Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws over drones

Vogelwachters pionieren met drones
Drones

“Een super innovatief project dat nog volop in ontwikkeling is.” Zo kenmerkt CLSK-coördinator luchtmacht Ideeënboard een idee dat ontsproot aan het brein van twee vogelwachters. Sergeant-majoors Martin te Hennepe (Woensdrecht) en Jan Heij (Deelen) bedachten dat ze de flora en fauna op vliegbases sneller en gedetailleerder vanuit de lucht kunnen analyseren dan vanaf de grond. En hoe kan dat nou beter dan met drones?

Een Goed Idee was geboren; in 2015 dienden ze hun plannen in bij de Ideeënboard. Na een uitgebreid voortraject konden ze begin dit jaar voor het eerst met de drones de lucht in. ‘Het werkt gewoon’, ervoer Heij enthousiast. “Dit is fantastisch.” De natuurbeheerders rusten de drones uit met 3 soorten camera’s: een warmtebeeldcamera om dieren als reeën en broedvogels te registreren, een zogeheten multispectrumcamera voor het vastleggen van vegetatie en een gewone camera voor gebouwen en andere bijzonderheden in het terrein. 

lees verder

Agenda NK Droneracen
Drones

Dit jaar vindt het eerste officiële Nederlandse Kampioenschap drone racen plaats. Verschillende vliegverenigingen in het land organiseren oefenwedstrijden en ranking toernooien. De finale vindt plaats bij Modelvliegclub Delta Zeeland in het weekend van 9 en 10 september 2017. Vandaag is de agenda van alle oefenwedstrijden en ranking toernooien gepresenteerd.

Er worden totaal vier ranking toernooien georganiseerd in 2017. Om je als dronepiloot te plaatsen voor de finale moet je tijdens deze ranking toernooien snelle tijden neerzetten. Van de 4 ranking toernooien tellen je beste 3 tijden mee voor de plaatsing voor de finale. Als racer moet je dus minimaal drie van de vier ranking toernooien vliegen. Naast de ranking toernooien worden er ook oefenwedstrijden georganiseerd. Tijdens de oefenwedstrijden kunnen de racers alvast wennen aan het parcours van het komende ranking toernooi.

lees verder

Formula 1 was Yesterday, Today is all about Drone Racing
Drones

This is fast developing into the latest craze. Flying small radiocontrolled multicopters via video goggles for a first-person view is becoming increasingly popular.

FPV (First Person View) device are nothing new. FPV races are based on a completely different concept. A racer should always be a multicopter with at least three motors and should weigh no more than 1 kg including batteries. An optimised weightpower ratio makes for agile and dynamic racers' movements in the air. Power plus manoeuvrability, a major consideration when designing a multi-copter for racing while it should also be crushproofand able to take a fair amount of punishment.

lees verder

It’s lift off for the FAI Drone Racing World Cup
Drones

Stand by drone racing fans: the FAI Drone Racing World Cup 2017 is coming - and it looks set to be better and more exciting than ever before. A total of 15 events have already been confirmed for the 2017 edition of the FAI Drone Racing World Cup.

That’s three more than there were in the 2016 competition, which was won by Belgian pilot Vincent Delcommene.

And event organisers expect further competitions to be announced in countries such as Slovakia, Poland and USA.

At each event, competitors will participate in a series of races flying multi-rotor drone with at least three power-driven propellers and weighing no more than 1kg.

lees verder

Reactie op webblog droneracers.nl
Drones

Onlangs verscheen op de website droneracers.nl een blogartikel over het aanstaande NK Drone Race wat door de KNVvL wordt georganiseerd. In dit artikel wordt een aantal onjuiste beweringen gedaan die voor verwarring en onrust kunnen zorgen. De voorzitter van de afdeling Modelvliegsport heeft de uitgestoken hand voor het geven van een reactie aangenomen. Hieronder kun jede reactie lezen:

Als voorzitter van de afdeling Modelvliegsport van de KNVvL neem ik de uitnodiging graag aan om te reageren op de blog “Het NK-drone racen 2017?” op droneracers.nl.

Allereerst betreuren wij dat artikel geschreven is zonder van tevoren te verifiëren of de beweringen daarin wel juist zijn.

Helaas zijn een aantal daarin genoemde feiten pertinent onjuist. 
De schrijver van dit artikel kijkt blijkbaar met afgunst naar het NK Drone racen 2017, kennelijk in eigen belang en zeker niet in het belang van iedereen die het drone racen een goed hart toedraagt.

Laten we de feiten eens op een rijtje zetten.

lees verder

Nederlander wint prijs internationale dronefotowedstrijd
Drones

De Nederlandse dronefotograaf Paul Oostveen (website) heeft de tweede prijs gewonnen in de SkyPixel Photo Contest 2016, een internationale dronefotowedstrijd die op touw werd gezet door DJI.

Oostveen sleepte deze prijs binnen met deze 360º luchtfoto van een merengebied bij Mývatn in IJsland.

Kijk op www.handboekdronefotografie.nl voor het verdere artikel en de winnende foto's.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.

MinidronesInschrijven