Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Bedrijven

Speciaal voor het commerciële dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht.

Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij de een ROC-light ontheffing.

Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft.

Voor een bedrijf is het mogelijk via de KNVvL de wettelijk verplichte WA-verzekering af te sluiten tegen een aantrekkelijk tarief.

Specificaties verzekering

- De kosten van de verzekering bedragen € 275 exclusief assurantiebelasting (€ 333 incl.).
- Het standaard verzekerd bedrag is 1 miljoen euro. Dit bedrag kan je in overleg met Driessen en Rappange verhogen.
- Je kan tot maximaal drie drones (tot en met 4 kilo) op de polis verzekeren. Heb je meer of zwaardere drones, dan neemt Driessen en Rappange contact met je op voor een passende aanvulling.

Spelregels

- Je meldt je bedrijf aan bij de KNVvL. Hierbij hebben we het KvK-uittreksel van je bedrijf nodig.
- Stuurt je gegevens zo spoedig mogelijk door naar Driessen en Rappange. Zij zullen de verzekering verder met je afsluiten.
- Piloten kunnen alleen onder deze verzekering vliegen als ze zelf ook individueel lid zijn van de KNVvL. Dit kan de piloot regelen via www.KNVvL.nl/lidworden.
- Piloten worden dan gekoppeld aan het bedrijf.
- Iedere piloot is in het bezit van het theoriecertificaat Minidrones of heeft vrijstelling hiervoor op basis van een geldig vliegbrevet.
- Een praktijkcertificaat voor de piloten is voor deze verzekering niet vereist. Uit het oogpunt van veiligheid adviseren wij echter wel praktijklessen te volgen, zeker voor beginnende piloten. Hiervoor kan je terecht bij de Drone Flight Academy.
- De eenmalige inschrijfkosten bedragen € 80,-.

Verzekeringscertificaat

Via Driessen en Rappange wordt een verzekeringscertificaat verstrekt op naam van het bedrijf. Hierop staan de registratienummers van de verzekerde drones.  

ROC-light ontheffing

Als je het verzekeringscertificaat, het certificaat theorie-examen Minidrones en de registratie van de drone(s) op orde hebt, kun je de ROC-light ontheffing aanvragen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Aanmelden bedrijf

Aanmelden kan via het formulier Aanmelding bedrijf KNVvL afdeling Drones.

Piloten

Onder de afdeling Drones vallen uitsluitend piloten die hun drone voor commerciële doeleinden gebruiken. Leden maken gebruik van de voordelen van het lidmaatschap en zij ondersteunen de KNVvL bij het behouden van de luchtvaartactiviteiten in Nederland. Ook zorgt de KNVvL dat vliegen met een drone voor zakelijke doelen mogelijk is en blijft.

Het lidmaatschap voor een piloot bedraagt € 100 per jaar. Inschrijven kan via www.KNVvL.nl/lidworden.
 

Magazine Drones en Modelvliegen

Bij het lidmaatschap is een abonnement op het magazine Drones en Modelvliegen inbegrepen. Je ontvangt, na je aanmelding, het meest recente exemplaar samen met je ledenpas.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MinidronesInschrijven