Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

SUV tussen de Formule 1 ballonnen

Afgelopen dagen waren wij met ons team gestationeerd in Vielsalm, België, waar het NK-ballonvaren dit jaar plaats vond. Naast de 11 deelnemers uit Nederland waren er nog 47 teams uit andere landen. Al met al een heel groot deelnemersveld.

Woensdag kwamen wij aan in ons huisje, voorzien van heerlijke bedden met plastic matrassen, wc en badkamer zonder sloten. Nou zijn wij heel vertrouwd met elkaar in ons team, maar er zijn toch grenzen. Dus met een roze marker gaven we aan of iets bezet was.

Woensdagavond was de eerste briefing met alle regeltjes. Donderdagochtend ging om vier uur de wekker, zodat we ons om vijf uur nog redelijk fit konden melden voor de briefing. Vier opdrachten en bijna drie uur na opstijgen, zijn wij weer geland en heel tevreden. Met onze grote ballon (A-105) tussen veelal wedstrijdballonnen hebben we het niet slecht gedaan. Vierde Nederlander en 22e in totaal; we hadden een glimlach van oor tot oor.

Deze avond en de volgende ochtend werden gecanceld, maar vrijdagavond mochten we starten vanaf het parkeerterrein van Spa–Francorchamps. (Spa-Francorchamps is het racecircuit waar jaarlijks de Grand Prix Formule 1 van België wordt georganiseerd.) Niets is mooiers dan als oud-coureur mogen varen over dit circuit. Optimaal genieten dus, voor zover je daar tijd voor hebt. Schijnbaar hadden we toch teveel rondgekeken, want deze opdrachten hadden we niet briljant uitgevoerd en we zakten behoorlijk in de ranking.

Zaterdagnacht, al heel wat minder fit, ging weer die wekker om vier uur. Bij de briefing kregen we vrije keus voor een opstijgplek en drie opdrachten. Al vrij snel hadden we een plekje en na snel opbouwen waren we op weg. Twee van de drie opdrachten waren goed gedaan, alleen het varen in een elleboog was niet aan ons besteed. Maar inmiddels waren we toch zesde Nederlander, dus wij zijn helemaal tevreden.

In de avond hebben we veel van de omgeving gezien. Bij het veld werd echter besloten niet te gaan varen. Een wijze beslissing, wij wilden überhaupt niet gegaan en met ons vele niet.

Na nog een laatste nacht op het heerlijke zweterige matras sleepten wij ons nog eenmaal naar de briefing. Daar werd besloten tot uitstel en nog een keer uitstel. En zoals het vaak gaat: van uitstel komt... afstel.

Conclusie: heerlijke dagen gehad, drie prachtige vaarten gemaakt, 10 opdrachten en als zesde Nederlander (met een SUV ballon) een mooi resultaat.

Wat ons betreft tot volgend jaar.

Tineke Bardewee, GH-Ballooning

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

locaties meer info