Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws over drones

Help, ik heb een drone!
Drones

Hierboven staat een kreet, die vaak op de sociale media werd en wordt geslaakt. Niet in de zin wat moet je er mee, maar wat kan en mag je er mee.

Eind 2016, begin 2017 is de afdeling Drones van onze vereniging (de KNVvL) van start gegaan. Aangezien ik met vallen en opstaan de weg heb leren vinden in het (professionele) drone gebeuren leek het mij een goed idee om daar lid van te worden, immers “eendracht maakt macht” en als goed Nederlander ook een beetje van “misschien levert het mij wat voordeel op”.

Ik ben dus in contact gekomen met de mensen van onze vereniging, heb gesprekken gevoerd en dat is de reden dat je vanaf nu met enige regelmaat stukjes van mijn hand mag gaan lezen.

lees verder

Registration opens for the 1st FAI International Drones Conference
Drones

FAI has issued an invitation to attend the 1st FAI International Drones Conference in Lausanne, Switzerland, from 1 - 3 September 2017 about Innovation, Safety and Sports.

The Conference and Expo are part of the EPFL Drone Days 2017 (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne) that features Lausanne, Canton de Vaud and Switzerland as a globally relevant hub for Drones.

“For an overview over the most recent developments in the world of Drones attendance at the 1st FAI International Drones Conference and Expo is a must. You will be informed about the exponentially fast growing use of Drones in society, be it for maintenance, rescue operations or daily logistics. The safety issues coming with these developments will be discussed by experts from government authorities and those who are at the forefront in developing state of the art technology to make Drones a regular part of air traffic in the sky. Last but not least, Drones are already being seen as a top level air sport, and emerging to become the number one air and maybe e-motor sport” says Frits Brink, FAI President.

lees verder

Drone racing: de sport van de toekomst?
Drones

Bericht van SPORTNEXT Drone racing is het nieuwste fenomeen in de sportwereld. Wereldwijd ontstaan er nieuwe organisaties, het aantal droneracers neemt snel toe en bedrijven beginnen te investeren in de sport. Ook in Nederland is drone racing aan een opmars bezig. Zoomin.TV en FormulaFPV hebben de handen ineengeslagen en willen van drone racing de sport van de toekomst maken.

Op 5 en 6 juni veranderde de Johan Cruijff ArenA in een drone racing track, tijdens de Drone Racing World Series 'The Launch'. Videospeler Zoomin.TV lanceerde in samenwerking met FormulaFPV, dat FPV drone racen promoot en organiseert, dit evenement. De twee partijen hebben de Drone Racing World Series in het leven geroepen om de potentie van de sport als entertainment- en mediaformule te demonstreren.

lees verder

DARPAS en de KNVvL; samen sterk
Drones

Per juli 2016 is de micro- en minidrones regeling van kracht. Deze regeling, voor beroepsmatige dronevliegers met een drone onder de 4 kilo, betekende het begin van de samenwerking tussen de KNVvL en DARPAS (Dutch Association for Remotely Piloted Aircraft Systems). Nu, bijna een jaar verder, wordt de samenwerking tussen beide verenigingen geïntensiveerd. Het grote gezamenlijke doel hierbij is een sterke Drone (RPAS) branche.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu richtte zich vorig jaar tot DARPAS en de KNVvL met het verzoek de examinering voor ROC-light in te richten. Beide organisaties werken sindsdien samen in de examencommissie Drones, aangevuld met zowel in- als externe examenexperts. “Er is een kwalitatief goed examen ontwikkeld dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse Overheid en aan de normen van EASA (European Aviation Safety Agency). Ook de samen ontwikkelde syllabus met leerstof is een geslaagd product van onze samenwerking” aldus Rob van Nieuwland, voorzitter van DARPAS.

lees verder

Nederland krijgt eigen Drone Film Festival
Drones

Op 8 september 2017 vindt in bioscoop Vue Hilversum de eerste editie van het Dutch Drone Film Festival (DDFF) plaats. Tijdens dit festival worden de beste dronevideo’s van Nederlandse makers op het witte doek vertoond. Per categorie wordt een DDFF-Award uitgereikt aan de maker van de beste video. Ook wordt tijdens de avond een publiekswinnaar bekend gemaakt. De initiatiefnemers willen met het event de positieve en creatieve mogelijkheden van drones onderstrepen. 
 
Game changer
Het Dutch Drone Film Festival is een initiatief van mediabedrijf The Broadcaster en de website Dronewatch.nl. “Drones worden vaak geassocieerd met gevaar en privacyschending. Wij willen de andere kant laten zien. Drones verbreden de blik van de journalistiek enorm en zijn in veel opzichten een game changer,” zegt initiatiefnemer Frank du Mosch (The Broadcaster). 

lees verder

Open drone-competitie voor software developers
Drones

Samen met TU Delft faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek organiseert softwarebedrijf Semantica uit Leiden in het najaar van 2017 de eerste jaarlijkse open drone-competitie voor software developers: Battle of the Drones.

De specialisten van de TU Delft, onder aansturing van assistent professor Guido de Croon, verzorgen de begeleiding. Hierdoor kunnen developers deelnemen zonder voorkennis van drones.

Vier teams van software developers en studenten programmeren drones om autonoom obstakels te omzeilen. Wie in 10 minuten tijd de meeste rondjes vliegt, wint de titel Snelste Software Developer van Nederland 2017.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.

MinidronesInschrijven

locaties meer info