Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Ballonnieuws

De Ballonbon: het ideale cadeau
Ballonvaren

Heb je altijd al een familielid of een vriend een ballonvaart cadeau willen doen? Of wil je een bijdrage geven om een ballonvaart te kunnen maken? Dan is de Ballonbon het ideale cadeau!

De Ballonbon is inwisselbaar bij de ruim vijftig professionele bedrijven die zijn aangesloten bij de brancheorganisaties KNVvL afdeling Ballonvaren en de Commerciële Ballonvaarders Nederland (CBN). Op deze manier kan de ontvanger zelf kiezen bij welk professioneel bedrijf hij-zij de ballonvaart wil boeken en in welke omgeving de ballonvaart wordt gemaakt.

Hoe leuk is dat!
Eén ding is zeker: je doet hem of haar een groot plezier. Wie wil er nu niet een schitterend avontuur meemaken aan boord van een heteluchtballon? Ballonvaren is spanning, avontuur en romantiek tegelijktijd.

lees verder

Balloon Glow Show met model luchtballonnen
Ballonvaren

Nederlandse primeur in het hartje van Putten.

Zaterdag 17 december wordt voor de eerste keer in Nederland een Internationale Balloon Glow Show georganiseerd. Tijdens het Winterfeest in Putten zal er twee keer een show worden gegeven.

Een aantal kleurrijke radiografisch bestuurde modelballonnen zullen in het donker van de avond op het ritme van sfeervolle muziek nostalgisch worden verlicht. Naast ‘normale’ modelballonnen zullen er ook drie zogenaamde ‘special shapes’ acte de présence geven. Zo zal het Barneveldse kuiken van modelballonpiloot Geert Plukker uit Amersfoort te zien zijn en ook het ‘mannetje met hoed’ van Matthias Gebreurs is aanwezig.

lees verder

The Gordon Bennett Cup 2017
Ballonvaren

A world cup and festival for all the family.

From 7th to 16th September 2017, Gruyères will host the 61st Gordon Bennett Aeronautical World Cup, the oldest and most prestigious gas balloon race in the world. In the idyllic setting of the Fribourg Pre-Alps, visitors will have the chance not only to witness the start of an internationally renowned competition but also enjoy a public festival celebrating aerial sports. From 6th December 2016, people will also be able to learn about the history of the Gordon Bennett race at the Espace Ballon museum in Château-d’Oex.

lees verder

Uitstel voor ballonvaren en zweefvliegen
Zweefvliegen

De KNVvL heeft in de zomer van 2016 uitvoerig overleg gevoerd met sectorpartijen over bepaalde onderdelen in Verordening (EU) nr. 965/2012: de Air Operations Verordening. 

Onafhankelijk van dat overleg werd een wijziging van de Air Operations Verordening gepubliceerd (namelijk Verordening 2016/1199 van 22 juli 2016), waarna de KNVvL wederom gesproken heeft met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Als resultaat van laatstgenoemd overleg werd op 4 november 2016 in Staatscourant Nr. 57521 gepubliceerd dat:

lees verder

WK Ballonvaren 2016
Ballonvaren

Het WK in Japan kenmerkte zich door de weinige wind. En het beetje wind dat er was kon elke 5 minuten uit een andere hoek komen.
Blijkbaar is dit niet wat de Nederlanders gewend zijn. We zijn niet terug te vinden in de bovenste helft van de uitslag. De avond dat er wel wind was deden de Nederlanders het meteen een stuk beter. Helaas had deze vaart maar 1 opdracht.

Het WK werd met een ruime voorsprong gewonnen door Rhett Heartsill uit Amerika. Tweede werd Rimas Kostiuskevicius (Litouwen) en derde werd Stefan Zeberli (Zwitserland).

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER

locaties meer info