Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Algemene Luchtvaart (ALA)

De Algemene Luchtvaart Afdeling (ALA) is de afdeling voor luchtvaartliefhebbers die niet direct actief zijn bij de specifieke luchtsporten, maar die vooral op de hoogte willen blijven van de luchtvaartwereld van vroeger en nu. De ALA kent leden door heel Nederland en daarbuiten.

Leden van de ALA ontvangen elke twee maanden het blad ‘Verenigde Vleugels’, het grootste tijdschrift voor de Nederlandse luchtvaarthistorie, en ontvangen regelmatig e-mails met het laatste nieuws op dat gebied.  Zij kunnen meedoen aan excursies en bijeenkomsten om meer over de luchtvaartwereld te weten te komen en kunnen natuurlijk ook zelf de lucht in om te vliegen. Ook krijgen zij 25 % korting op toegang tot het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome voor een gezin met maximaal 5 personen.

De ALA werkt samen met de Vriendenkring Aviodrome en de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’ afdeling Schiphol en N-Holland. Leden zijn welkom op elkaars activiteiten. ALA-leden hebben gratis toegang tot de evenementen tenzij anders vermeld, andere KNVvL'ers, leden van de Vriendenkring, en die van de KNVOL,  afdeling Schiphol-N-Holland betalen een toeslag van € 5,-.

Lid worden

Wilt u ook tegen banden van een vliegtuig schoppen en interessante verhalen horen, word dan lid van de ALA. U ontvangt tevens zes keer per jaar het blad 'Verenigde Vleugels’ - het grootste tijdschrift op het gebied van de historische luchtvaart in Nederland -, een maandelijkse Nieuwsbrief en natuurlijk een aanbod van verschillende excursies en lezingen in binnen- en buitenland.

Aanmelden voor de ALA kan online. De contributie kunt u vinden op deze pagina

Programma

Bekijk de activiteiten van ALA op deze pagina.
 

Nieuwsberichten

Lezingenavond In memoriam Fokker
Algemene Luchtvaart (ALA)

Over de dood en (positieve) erfenis van een glorieus bedrijf

Toen Fokker Aircraft in 1996 failliet ging kwam er bij benadering 100.000 jaar ervaring op de markt. Wat is er gebeurd met die ervaring? Veel specialisten en managers kwamen goed terecht. Ze vlogen door naar topposities in het Nederlandse bedrijfsleven. Daar verspreidden ze hun specifieke ervaring onder een hele generatie Nederlandse ondernemers, bestuurders en managers. Het Fokker van toen is dood. Maar de geest en de opgedane ervaring leeft voort, en beïnvloedt nog steeds het management van diverse organisaties en het denken over leiderschap en succesvol ondernemen.
Het toenmalig gedachte en verwachte doemscenario lijkt dus niet uitgekomen. De erfenis van Fokker is positief.

lees verder

Tenerife lezing: ‘We gaan!’
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op 27 maart zal het 40 jaar geleden zijn dat op Tenerife de grootste ramp uit de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis plaats vond. Een Boeing 747 van de KLM kwam in botsing met een Panam  Boeing 747. In totaal verloren 583 mensen het leven.

Op 2 april zal tijdens de luchtvaartbeurs in het Aviodrome ALA bestuurslid Roger Soupart een lezing over de vliegramp geven. Roger werd in 1977, als 17-jarige beginnend journalist, naar Tenerife gestuurd. Aanvang van de lezing is 12.00 uur

Gelijktijdig zal het boek ‘We gaan!’ Vlucht KL4805, Noodlot in de mist voor het eerst te koop zijn. Dit boek over de vliegramp, door Ketty Nielsen en Roger Soupart, kunnen KNVvL-leden voor 13 euro (normaal 14,50 euro) vanaf 2 april bestellen op de website verenigdevleugels.nl.

lees verder

Bezoek met de ALA de KLM Boeing 787 Dreamliner
Algemene Luchtvaart (ALA)

Woensdag 22 maart, van 10.00 - 11:00 uur, brengt de ALA een bezoek aan de KLM Boeing 787 Dreamliner op Schiphol-Oost. 

Een heel nieuw product, met nieuwe technieken, meer dan 50% gemaakt van composietmaterialen, computer- in plaats van hydraulische bediening, veel meer comfort voor de passagiers door ruimere indeling, grotere ramen en veel betere luchtcirculatie, waardoor je meer uitgerust aankomt. Ook is er WiFi aan boord. De Dreamliner is 40% stiller en gebruikt 20 % minder brandstof. In totaal kunnen 294 passagiers meevliegen.

KLM heeft 23 Dreamliners besteld.

lees verder

Helikoptervluchten boven de Bollenstreek
Algemene Luchtvaart (ALA)

Als luchtvaartenthousiast moet je het een keer gedaan hebben, al is het maar eens in je leven: vliegen met een helikopter. Hoewel, als je dat eenmaal een keer hebt gedaan wil je wéér: het is zo’n bijzondere sensatie. Heel rustig en comfortabel, geen lawaai, prachtig uitzicht, onvergetelijk.

De ALA heeft ook dit jaar weer een bijzonder aanbod: in samenwerking met helivliegen.nl kan je nu een vlucht maken met meer dan 50% korting. Dit is je kans met een helikopter te vliegen! Maar je kunt er natuurlijk ook iemand mee verrassen…. 

lees verder

Help Verenigde Vleugels in de lucht te houden
Algemene Luchtvaart (ALA)

Verenigde Vleugels begint dit januari–haar 19-de jaargang, op naar de 20! Wij maken het blad met enorm veel plezier én toewijding voor u. Elke twee maanden is er voldoende nieuws en zijn er vele (achtergrond)verhalen die we kunnen plaatsen.
Er is eigenlijk alleen maar positief nieuws te melden op 1 facet na; de ledenaantallen van de bij Verenigde Vleugels aangesloten stichtingen en verenigingen lopen langzaam terug en daardoor slinkt de oplage elke uitgave een klein beetje. Ook de advertentie-inkomsten zijn de afgelopen jaren (natuurlijk door de economische crisis) afgenomen. 

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.