Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Ballonnieuws

Ballonmuseum Borne woensdag te zien bij SBS6
Ballonvaren

Luchtballonverzamelaar Gertjan Veldman is woensdag 11 april te zien bij SBS6 in het nieuwe seizoen van 'Verzamelkoorts'.

De Bornenaar is al diverse keren te zien geweest in regionale en landelijke televisieprogramma's, onder andere bij RTV Oost, NPO3 en RTL4. In Verzamelkoorts laat hij presentatrice Kim Lian van der Meij zijn ballonmuseum zien.

Gertjan werkt en is in opleiding als ballonvaarder bij een ballonvaartmaatschappij. Vorig jaar won hij de Dutch Collector Award en hij heeft inmiddels honderden artikelen verzameld met betrekking tot luchtballonnen. In zijn zoldermuseum vindt je stropdassen, puzzels, certificaten, sleutelhangers, postzegels, petjes, miniatuurballonnen, champagne flessen, pennen; je kunt het zo gek niet bedenken of het staat wel bij hem op zolder.

lees verder

De fascinerende wereld van de ballonvaart
Ballonvaren

Op 5 april 2018 vertoont Ben Bläss om 20.00 uur in het Schaffelaartheater te Barneveld zijn vermaarde multimedia show met als titel: “De wonderlijke wereld van de ballonvaart” of “Ballonvaren over drie continenten”.

Ben is de geestelijke vader van Nederlands oudste ballonfestival (Internationale Ballonfiësta Barneveld) en wereldwijd gerespecteerd als ballonfotograaf.

De avond zal helemaal in het teken staan van de ballonvaart.

lees verder

Nieuwe regels ballonvaren
Ballonvaren

Eindelijk zijn, na een lange voorbereiding, op 14 maart 2018 de nieuwe regels rond ballonvaren gepubliceerd. Het betreft de OPS Balloon Regulation Part BOP Balloon Operations (Regulation 2018/395) en de Regulation amending Regulation 965/2012 (Regulation 2018/394). De Acceptable Means of Compliance (AMC) en Guidance Material (GM) volgen binnen enkele weken.

Karel Abbenes nam namens de KNVvL deel aan de EASA-besprekingen. Met de publicatie van de regelingen is de taak van de werkgroep afgerond en hebben we hopelijk bereikt wat we wilden bereiken: een vereenvoudiging van de regels die EASA voor ballonvaren in gedachten had.

lees verder

Refresher CPL(FB) cursussen
Ballonvaren

LET OP! Beide refreshers zijn nu op 1 dag gecombineerd.

Zoals eerder gecommuniceerd moeten alle CPL(FB) houders ook in 2018 twee refresher cursussen volgen om aan de eisen voor verlenging van het CPL(FB) te voldoen. De refreshers 'Wetgeving / Airlaw' en 'Ballonvaren' zijn nu ingepland.

Beide refreshers zijn verplicht voor de geldigheid van je brevet. De refresher dag is dagvullend van 9.00 - 18.00 uur (tijden onder voorbehoud) en worden afgesloten met een stempel in je logboek als bewijs van deelname.

Bij je aanmelding kun je direct afrekenen via iDeal. We sturen geen aparte factuur, maar indien nodig kun je de betalingsbevestiging als betalingsbewijs gebruiken. 

lees verder

PART FCL ballonvaren en zweefvliegen
Ballonvaren

Rijksoverheid Via het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft ons het nieuws bereikt dat de Europese Commissie in haar bijeenkomst van 26 oktober overeenstemming bereikt heeft over de definitie van een Declared Training Organisation (DTO) en het uiterlijke moment van invoering.

Voor gemotoriseerde vliegtuigen en helikopters is een uiterste invoeringsdatum van 8 april 2019 aangenomen. Voor ballonvaren en zweefvliegen is dat 8 april 2020 geworden. Ieder EU-land kan kiezen of ze gebruik willen maken van deze verlengde implementatie. Nederland zal hier gebruik van maken.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER

locaties meer info