Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

NK Deltavliegen - actuele informatie

NK 2017 - data, locaties en inschrijven

Het NK slepen zal plaatsvinden van zaterdag 2 tot dinsdag 5 september (let op: deze datum is gewijzigd tov een eerdere aankondiging).

Kijk hier voor foto's en resutlaten.

De herkansing voor het NK berg welke eerder was afgelast is in Greifenburg van 10 tot en met 15 september met de registratie op 9 september

De piloten, die zich al hadden opgegeven voor april (en dat ook al hebben betaald) en nu niet mee kunnen doen, kunnen het inschrijfgeld (op 40 euro na) terug ontvangen.

Laat dit dan weten aan de sportcommissie, dan kan de financiële afdeling in Woerden om een terugbetaling worden gevraagd.

NK slepen 2017

Er is nu definitief positief bericht over/van onze NK sleep locatie. Jawel, een nieuwe locatie, wij zijn namelijk van harte welkom bij de zweefvliegclub Salland bij Lemelerveld: https://aeroclubsalland.nl/aeroclub-salland/vereniging. Een wat centraler gelegen locatie en naar wij verwachten ook thermischer dan Stadskanaal.

De zweefvliegclub heeft diverse faciliteiten en hoopt dat wij hier gebruik van gaan maken, graag dus hier de camping en kantine benutten.

De kosten van het slepen kunnen we, met dank aan de gastvrijheid op Salland, op 95 euro houden.

Om mee te kunnen doen aan het NK slepen gelden de volgende eisen:

  • Je hebt een geldig B3 met sleepaantekening
  • Je hebt een WA-verzekering die schade door deltavliegen dekt
  • Je liegt met wieltjes of skids

Bij deze het verzoek je aan te melden voor het NK slepen op Salland!

Graag even een mail, zodat ik de financiële afdeling in Woerden kan vragen je daarna een factuur te sturen. Die komt per email, graag die dan z.s.m. betalen.

Zodra de site voor het NK slepen bij Airtribune rond is, wordt dat nog gemeld. Wij willen ook graag deze site benutten t.b.v. het NK slepen, zodat de organisatie kan zien hoe het de piloten vergaat tijdens de wedstrijd, een veiligheidsaspect dus. Maar het is natuurlijk ook leuk voor de thuisblijvers.

Wie heeft nog zin om te komen helpen tijdens één van beide evenementen?  Meldt je dan ook even z.s.m. aan.

NK bergvliegen - Greifenburg

De online inschrijving voor het NK in Greifenburg is open. Via deze link kun je je aanmelden en betalen: https://airtribune.com/dutchopen2017

Voor het deelnemen aan het NK bergvliegen gelden deze eisen:

  • Je hebt een geldig B3 met bergaantekening
  • Je hebt een WA-verzekering die schade door deltavliegen dekt
  • Je hebt een ziektekostenverzekering
  • Je hebt een FAI-sportlicentie

De kosten zijn € 125 als je betaalt voor 1 april, daarna kost deelname € 170. Bij inschrijving krijg je een t-shirt cadeau. Je plek wordt definitief gereserveerd na betaling van in ieder geval de registratiekosten van € 40. Het overige deelnamegeld kun je betalen tijdens de registratie op zondag 23 april. Je kunt ook bij aanmelding direct het hele bedrag betalen. Een sportlicentie kun je vooraf bij de KNVvL aanvragen. Meer informatie daarover staat op de pagina over contributies.

Aanvullende informatie in 'Local Regulations'

Nadere informatie over het kampioenschap lees je in de Local Regulations (.doc). Houd de afdelingswebsite en de wedstrijdsite in de gaten voor de laatste informatie.

Retrieve

We kijken nog hoe we de retrieve organiseren bij het NK bergvliegen dit jaar. Daarover volgt later meer informatie.

Live-tracking via Airtribune

Dit jaar maken we voor het eerst gebruik van de gratis app Airtribune omdat de kosten van de livetrackers te hoog werden. Om gebruik te maken van Airtribune heb je een smartphone nodig die een EU-belbundel heeft en waarop Airtribune is geïnstalleerd. Voor het gebruik van Airtribune is gedurende de totale Dutch Open maximaal 100MB nodig. Afhankelijk van je provider kost dat tussen € 5 en € 15. De app werkt op Android 4.0.3 of IOS 7 of hoger.

De meeste piloten hebben een smartphone, maar wij weten dat er een kleine groep is voor wie dit niet geldt of die het moeilijk vinden dit te organiseren. Daarom kun je je bij vragen of problemen melden bij de organisatie. Tevens wordt er zondag avond 23 april smartphone-hulp geboden voor degene die dit nodig hebben.

Sportklasse en rigids

Bij voldoende aanmeldingen van rigids (klasse 5) kan er voor die klasse een aparte wedstrijd komen, met eigen scoring. Ook een sportklasse is mogelijk bij voldoende aanmelding.

Vrijwiligers gezocht

Mocht je liever komen helpen dan deelnemen, dan ben je van harte welkom. We kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken, zowel tijdens het NK slepen als in Greifenburg. En als vrijwilliger kun je zelf ook lekker eens vliegen. Wil je meer weten of aanmelden als vrijwilliger, stuur dan een mailtje naar de organisatie.

NK 2017 - aankondiging

Het Nederlands Kampioenschap deltavliegen bestaat vaak uit twee delen: een sleepwedstrijd en een bergwedstrijd. Het is een open kampioenschap, wat inhoudt dat ook piloten uit het buitenland mee kunnen doen. De sportcommissie van de afdeling Deltavliegen organiseert deze wedstrijd.

Het NK bergvliegen is altijd in het buitenland, meestal in de Alpen. Tijdens de wedstrijddagen worden zo veel mogelijk taken gevlogen, van verschillende lengte en met verschillende routes.

Het NK slepen wordt meestal in Nederland georganiseerd. De afgelopen jaren was dat op luchtmachtbasis Deelen, waar prachtige vluchten gemaakt zijn over de Veluwe. In 2016 was helaas het weer zo slecht dat dit deel van het NK niet door ging. Vanaf 2017 is het op een nieuwe locatie.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info