Officiƫle website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Praktische informatie ballonvaart

Wees je ervan bewust dat een ballonvaart op de geplande dag niet altijd door kan gaan vanwege ongunstig weer. Het weer wordt (tot vlak voor vertrek) nauwlettend in de gaten gehouden. Bijvoorbeeld aankomende buien of harde wind op lage hoogte kunnen een piloot doen besluiten de vaart te annuleren. De minimum normen waaraan het weer moet voldoen om een ballonvaart door te laten gaan zijn in het handboek van de ballonvaarder vastgelegd.

Doe kleding aan die past bij het weer alsof je een stevige wandeling gaat maken inclusief stevige schoenen. Draag het liefst kleding van natuurlijke materialen. Neem een jasje of een trui mee voor na de landing. In de ballon is het niet koud, eerder warmer dan op de grond. Daarom kan het fijn zijn een flesje water mee te nemen en een pet die bescherming biedt tegen de warmte van de branders. Daarnaast is het leuk een foto- of filmcamera mee te nemen. Wel is het meenemen van deze apparatuur op eigen risico.

Je kunt eventuele vragen altijd telefonisch of vlak voor de vaart persoonlijk stellen aan het bedrijf of de piloot. Daarnaast geeft de piloot voor vertrek ook een uitgebreide briefing.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info