Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws over drones

Meerderheid dronevliegers voor invoering dronebrevet
Drones

Het merendeel van de dronebezitters in Nederland en België ziet wel wat in een verplicht theoriecertificaat voor recreatieve dronevliegers. Dat blijkt uit een lezersonderzoek dat uitgevoerd werd door Dronewatch.nl. Verder blijkt uit de respons dat veel amateurvliegers een carrière als professioneel dronepiloot ambiëren, met name op het gebied van fotografie en video.

lees verder

Doe mee aan het Dronewatch lezersonderzoek
Drones

Maak kans op een PowerEgg drone. Om meer inzicht te krijgen in de voorkeuren van Nederlandse dronegebruikers organiseert Dronewatch dit jaar voor het eerst een groot lezersonderzoek.

Waarvoor gebruikt men hun drone eigenlijk? Met wat voor drones vliegen mensen het meest? Hoeveel animo is er eigenlijk voor FPV-racing? Hoeveel mensen overwegen om beroepsmatig iets te gaan doen met drones? En wat vindt men van de regelgeving? Deze en andere vragen komen allemaal aan bod.

Ook KNVvL-leden die zich interesseren voor drones zijn van harte welkom mee te doen aan het onderzoek. Onder de deelnemers wordt een PowerEgg drone ter waarde van € 1.599,- verloot!

lees verder

RPAS CivOps 2018
Drones

RPAS CivOps 2018, the first drone conference subsequent to the publication of the Helsinki Declaration, will feature 40 presentations (in English) by speakers from Australia, Belgium, Canada, Finland, France, Germany, Italy, Netherlands, Norway, South Africa, Spain and the United Kingdom, as well as from international organisations, the European Commission, European Union agencies, and inter-governmental organisations.

lees verder

"Je komt als dronesector alleen verder als je gezamenlijk optrekt"
Drones

Bericht van Dronewatch. Ruim een eeuw geleden werd de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) opgericht. De vereniging houdt zich met alle takken van luchtvaart bezig, waaronder modelvliegsport en sinds een paar jaar ook met drones. Dronewatch vroeg directeur Ronald Termaat wat de KNVvL precies doet voor dronevliegend Nederland.

Wat is de KNVvL? Voor wie is de vereniging bestemd?

“De KNVvL is een vereniging voor alle luchtvarenden in Nederland. De vereniging werd in 1907 opgericht. In die tijd was er nog geen luchtvaartwetgeving, dus die hebben we in de loop der jaren samen met de overheid en andere partijen ontwikkeld. Het was in die tijd echt pionieren. Grote organisaties zoals KLM, de luchtmacht en het NLR komen allemaal voort vanuit de KNVvL. Vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw zijn we opgeschoven naar recreatief vliegen en vliegsport. Daar hoort ook modelvliegsport bij, en nu dus ook drones.”

lees verder

Vlieg Veilig app voor drones
Drones

Afgelopen zomer bracht verzekeraar a.s.r. met softwareontwikkelaar AirHub een app op de markt die dronevliegers helpt bij het veilig en verantwoord vliegen met hun drone. De Vlieg Veilig appwerd in eerste instantie uitgebracht voor gebruikers met een iPhone. Inmiddels heeft AirHub ook de ontwikkeling van de Android-versie van de app van a.s.r. afgerond, waarin meteen een aantal verbeteringen zijn doorgevoerd.

De Android-app is grotendeels gelijk aan de iOS-versie en biedt ook dezelfde functionaliteiten: een kaart met de verschillende vlieggebieden (No Fly Zones), een checklist met daarin de belangrijkste regels en een logboek met timer om de vluchten op te slaan. 

lees verder

Webinars for European Drone Community
Drones

Within the context of the EC COSME-funded DroneRules Project, a number of free webinars will take place in different languages. The objective of these webinars is to give drone users, both professional and amateur, an overview of the drone scene in Europe and the chance to interact with subject matters experts and industry professionals. 

The topics that will be addressed will cover the aspects of Safety, Insurance, Certification, and Regulation. During the webinar, the www.DroneRules.eu portal will be viewed & walked through, and there will be ample room for questions. 

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.

MinidronesInschrijven

locaties meer info