Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Op deze pagina houden we onze leden op de hoogte van al het nieuws rondom deltavliegen. Activiteiten van de afdeling, nieuws over materiaal en vliegstekken enzovoorts. Heb je zelf een nieuwtje of organiseert je club een activiteit? Stuur dan een bericht naar communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl.

Nieuwsoverzicht

Convenant melden luchtvaartvoorvallen ILT en de KNVvL
Afdelingen

Op woensdag 6 juni werd het convenant getekend tussen ILT en de KNVvL inzake het melden van voorvallen en incidenten voor de luchtsporten. Met deze ondertekening is een grote stap vooruit gezet voor het verhogen van de luchtvaartveiligheid.

Er wordt gevolg gegeven aan EU verordening 376/2014, maar in een format waarbij de KNVvL de meldingen via eigen meldingsmiddelen kan verzamelen. KNVvL zal deze meldingen anoniem doorzetten aan het Analyse Bureau Luchtvaart (ABL) waarmee wordt voldaan aan de Europese regel.

lees verder

Zweefvliegdag bij Aeroclub Salland
Afdelingen

Regelmatig organiseert de ALA kennismakingsevents binnen de KNVvL. Ditmaal kun je op 27 juni kennismaken met zweefvliegen.

Naast een inleiding over zweefvliegen in Nederland kunnen deelnemers een kennismakingsvlucht maken per tweezits-zweefvliegtuig met instructeur en proeven van de bedrijvigheid van een zweefvliegstrip en de zweefvliegerij.

lees verder

Waarschuwing kiel Relax/RX2 Icaro 2000
Deltavliegen

Dit voorjaar zagen we bij verschillende toestelchecks een slijtplek op de kiel bij de Relax/RX2 van Icaro 2000. De slijtage wordt veroorzaakt door een onderdeel van het crossbarscharnier, en kan erg schadelijk zijn voor de vleugel. Het kan zelfs zo veel van de kielbuis af slijten, dat de kiel te dun wordt en dus onveilig.

Heb je een Relax of RX2, controleer je kiel dan liefst vóór de volgende vlucht op slijtage. Beginnende slijtage kun je stoppen; bij te veel slijtage moet de kiel vervangen worden. Er mag maximaal 0,1 millimeter zijn afgesleten.

lees verder

Privacy Policy KNVvL
Afdelingen

KNVvL Privacy Policy Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL)

De KNVvL hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. De KNVvL houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

lees verder

Vernieuwing mijn.KNVvL.nl
Afdelingen

We hebben een nieuwe versie van mijn.KNVvL.nl. Direct opvallend is het vernieuwde uiterlijk, maar het belangrijkste is dat een aantal functies is verbeterd en nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd. Ook is de site nu goed te raadplegen met mobiele apparaten.

Een grote verandering is de elektronische leeromgeving (ELO); straks kan je via deze weg inschrijven voor bijvoorbeeld examens en in een later stadium lopen ook de brevetaanvragen voor het KEI via mijn.KNVvL.nl. Van deze ELO zie je op dit moment nog weinig, we gaan deze nu verder ontwikkelen.

De basisfuncties zoals bijvoorbeeld het bekijken van je persoonsgegevens, facturen en brevetten zijn hetzelfde gebleven.

lees verder

Voorjaarsvergadering Ledenraad KNVvL
Afdelingen

De voorjaarsvergadering van de Ledenraad van de KNVvL zal plaatsvinden op woensdag 30 mei 2018.

Locatie: Hotel en Congrescentrum Papendal, Papendallaan 3, Arnhem
Tijd: 19.30 uur
Inloop: vanaf 19.00 uur

De leden en plaatsvervangende leden van de Ledenraad hebben een uitnodiging ontvangen.

Wanneer je aanwezig wilt zijn kun je dit aangeven door een mail te sturen naar elianne.mercx@KNVvL.nl..

lees verder

EASA Roadshow in Nederland
Veiligheid

De KNVvL en AOPA organiseren samen met ILT en DGLM op 4 mei de EASA (European Aviation Safety Agency) Roadshow om toe te lichten hoe Europese luchtvaartwetgeving tot stand komt en wat ons in de komende tijd te wachten staat.

De nieuwe ontwikkelingen worden besproken, evenals hoe Nederland inspeelt op de wet- en regelgevingsprocessen.

ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) en DGLM (Directoraat Generaal Luchtvaart en Maritieme zaken, onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) geven een toelichting op hun rol in de EASA-processen. De voorzitter van de werkgroep die de link vormt tussen de GA-sector en de wetgevers komt toelichten hoe wij als General Aviation kunnen inspelen op de EASA-processen.

lees verder

Update handboek afdeling Deltavliegen: versie 2.03 staat online
Deltavliegen

Er is een nieuwe versie van het handboek afdeling Deltavliegen gepubliceerd. De belangrijkste wijziging is het verruimen van de bevoegdheden van verenigingsinstructeurs: zij mogen nu ook, onder bepaalde omstandigheden, instructie geven aan piloten met een geldig B1 en voldoende ervaring. Dat is niet de enige wijziging; er zijn in verschillende hoofdstukken wat kleinere zaken aangepast of duidelijker geformuleerd.

In dit bericht staat een overzicht van de aanpassingen. Neem hier kennis van en neem het handboek nog eens goed door. De wijzigingen gaan in op 16 mei 2018.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info