Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Ballonnieuws

KNVvL TO: eerste lesavond theorie Ballonvaren
Ballonvaren

Op 26 september was het zover: de start van de theorielessen voor kandidaat- ballonvaarders. Er is gestart met het onderdeel Meteorologie. Negen cursisten volgden de les die gegeven werd door Guido Arts en René Zwarteveen. Guido verzorgde de algemene kennis en René zorgde voor de koppeling naar het ballonvaren. Het goed uitgeruste leslokaal bevindt zich bij de KNVvL in Woerden,  inmiddels vaste stek voor alle activiteiten van de KNVvL Trainingsorganisatie.  

lees verder

BAS Ballonvaarten in de lucht met Radio 538
Ballonvaren

Enige tijd geleden werd het groots aangekondigd op Radio 538: de Coen en Sander Show gaat uitzenden vanuit een luchtballon. Bucketlist dingetje van de heren Swijnenberg en Lantinga.

Afgelopen dinsdag was het zo ver. BAS Ballonvaarten kwam met twee ballonnen, drie piloten en nog eens 7 crewleden naar Colmschate vanwaar werd opgestegen. Wij gingen in gesprek met eigenaar en piloot Spierenburg.

lees verder

KNVvL TO: 1e kick-off instructeurs
Ballonvaren

Na de goed ontvangen kick-off voor de opleiding ballonvaarders op 6 september, vond in de avond van 13 september ook de eerste kick-off plaats voor de instructeurs Ballonvaren. 

Deze bijeenkomst is prima verlopen, 18 instructeurs waren aanwezig en iedereen was enthousiast. Er waren zeer constructieve discussies over inzet, kwaliteit van de instructie, verbetering, het nieuwe proces en de kosten versus vergoedingen. 

lees verder

KNVvL TO: kick-off opleiding ballonvaarders
Ballonvaren

Op 6 september vond de kick-off plaats van de opleiding voor ballonvaarders. Deze informatiebijeenkomst werd bezocht door 10 aspirant-ballonvaarders en werd zeer positief ontvangen. De lijn van de opleiding werd duidelijk uitgelegd door René Zwarteveen, hoofd Training van de KNVvL Trainingsorganisatie (TO). De opleiding is geheel conform de EU-wetgeving.

De trainingsorganisatie (TO) verzorgt een directe aansluiting van de theorielessen en het lesmateriaal op de examens van de Stichting Theorie Examens Ballonvaren en Zweefvliegen (STEBZ). De boeken kan je via de TO huren voor een zeer schappelijke prijs. Tevens verzorgt de TO klassikale theorie-opleiding voor de kandidaten. De TO monitort de voortgang van de kandidaten door de hele opleiding, ook de praktijk. Hiervoor wordt het Online Leerplatform van de KNVvL optimaal ingericht.

lees verder

STEBZ-primeur voor Gertjan Veldman
Ballonvaren

Gertjan Veldman is de eerste kandidaat die alle examenonderdelen voor Ballonvaren heeft behaald onder de vlag van de Stichting Theorie Examens Ballonvaren en Zweefvliegen (STEBZ).

Op 30 mei 2017 deed Gertjan voor het eerst examen bij STEBZ en haalde een voldoende score voor het vak Voorschriften. Na het behalen van nog vier onderdelen restte op 17 juli 2018 nog het onderdeel Navigatie. Direct na dat examen gaf Gertjan al aan er een goed gevoel over te hebben. Dat gevoel bleek geheel terecht; met een score van 80% was ook navigatie binnen.

Zeker het vermelden waard: vier van de zes onderdelen heeft Gertjan in de eerste poging gehaald; slechts voor twee onderdelen was een tweede poging nodig. Nu de praktijkonderdelen nog afronden en dan zien we Gertjan binnenkort zelf varen. Het bestuur van STEBZ en de KNVvL wensen Gertjan veel succes en vooral veel plezier als ballonpiloot!

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER

locaties meer info