Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Drones

Speciaal voor het commerciële dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht.

Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij een ROC-light ontheffing.

Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange Verzekeringen, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft. Bekijk de voordelen voor bedrijven en piloten.


Nieuws
 

GhettoDino met volle snelheid over de streep
Modelvliegsport

Dino Joghi - ook wel bekend onder de bijnaam GhettoDino - eindigde zaterdag 19 mei als dagwinnaar van de tweede ranking van het Nederlands Kampioenschap Drone Race 2018.

De tweede ranking van het NK Drone Race 2018 werd op 19 Mei gevlogen bij de Vughtse Modelvliegclub The Hawks in Vught. Al vroeg in de ochtend arriveerden de eerste piloten van in totaal 52 deelnemers op het veld van de modelvliegclub.

Er is dan ook voor de wedstrijd begint weer even de tijd om met elkaar kennis te maken en bij te praten.

lees verder

Privacy Policy KNVvL
Afdelingen

KNVvL Privacy Policy Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL)

De KNVvL hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. De KNVvL houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

lees verder

Hulpdiensten tijdens reanimatie gehinderd door drone
Drones

Bericht van Dronewatch. Een drone heeft maandagmorgen hulpdiensten belemmerd die in de Zeeuwse plaats Hulst bezig waren met een reanimatie van een hoogzwangere vrouw.

De politie ging direct op zoek naar de bestuurder van de drone en riep getuigen op zich te melden. Inmiddels heeft de bestuurder van de drone zich gemeld bij de politie. 

lees verder

Nieuwe Hollandse Waterlinie vanuit de lucht in 360º
Drones

Op het toeristische platform Show Me Holland zijn vanaf deze zomer de forten, vestingen en werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een wel heel bijzondere manier te bekijken.

De highlights van het historische verdedigingswerk worden de komende weken namelijk door middel van drones vanuit de lucht in 360º vastgelegd. De eerste locaties zijn nu al vanuit een interactief vogelperspectief te bekijken op www.showmeholland.com

lees verder

Maatschappelijke potentie drones grotendeels onbenut door angst in Den Haag
Drones

Ondernemers die innovatieve drone-toepassingen willen ontwikkelen worden teveel afgeremd door te strikte regelgeving als gevolg van angst voor drones bij politici in Den Haag. Daardoor lopen maatschappelijk relevante ontwikkelingen vertraging op en dreigt Nederland ingehaald te worden door het buitenland.

Daarvoor waarschuwden drie experts tijdens een paneldiscussie op een evenement over digitale ontwikkelingen.

lees verder

70% professionele minidrone-piloten beperkt door regelgeving
Drones

DroneWatch Professioneel opererende dronepiloten lopen in de praktijk tegen teveel en te strikte beperkingen aan, blijkt uit een enquête die Dronewatch.nl onlangs uitvoerde onder ruim honderd ROC-light vergunninghouders. Daardoor leidt de sector economische schade en wordt illegaal vliegen in de hand gewerkt. Dronewatch pleit daarom tijdens een rondetafelgesprek over drones dat op 8 maart in de Tweede Kamer plaatsvindt voor een verruiming van de mogelijkheden voor deze beroepsgroep.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MinidronesInschrijven

locaties meer info