Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Op deze pagina houden we onze leden op de hoogte van al het nieuws rondom deltavliegen. Activiteiten van de afdeling, nieuws over materiaal en vliegstekken enzovoorts. Heb je zelf een nieuwtje of organiseert je club een activiteit? Stuur dan een bericht naar communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl.

Nieuwsoverzicht

Vliegbril en KNVvL vernieuwen samenwerking
Afdelingen

Veiligheid is in de luchtsport een belangrijk en terugkerend item. Naast kennis van zaken, begint dat ook met goed zicht in de lucht. Samen met Vliegbril geeft de KNVvL daar extra aandacht aan en draagt de sportbond op deze manier bij om de veiligheid in de lucht nog verder te vergroten.

Vliegbril is expert in brillen die op maat worden gemaakt en van speciale zon- en correctieglazen worden voorzien waarmee de piloot in de lucht optimaal zicht heeft. Deze brillen worden niet alleen door hobbyisten, maar ook veelvuldig gebruikt door beroepsvliegers. Leden van de KNVvL kunnen van deze samenwerking extra profiteren; zij krijgen namelijk 15% korting op de aanschaf van een nieuwe (vlieg)bril.

lees verder

Steeds meer sportclubs regelen hun privacy-zaken
Verenigingen

Het zal geen sportclub ontgaan zijn dat op 25 mei de nieuwe privacywet, de AVG is ingegaan. Vrijwel elke organisatie die over persoonlijke informatie van mensen beschikt, moet maatregelen nemen om die informatie naar behoren te beschermen en moet bovendien kunnen aantonen welke inspanningen het daarvoor doet.

In het voorjaar, vlak voor het ingaan van de wet, bleek dat veel sportverenigingen de zaken nog niet helemaal op orde hadden. Steeds meer clubs realiseren zich echter het belang van de vereiste maatregelen en werken hier hard aan.

lees verder

KNVvL Jaarverslag 2017
Afdelingen

Het KNVvL Jaarverslag 2017, met een overzicht van de activiteiten van de afdelingen en het verenigingsbureau in 2017, kun je hier lezen. 

lees verder

De laatste taak van het EK Deltavliegen
Deltavliegen

Gisteren werd de dag gecanceled vanwege wind uit de verkeerde richting en wel heel veel bewolking. Toen we vanochtend wakker werden stond de wind goed maar de bewolking was nog steeds 100%. 

De wedstrijd mocht niet als een nachtkaars uit gaan, maar het zag er niet goed uit. 50/50 was de kans naar mijn idee dat we gingen vliegen.  

Op de startplek had niet iedereen even veel haast om op te bouwen. Maar langzaam maar zeker kwamen er wat gaten in de bewolking en liet de zon zich steeds vaker zien. Vanwege de wind kregen we een taak naar het zuiden met een flink stuk tegen de wind erin. Bij de start stond degene voor me nog te treuzelen, dus die heb ik gepushed (verplicht starten binnen 1 minuut). Dat deed ik omdat je op een lastige dag als vandaag je samen moet vliegen en hij verstoorde dit door een gat te maken tussen de piloten.  

lees verder

KNVvL Juridische Commissie 2.0
Afdelingen

Rechtspraak KNVvL-voorzitter Ronald Schnitker heeft onlangs oud-hoofdbestuurslid luchtruim- en milieuzaken Dick van het Kaar bereid gevonden het voorzitterschap van de Juridische Commissie (wederom) op zich te nemen.

Het is alweer een aantal jaren geleden dat de KNVvL een commissie in het leven heeft geroepen met als doelstelling verenigingsleden, daar waar nodig, juridisch te ondersteunen in geschillen. Na een ogenschijnlijk rustige periode is het de bedoeling dat de commissie weer volop actief wordt.

lees verder

EK Deltavliegen 2018 van start
Deltavliegen

Een selectie van de Nederlandse kernploeg is uitgezonden naar het Europees kampioenschap Deltavliegen in Kruševo, nabij de Albanese grens in Macedonië.  Met 90 andere piloten, uit 21 landen, zal van 9 tot 20 juli gestreden worden om de Europese titel.

In dit 11 dagen durend EK starten de deltapiloten vanaf een 1350m hoge berg, vanwaar ze taken met hoogtes tot zo’n 3.000 meter boven het zowel bergachtige als vlakke land vliegen. Met de verwachtte uitstekende weersomstandigheden in de Balkan, kunnen de grootst gevlogen afstanden in deze fysiek zware wedstrijd wel meer dan 150km gaan bedragen, waarbij vluchtduren van 5 tot 6 uren niet ondenkbaar zijn.

lees verder

Workshop voor de General Aviation 2018
Afdelingen

Op vrijdag 9 november 2018 wordt de jaarlijkse workshop voor de kleine luchtvaart gehouden in het auditorium van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol Oost. Het thema voor dit jaar is: ontwikkelingen aan de horizon.

De workshop wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Navigatie (NIN), Aircraft Owners and Pilots Association Netherlands (AOPA-NL) en de KNVvL.

lees verder

Elsefly 2018: back to basic
Afdelingen

ElseFly is een jaarlijks evenement op het terrein van De Strandhoeve en is bij uitstek de plaats waar alle vrije luchtsporten samenkomen. Dit jaar zullen er op Elsefly 2018 alleen paramotors, schermvliegers, parachutisten en heteluchtballonnen te zien zijn. Entree voor bezoekers is gratis.

ElseFly is een Fly-In: een evenement voor en door piloten en vliegers. Een gezellige samenkomst van iedereen die aan luchtsport doet of daarin geinteresseerd is. Of men nu zelf vliegt of als bezoeker komt: het is samen genieten van de liefde voor het vliegen.

Kortom: hier moet je bij zijn!

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info