Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Op deze pagina houden we onze leden op de hoogte van al het nieuws rondom deltavliegen. Activiteiten van de afdeling, nieuws over materiaal en vliegstekken enzovoorts. Heb je zelf een nieuwtje of organiseert je club een activiteit? Stuur dan een bericht naar communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl.

Nieuwsoverzicht

Duinbeheerder PWN bezoekt soarstek Langevelderslag
Deltavliegen

Vrijdag 17 februari brachten twee medewerkers van drinkwaterleverancier en duinbeheerder PWN een werkbezoek aan onze officiële startlocatie op Langevelderslag. PWN is de beheerder van het duingebied rondom Wijk aan Zee, een zeer poplaire maar niet officiële locatie om te soaren. PWN maakt zich zorgen over de schade die aan het duin kan ontstaan als er door delta- en schermvliegpiloten veelvuldig tegen en op het duin wordt gelopen om te starten en te landen. Daarom zijn zij komen kijken hoe de afdelingen KNVvL-afdelingen delta- en schermvliegen dat op de locatie Langevelderslag hebben geregeld.

lees verder

Pictogrammen EHPU
Schermvliegen

De Europese unie voor deltavliegen en schermvliegen (EHPU) heeft nieuwe, strak vormgegeven pictogrammen gelanceerd, die de gestandaardiseerde Europese regels in de lucht (ook wel SERA genoemd) gaan uitbeelden. De bedoeling is dat deze picto’s worden opgenomen in lesmateriaal, op informatieborden bij stekken enzovoorts.

Onderstaand de 10 nieuwe pictorgrammen, waarvan de betekenis in een keer duidelijk moet zijn. Beweeg je muis over een pictogram als je de uitleg wil zien en klik erop voor een grotere afbeelding. De pictogrammen zijn beschikbaar als schermafbeelding (png) of als hoge kwaliteit print-versie (eps) via deze dropbox-link: https://www.dropbox.com/sh/c54lvk0knhxrnhq/AABDI0b0BqqO4PLviai5955ea?dl=0

lees verder

Nieuwe versie van het handboek
Deltavliegen

Een nieuwe versie van het handboek Deltavliegen, versie 2.02, is beschikbaar. Met name het brevetteringsreglement is grondig gewijzigd.

Zo zijn alle termijnen verlengd naar 3 jaar, zijn aantallen te behalen vluchten voor een aantekening of brevet niet langer eisen maar richtlijnen waar een instructeur naar eigen inzicht vanaf kan wijken, is er een mogelijkheid tot het benoemen van waarnemers - door het bestuur benoemde piloten met bijzonder veel ervaring - die vluchten voor het behalen van brevet B3 mogen aftekenen en is er een eis aan het aantal vluchten en uren (30 vluchten respectievelijk 10 uur) dat je in de laatste 3 jaar gevlogen moet hebben voor het geldig houden van je brevet. Het voledige reglementen en de nieuwe versie van het handboek zijn hier te vinden.

De nieuwe reglementen zullen ingaan per 16 maart 2017. Bijpassende formulieren voor het aftekenen van de taken voor brevetten en aantekeningen en het aanvragen daarvan komen binnen enkele weken beschikbaar.

lees verder

Erkenning brevetten door Oostenrijk
Schermvliegen

De langverwachte regeling voor buitenlandse paragliders en deltavliegers is nu gepubliceerd in het Oostenrijkse staatsblad. Dit betekent dat vanaf 1 maart 2017 de Nederlandse brevetten voor schermvliegen en deltavliegen in Oostenrijk officieel geldig zijn. Met een Nederlands brevet en IPPI-kaart kun je in Oostenrijk met een gerust hart je vluchten gaan maken, inclusief overlandvluchten. De erkenning geldt niet voor eventuele aantekeningen op je brevet, maar wel voor niet-commerciële tandemvluchten. De hele regeling kun je hier lezen.

lees verder

Vacatures afdelingsbestuur en -commissies Deltavliegen
Deltavliegen

We hebben enkele vacatures binnen de afdeling. We hopen dat zich hiervoor kandidaten melden zodat al het nuttige werk doorgang kan vinden. Zo zoeken we met spoed een penningmeester en een redacteur voor LIFT, algemene bestuursleden én een nieuwe voorzitter.

 

lees verder

Nieuwe pictogrammen Europese regels in de lucht
Deltavliegen

De Europese unie voor deltavliegen en schermvliegen (EHPU) lanceert binnenkort nieuwe, strak vormgegeven pictogrammen die de gestandaardiseerde Europese regels in de lucht (ook wel SERA genoemd) gaan uitbeelden. De bedoeling is dat deze picto’s worden opgenomen in lesmateriaal, op informatieborden bij stekken enzovoorts.

lees verder

Promotiecommissie deltavliegen timmert aan de weg
Deltavliegen

De afdeling heeft een actieve commissie die zich inspant om het deltavliegen meer bekendheid te geven (kandidaat-piloten te werven) en de sport aantrekkelijk te houden voor bestaande piloten. Ze doen nu vooral veel achter de schermen maar zijn hard aan het werk. Hier een korte update.

lees verder

Data NK Deltavliegen 2017 bekend
Deltavliegen

Het NK Deltavliegen 2017 bestaat weer als vanouds uit 2 delen: bergvliegen en slepen. Nog niet alle details zijn rond maar de data zijn bekend. Vrijwilligers kunnen zich ook al melden.

Het NK Bergvliegen wordt gehouden van maandag 24 tot en met zaterdag 29 april op Greifenburg. De inschrijving is op zondagavond 23 april.

Het NK Slepen is gepland voor donderdag 7 tot en met zondag 10 september. De locatie is nog niet bekend.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

locaties meer info