Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Algemene Luchtvaart (ALA)

De Algemene Luchtvaart Afdeling (ALA) is de afdeling voor luchtvaartliefhebbers die niet direct actief zijn bij de specifieke luchtsporten, maar die vooral op de hoogte willen blijven van de luchtvaartwereld van vroeger en nu. De ALA kent leden door heel Nederland en daarbuiten.

Leden van de ALA ontvangen elke twee maanden het blad ‘Verenigde Vleugels’, het grootste tijdschrift voor de Nederlandse luchtvaarthistorie, en ontvangen regelmatig e-mails met het laatste nieuws op dat gebied.  Zij kunnen meedoen aan excursies en bijeenkomsten om meer over de luchtvaartwereld te weten te komen en kunnen natuurlijk ook zelf de lucht in om te vliegen. Ook krijgen zij 25 % korting op toegang tot het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome voor een gezin met maximaal 5 personen.

De ALA werkt samen met de Vriendenkring Aviodrome en de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’ afdeling Schiphol en N-Holland. Leden zijn welkom op elkaars activiteiten. ALA-leden hebben gratis toegang tot de evenementen tenzij anders vermeld, andere KNVvL'ers, leden van de Vriendenkring, en die van de KNVOL,  afdeling Schiphol-N-Holland betalen een toeslag van € 5,-.

Lid worden

Wilt u ook tegen banden van een vliegtuig schoppen en interessante verhalen horen, word dan lid van de ALA. U ontvangt tevens zes keer per jaar het blad 'Verenigde Vleugels’ - het grootste tijdschrift op het gebied van de historische luchtvaart in Nederland -, een maandelijkse Nieuwsbrief en natuurlijk een aanbod van verschillende excursies en lezingen in binnen- en buitenland.

Aanmelden voor de ALA kan online. De contributie kunt u vinden op deze pagina

Programma

Bekijk de activiteiten van ALA op deze pagina.
 

Nieuwsberichten

Kort verslag ALV Algemene Luchtvaart Afdeling
Algemene Luchtvaart (ALA)

Zaterdag 24 februari werd de ALV van de ALA gehouden, in de Vliegclub Schiphol, waarbij aan de orde kwamen jaar- en financieel verslagen 2017 en plannen voor activiteiten in 2018.

Het afdelingsbestuur werd herkozen, waarbij in taakverdeling Michiel Kasteleijn is benoemd tot voorzitter (als opvolger van de in 2017 overleden Peter Andriesse), Loet Kuipers als vicevoorzitter en activiteitencoördinator, Wop van der Veen als secretaris, Jan Schipper als penningmeester en Roger Soupart en Jan Hemink als bestuurslid.

Na de ALV sprak ir Dick Weber zijn deel 2 uit over de ontwikkeling van Fokker in de 20-30'er jaren; een fraai relaas in globaal perspectief. De middag werd besloten met een borrel met toehoorders en leden van de vliegclub.

lees verder

Bezoek het Nederlandse Transport Museum
Algemene Luchtvaart (ALA)

Beleef samen met de ALA de première van een bezoek aan het Nederlandse Transport Museum in Nieuw Vennep.

Op zaterdag 17 maart kunt u kennis maken met het  Nederlandse Transport Museum. Het museum is nog niet officieel geopend, maar wij mogen alvast een kijkje nemen!

Het museum bevat onder andere een deel van de collectie die voorheen op het Hembrugterrein in Zaandam stond. Dus meer dan alleen maar vliegtuigen, maar ook voertuigen, bussen, militaire wagens en (als die er al is) een trein. Verder zal voor het eerst zal de uiterst zeldzame Staearman Hammond uit 1937 te zien zijn.

lees verder

Luchtvaart-studiereis westkust USA
Algemene Luchtvaart (ALA)

Zondag 18 maart tot en met vrijdag 24 maart 2018 is de Amerikareis. 

De reis wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Algemene Luchtvaart afdeling van de KNVvL, KNV Onze Luchtmacht
en de Luchtvaarttafel van de Koninklijke Industrieele Groote Club van Amsterdam.

lees verder

Bezoek Transavia
Algemene Luchtvaart (ALA)

Transavia (HV) is een Nederlandse lage kosten luchtvaartmaatschappij en chartermaatschappij en bestaat nu 50 jaar. De maatschappij maakt onderdeel uit van de Air France KLM-groep, en gebruikt Schiphol, Rotterdam, München en Eindhoven als thuishavens. Het plan bestaat ook vanuit Lelystad te gaan vliegen.

Transavia voert daarnaast een aantal lijndiensten en charters uit vanaf Groningen, en vliegt voornamelijk binnen Europa, en Noord Afrika. HV heeft in Frankrijk een zustermaatschappij, Transavia France genaamd. De vloot bestaat uit 41 Boeing 737’s en bereikt hiermee 88 bestemmingen.

Een maatschappij die volop in beweging is en waar veel over te vertellen is. Daarom is de ALA Transavia zeer dankbaar dat het mogelijk is gemaakt een bezoek te brengen op 13 december 2017.

lees verder

WNL Op Zaterdag over afscheid Fokker
Algemene Luchtvaart (ALA)

Gert van Kalsbeek, secretaris Stichting Fokker Erfgoed, vertelde bij WNL Op Zaterdag over het afscheid van de laatste Fokkers bij KLM, het belang van Fokker en het boek Fokker at Heart. Verder over wat de Stichting Fokker Erfgoed doet aan het behoud van Fokkererfgoed.

Luister naar de uitzending van WNL Op Zaterdag (17.00 uur, vanaf minuut 06:30-15:50).

Meer informatie of wil je je inzetten voor een van de activiteiten van de Stichting Fokker Erfgoed, kijk op www.fokkererfgoed.nl.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.