Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Algemene Luchtvaart (ALA)

De Algemene Luchtvaart Afdeling (ALA) is de afdeling voor luchtvaartliefhebbers die niet direct actief zijn bij de specifieke luchtsporten, maar die vooral op de hoogte willen blijven van de luchtvaartwereld van vroeger en nu. De ALA kent leden door heel Nederland en daarbuiten.

Leden van de ALA ontvangen elke twee maanden het blad ‘Verenigde Vleugels’, het grootste tijdschrift voor de Nederlandse luchtvaarthistorie, en ontvangen regelmatig e-mails met het laatste nieuws op dat gebied.  Zij kunnen meedoen aan excursies en bijeenkomsten om meer over de luchtvaartwereld te weten te komen en kunnen natuurlijk ook zelf de lucht in om te vliegen. Ook krijgen zij 25 % korting op toegang tot het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome voor een gezin met maximaal 5 personen.

De ALA werkt samen met de Vriendenkring Aviodrome en de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’ afdeling Schiphol en N-Holland. Leden zijn welkom op elkaars activiteiten. ALA-leden hebben gratis toegang tot de evenementen tenzij anders vermeld, andere KNVvL'ers, leden van de Vriendenkring, en die van de KNVOL,  afdeling Schiphol-N-Holland betalen een toeslag van € 5,-.

Lid worden

Wilt u ook tegen banden van een vliegtuig schoppen en interessante verhalen horen, word dan lid van de ALA. U ontvangt tevens zes keer per jaar het blad 'Verenigde Vleugels’ - het grootste tijdschrift op het gebied van de historische luchtvaart in Nederland -, een maandelijkse Nieuwsbrief en natuurlijk een aanbod van verschillende excursies en lezingen in binnen- en buitenland.

Aanmelden voor de ALA kan online. De contributie kunt u vinden op deze pagina

Programma

Bekijk de activiteiten van ALA op deze pagina.
 

Nieuwsberichten

Luchtvaart-studiereis westkust USA
Algemene Luchtvaart (ALA)

Zondag 18 maart tot en met vrijdag 24 maart 2018 is de Amerikareis. 

De reis wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Algemene Luchtvaart afdeling van de KNVvL, KNV Onze Luchtmacht
en de Luchtvaarttafel van de Koninklijke Industrieele Groote Club van Amsterdam.

lees verder

Bezoek Transavia
Algemene Luchtvaart (ALA)

Transavia (HV) is een Nederlandse lage kosten luchtvaartmaatschappij en chartermaatschappij en bestaat nu 50 jaar. De maatschappij maakt onderdeel uit van de Air France KLM-groep, en gebruikt Schiphol, Rotterdam, München en Eindhoven als thuishavens. Het plan bestaat ook vanuit Lelystad te gaan vliegen.

Transavia voert daarnaast een aantal lijndiensten en charters uit vanaf Groningen, en vliegt voornamelijk binnen Europa, en Noord Afrika. HV heeft in Frankrijk een zustermaatschappij, Transavia France genaamd. De vloot bestaat uit 41 Boeing 737’s en bereikt hiermee 88 bestemmingen.

Een maatschappij die volop in beweging is en waar veel over te vertellen is. Daarom is de ALA Transavia zeer dankbaar dat het mogelijk is gemaakt een bezoek te brengen op 13 december 2017.

lees verder

WNL Op Zaterdag over afscheid Fokker
Algemene Luchtvaart (ALA)

Gert van Kalsbeek, secretaris Stichting Fokker Erfgoed, vertelde bij WNL Op Zaterdag over het afscheid van de laatste Fokkers bij KLM, het belang van Fokker en het boek Fokker at Heart. Verder over wat de Stichting Fokker Erfgoed doet aan het behoud van Fokkererfgoed.

Luister naar de uitzending van WNL Op Zaterdag (17.00 uur, vanaf minuut 06:30-15:50).

Meer informatie of wil je je inzetten voor een van de activiteiten van de Stichting Fokker Erfgoed, kijk op www.fokkererfgoed.nl.

lees verder

Bezoek aan PS Aero
Algemene Luchtvaart (ALA)

Breng met de Algemene Luchtvaart Afdeling op 30 september een bezoek aan PS Aero. PS Aero houdt zich bezig met de restauratie, verkoop en verhuur van vliegtuigen aan particulieren, musea, bedrijven, en bijvoorbeeld voor film- of TV opnamen.
PS Aero is geen museum, maar groepen kunnen de collectie bezoeken gedurende een ruim twee uur durende rondleiding.

lees verder

Bezoek aan KNMI luchtvaartMETEO
Afdelingen

Het ALA-bestuur nodigt leden van de ALA, KNVOL Noord-Holland, de Vriendenkring en van de KNVvL uit voor een dagexcursie naar het KNMI in De Bilt op 27 september.

Het KNMI was er al in 1919 op de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) met (inter)nationale weer - en hoogtewindwaarnemingen. luchtvaartmeteorologie is er nog steeds bij het KNMI.

Over oude fronten, het nut van een satellietfoto, een ‘inkijkje’ in een onweerswolk, een zomerstorm èn wat doet die luchtvaartmeteoroloog op Zaal bij APP op Schiphol, daar gaat het over op de 27e. We lopen ook over het meetveld om te zien hoe de waarnemingen voor de luchtvaart (METAR) gemaakt worden.

Maar het KNMI is meer dan alleen weer.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.