Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Ballonnieuws

Invoering FCL en Ops ballonvaren en zweefvliegen uitgesteld tot 2020?!
Ballonvaren

Onlangs bereikte ons het bericht dat de invoering van EU-regelgeving betreffende opleiding en brevettering waarschijnlijk zal worden uitgesteld  tot 2020. Tijdens overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu is gebleken dat dit voorstel bij de Europese commissie ligt. Het voorstel is echter nog niet aangenomen. Een belangrijke reden voor het uitstel is dat er nog geen overeenstemming is onder de lidstaten over de vernieuwde regelgeving voor ballonnen en zweefvliegen. De regels voor de zogenaamde Declared Training Organisatie (DTO) zijn al wel in een vergevorderd stadium, maar zal niet eerder dan het derde kwartaal van 2017 in stemming worden gebracht.

Concreet betekent dat voor zweefvliegers en ballonvaarders dat het KEI-brevet tot tenminste 2020 geldig zal zijn. Ook het FCL FB blijft voorlopig bestaan. Dat is goed nieuws! 

lees verder

Goed nieuws! EASA theorie-examens blijven bij de KNVvL (update)
Ballonvaren

Met de aanstaande invoering van de Europese regels voor ballonvaren en zweefvliegen worden de theorie-examens door de overheid afgenomen. In Nederland betekent dit dat deze examens door het CBR zouden worden afgenomen. Dit is nu al zo voor bijvoorbeeld gemotoriseerd vliegen en de commerciële ballonvaart. Het was daarom voor de overheid de meest logische oplossing alle theorie-examens ballonvaren en ook die van zweefvliegen binnen het CBR te beleggen.

De KNVvL heeft echter aangegeven dat zij graag deze examens wil organiseren en uitvoeren. In goed overleg met de ILT, CCV (CBR) en de KNVvL is middels een brief van de ILT bevestigd dat het voor alle partijen efficiënter is alle ballonvaart en zweefvlieg theorie-examens bij één partij te beleggen. De ILT heeft daarop besloten dat de uitvoering van theorie-examens voor ballonvaren en zweefvliegen wordt belegd bij een nog op te richten, aan de KNVvL gelieerd, theorie-examen instituut.

lees verder

De Ballonbon: het ideale cadeau
Ballonvaren

Heb je altijd al een familielid of een vriend een ballonvaart cadeau willen doen? Of wil je een bijdrage geven om een ballonvaart te kunnen maken? Dan is de Ballonbon het ideale cadeau!

De Ballonbon is inwisselbaar bij de ruim vijftig professionele bedrijven die zijn aangesloten bij de brancheorganisaties KNVvL afdeling Ballonvaren en de Commerciële Ballonvaarders Nederland (CBN). Op deze manier kan de ontvanger zelf kiezen bij welk professioneel bedrijf hij-zij de ballonvaart wil boeken en in welke omgeving de ballonvaart wordt gemaakt.

Hoe leuk is dat!
Eén ding is zeker: je doet hem of haar een groot plezier. Wie wil er nu niet een schitterend avontuur meemaken aan boord van een heteluchtballon? Ballonvaren is spanning, avontuur en romantiek tegelijktijd.

lees verder

Balloon Glow Show met model luchtballonnen
Ballonvaren

Nederlandse primeur in het hartje van Putten.

Zaterdag 17 december wordt voor de eerste keer in Nederland een Internationale Balloon Glow Show georganiseerd. Tijdens het Winterfeest in Putten zal er twee keer een show worden gegeven.

Een aantal kleurrijke radiografisch bestuurde modelballonnen zullen in het donker van de avond op het ritme van sfeervolle muziek nostalgisch worden verlicht. Naast ‘normale’ modelballonnen zullen er ook drie zogenaamde ‘special shapes’ acte de présence geven. Zo zal het Barneveldse kuiken van modelballonpiloot Geert Plukker uit Amersfoort te zien zijn en ook het ‘mannetje met hoed’ van Matthias Gebreurs is aanwezig.

lees verder

The Gordon Bennett Cup 2017
Ballonvaren

A world cup and festival for all the family.

From 7th to 16th September 2017, Gruyères will host the 61st Gordon Bennett Aeronautical World Cup, the oldest and most prestigious gas balloon race in the world. In the idyllic setting of the Fribourg Pre-Alps, visitors will have the chance not only to witness the start of an internationally renowned competition but also enjoy a public festival celebrating aerial sports. From 6th December 2016, people will also be able to learn about the history of the Gordon Bennett race at the Espace Ballon museum in Château-d’Oex.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER

locaties meer info