Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Vliegroutes Lelystad Airport

Europese luchtverkeersleiding: alternatief voldoet aan voorwaarden
Afdelingen

Kamer onjuist geïnformeerd over alternatieve vliegroute Luchthaven Teuge

Eurocontrol, onderdeel van de Europese commissie en toezichthouder voor het Europese luchtruim, is van mening dat de alternatieve vertrekroute voor Lelystad Airport die eind augustus door de luchtvaartsector is gepresenteerd, door de staatssecretaris niet zomaar terzijde mag worden geschoven. Eurocontrol geeft in een second opinion aan, dat zowel voor het milieu, voor het ontzien van Luchthaven Teuge als voor het ontzien van de inwoners, de door de luchtvaartsector, de cleantech regio en bedrijfsleven, gewenste B++ variant beter scoort dan de B+ variant van het ministerie. Eurocontrol heeft beide routes vergeleken op basis van de ontwerpeisen die de Alderstafel heeft opgesteld. Eurocontrol geeft ook aan dat conclusies over alternatieven en optimalisaties pas kunnen worden getrokken als alle beschikbare alternatieven in beeld worden gebracht door het ministerie. Dat is tot nu toe niet gebeurd.

lees verder

Eerst het luchtruim herindelen dan pas, indien nodig, Lelystad open
Vliegroutes Lelystad Airport

Het Nederlandse luchtruim is voor het laatst echt ingedeeld in 1950. Er was nog niet eens TV. Voorkom rampzalige gevolgen voor mensen, de natuur, de verwoesting van de toeristenindustrie en de economie. Deel eerst versneld het luchtruim opnieuw in en kijk dan of Lelystad nog open moet. Red de Veluwe.

Petitie

Wij

Bewoners van de Veluwe, dieren en 1 miljoen toeristen willen dat het ons natuurgebied stil blijft!

constateren

  • Dat de overheid er een potje van maakt.

lees verder

Gesprek met IenM over antwoorden kamervragen
Vliegroutes Lelystad Airport

Maandag 28 augustus heeft een delegatie van de KNVvL een gesprek gehad op het ministerie van IenM. Aanleiding hiervoor was de reactie van de KNVvL, richting het ministerie, aangaande antwoorden van de staatssecretaris op Kamervragen over de voorgenomen aansluitroutes op luchthaven Lelystad en het onderzoek van Helios.

Aangezien deze reactie onbedoeld in de media is beland hadden beide partijen behoefte door te praten over deze reactie. Met name gezien het feit dat deze reactie de zinsnede betrof dat er een pertinente onjuistheid in de beantwoording zou zitten (in casu over van de inhoud van de gepleegde werkzaamheden van het Britse bureau Helios; vraag 7 uit de Kamervragen die beantwoord zijn op 21 juli).

lees verder

Steun vanuit FAI betreffende problematiek Lelystad
Vliegroutes Lelystad Airport

Ook de FAI heeft haar steun uitgesproken om het luchtruim dat nu verloren dreigt te gaan voor de luchtsporten te behouden. Middels een brief aan de Staatssecretaris is het belang van de luchtsporten en de wijze waarop in andere Europese landen met de inpassingen van luchtsporten wordt omgegegaan aangegeven.

Klik hier voor de brief.

lees verder

NOC*NSF steunt de KNVvL en Teuge
Vliegroutes Lelystad Airport

Algemeen directeur van het NOC*NSF Gerard Dielesen heeft zijn steun uitgesproken aan de KNVvL en vraagt staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma sportieve belangen serieus mee te wegen in het besluit over de keuze van de vertrek- en naderingsroutes van Lelystad Airport. 

Lees de brief.

lees verder

Duidelijke doelstelling vliegroutes Lelystad
Vliegroutes Lelystad Airport

De media staan inmiddels vol met berichten over de routes van en naar Lelystad Airport. Hier blijkt wel uit dat niet zomaar een kleine luchtruimwijziging in het verschiet ligt. De impact op de grond en voor de luchtsporten is groot. Steeds meer mensen beginnen zich dat te realiseren.

Afgelopen vrijdag is de kick-off geweest van de werkgroepen die zich zullen bezighouden met de workshops die op verzoek van KNVvL en LVNL georganiseerd worden. Hierbij is een duidelijke doelstelling afgesproken:

Het behouden van NPCT en vliegveld Teuge en de bedreiging wegnemen voor de zweefvliegactiviteiten bij de ACS, ZCNOP en nieuwe locatie van ZCFlevo en de luchtvaartactiviteiten algemeen in het oosten van het land.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

locaties meer info