Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Drones

Speciaal voor het commerciële dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht.

Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij een ROC-light ontheffing.

Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange Verzekeringen, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft. Bekijk de voordelen voor bedrijven en piloten.


Nieuws
 

Maatschappelijke potentie drones grotendeels onbenut door angst in Den Haag
Drones

Ondernemers die innovatieve drone-toepassingen willen ontwikkelen worden teveel afgeremd door te strikte regelgeving als gevolg van angst voor drones bij politici in Den Haag. Daardoor lopen maatschappelijk relevante ontwikkelingen vertraging op en dreigt Nederland ingehaald te worden door het buitenland.

Daarvoor waarschuwden drie experts tijdens een paneldiscussie op een evenement over digitale ontwikkelingen.

lees verder

70% professionele minidrone-piloten beperkt door regelgeving
Drones

DroneWatch Professioneel opererende dronepiloten lopen in de praktijk tegen teveel en te strikte beperkingen aan, blijkt uit een enquête die Dronewatch.nl onlangs uitvoerde onder ruim honderd ROC-light vergunninghouders. Daardoor leidt de sector economische schade en wordt illegaal vliegen in de hand gewerkt. Dronewatch pleit daarom tijdens een rondetafelgesprek over drones dat op 8 maart in de Tweede Kamer plaatsvindt voor een verruiming van de mogelijkheden voor deze beroepsgroep.

lees verder

Model- en Dronevliegen onterecht in Algemene Plaatselijke Verordening
Modelvliegsport

Op 9 februari j.l. heeft de voorzitter van de afdeling Modelvliegsport een mail geschreven naar de gemeente Heerde. Dit naar aanleiding van het feit dat in artikel 2:23:1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van die gemeente een verbod is opgenomen, waarin wordt aangegeven dat hinderlijk drone- en/of modelvliegen op door de gemeente aangewezen plaatsen niet toegestaan is.

Onzerzijds is de gemeente Heerde er op gewezen dat het opnemen van zo’n verbod in de APV in strijd is met hogere regelgeving, lees de Wet Luchtvaart en o.a. de Regeling Op Afstand Bestuurde Luchtvaartuigen en de Regeling Modelvliegen.

lees verder

DARPAS onderdeel van de KNVvL afdeling Drones
Drones

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van DARPAS (Dutch Association for Remotely Piloted Aircraft Systems) heeft het bestuur unaniem groen licht gekregen om een onderdeel te worden van de KNVvL afdeling Drones.

Ronald Termaat, directeur van de KNVvL, gaf tijdens de ALV een presentatie over de KNVvL. Daarna is een goed gesprek ontstaan over hoe de toekomst eruit kan zien en wat de voordelen zijn. Zo kunnen de beroepsmatige dronevliegers meegenieten van de sinds meer dan 100 jaar opgebouwde ervaring met luchtvaart gerelateerde zaken. Ook zullen de drone-gerelateerde punten worden ingebracht in de vele overheidsoverlegorganen, waarin de KNVvL goed is vertegenwoordigd.  Sinds afgelopen jaar konden de leden van DARPAS al gebruikt maken van de aantrekkelijke collectieve verzekering voor ROC en ROC-light leden.

lees verder

Opinion on safe drone operations in Europe
Veiligheid

EASA The European Aviation Safety Agency (EASA) published the first formal Opinion on safe operations for small drones in Europe. This formal Opinion is an important stepping-stone to keep drone operations safe and secure and build a wider regulatory framework. The Opinion will serve as a basis for the European Commission to adopt concrete regulatory proposals later in the year. A first meeting chaired by the European Commission to discuss this Opinion with the EU Member States already took place on 21 February 2018.

lees verder

Olympische lichtshow met 1218 Inteldrones
Drones

Bericht van Computer Idee. Tijdens de Olympische Winterspelen te Pyeongchang worden er hopelijk heel wat wereldrecords verbroken. Maar een van de eersten staat niet op naam van een sporter, maar van Intel en zijn spectaculaire lichtshow.

Intel zette namelijk 1218 drones in, die synchroon met elkaar vlogen om in de lucht allerlei winterse figuren uit te beelden. Waaronder een snowboarder en uiteraard het Olympische logo. Nog niet eerder dansten er zoveel drones samen in één zwerm. Het vorige record stond overigens ook op naam van Intel, toen waren het er nog 500.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MinidronesInschrijven

locaties meer info