als goed Nederlander ook een beetje van “misschien levert het mij wat voordeel op”.

Ik ben dus in contact gekomen met de mensen van onze vereniging, heb gesprekken gevoerd en dat is de reden dat je vanaf nu met enige regelmaat stukjes van mijn hand mag gaan lezen.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.

MinidronesInschrijven

locaties meer info